فهرست مطالب

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • تحلیل و تبین نگرش های شغلی نیروی انسانی شاغل در دانشکده های تربیت بدنی کشور
    مهدی طالب پور، محمد غلامپور صفحه 1
    هدف این پژوهش تحلیل و تبین نگرش های شغلی نیروی انسانی شاغل در دانشکده های تربیت بدنی کشور می باشد. این پژوهش از نوع پیمایشی و همبستگی است و به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری این تحقیق، تمام دانشکده های تربیت بدنی کشور در سه حوزه مدیریت، کارکنان و اعضاء هیئت علمی می باشند. به منظور نمونه گیری، افراد به صورت تصادفی طبقه ای مشخص شدند.به منظور گردآوری اطلاعات از چهار پرسش نامه اطلاعات فردی، رضایت شغلی (JDI)، تعهدسازمانی (OCQ) و دلبستگی شغلی (JIQ)استفاده گردید. این پرسش نامه ها برای 231 نفر ارسال، و در مجموع 201 پرسش نامه برگشت داده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار و...) و استنباطی (از ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن ،تعیین نرمال بودن داده ها از آزمون کولوموگراف-اسمیرنوفوآنوا جهت تحلیل واریانس) و برای برآورد پایایی پرسش نامه ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. نتایج بدست آمده حاکی از متوسط بودن سطح نگرش های شغلی در کل نمونه تحت بررسی است. نتایج بررسی نشان می دهد که حوزه مدیریتی در رضایت شغلی و حوزه هیئت علمی در تعهد سازمانی و دلبستگی شغلی ازمیانگین بالاتری برخودار بودند. نتایج تحقیق ارتباط مثبت و همبستگی در سطح معناداری (001/0 >p) بین متغیرهای اصلی تحقیق را نشان داد. برنامه ریزان نبایستی صرفا به نتیجه و نوع رفتار و نحوه برخورد به شاغلان توجه نمایند، بلکه لازم است جهت بهبود رفتارهای سازمانی به شیوه ای علمی به بررسی نگرش های مهم و اثرگذار شغلی بپردازند.
    کلیدواژگان: نگرش شغلی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی، دلبستگی شغلی، دانشکده تربیت بدنی
  • مرجان امینی، رحیم جمشیدی، صدیقه حیدری نژاد صفحات 15-32
    با توجه به افزایش فارغ التحصیلان دانشگاهی در طی سال های اخیر و تمایل آنها برای ورود به بازار کار، بعضا مشکلاتی بر سر راه این دانشجویان دیده شده و یا از طریق آنها گزارش می شود. در همین راستا این مطالعه برای بررسی موانع تجربه شده برای ورود به بازار کار توسط دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه شهید چمران اهواز طراحی شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه بود(263 نفر) که بر اساس جدول مورگان 155 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته موانع کارآفرینی جمع آوری شد، روایی صوری و محتوایی پرسشنامه نیز با نظرخواهی از اساتید کارآفرینی و مدیریت ورزشی مورد تایید قرارگرفت. پایایی درونی از طریق آلفای کرونباخ 81/0 محاسبه شد کفایت حجم نمونه نیز از طریق شاخص 78/0KMO= گزارش شد. سپس اطلاعات جع آوری شده از پرسشنامه ها با استفاده از روش تحلیلی تاپسیس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از آزمون یو من ویتنی نیز برای بررسی اختلاف نظر بین دانشجویان پسر و دختر در خصوص موانع کارآفرینی استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بود که بیشترین وزن از نظر دانشجویان به موانع آموزشی و سپس فردی اختصاص یافت. محتوای درسی دانشجویان در دوره تحصیلی و روش تدریس از مهم ترین عواملی بودند که در تحقیق حاضر شناسایی شد. ترس از دست دادن سرمایه اندک خود و نداشتن اعتماد به نفس و عدم احساس حمایت از دانشجویان کارآفرین از دیگر عوامل هستند. به نظر می رسد طراحی دوباره و هدفمند محتوای آموزشی و حمایت ملموس از دانشجویان باعث ترغیب دانشجویان به سمت کارآفرینی خواهد شد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، موانع کارآفرینی، دانشجویان تربیت بدنی، روش تاپسیس
  • معصومه کلاته سیفری، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی، سید یعقوب حسینی صفحات 33-50
    امروزه اهمیت نیروی داوطلبی بر مدیران سازمان ها و رویدادهای ورزشی پوشیده نیست و سازمان های مختلف در به خدمت گرفتن نیروهای داوطلبی با یکدیگر رقابت می نمایند. از این رو، مدیران سازمان ها با چالش های مهمی در خصوص حفظ و نگهداری داوطلبان روبرو هستند. هدف از این تحقیق، طراحی و تبیین مدل حفظ و نگهداری داوطلبان در ورزش دانشجویی دانشگاه های دولتی شهر تهران بود. این تحقیق از نوع همبستگی بوده و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه ی تحقیق، کلیه ی دانشجویانی بودند که با اداره های تربیت بدنی دانشگاه های دولتی شهر تهران همکاری داشتند (338N=). به منظور نمونه گیری از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی استفاده شد. با توجه به روش مدل سازی معادلات ساختاری 286 داوطلب به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمعآوری اطلاعات، محقق از پرسش نامه های توانمندسازی روانی، تعهد سازمانی، پرسش نامه ی انگیزش داوطلبان ورزشی، رضایت وظیفه ای، جامعه پذیری سازمانی، پرسش نامه ی تمایل به ادامهی همکاری داوطلبی و پرسش نامه ی خصوصیات جمعیت شناختی استفاده نمود. از آمار توصیفی و مدلیابی معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای سازمانی توانمندسازی (57/0)، تعهد سازمانی (18/0)، انگیزش (44/0) و رضایت وظیفه ای (4/0) بر تمایل به ادامه ی همکاری داوطلبان اثر مثبت و معناداری دارند، اما جامعه پذیری تاثیری منفی و معناداری بر تمایل به ادامه ی همکاری داوطلبان دارد (92/0-). به طور کلی متغیرهای سازمانی نقش مهمی در حفظ داوطلبان دارند. مدیران با تکیه بر متغیرهای سازمانی می توانند بازگشت داوطلبان را تقویت کنند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی روانی، انگیزش، رضایت وظیفه ای، جامعه پذیری سازمانی
  • فریده علیزاده، فرزام فرزان، سید محمدحسین رضوی صفحات 51-68
    هدف پژوهش، مقایسه ادراک ریسک دانشجویان شرکت کننده درفعالیت های ورزشی دانشگاه مازندرانبود. این پژوهش ازنوع توصیفی - پیمایشی و شیوه جمع آوری اطلاعات میدانی بود.جامعه آماری دانشجویان دختر و پسر شرکت کننده درکلاس های آموزشی، فوق برنامه ها و اعضای تیم های ورزشیبودند که نمونه آماری به صورت تمام شمار 901 نفرانتخاب شد. از پرسش نامه محقق ساخته ای تحت عنوان ادراک ریسک استفاده شد که روایی آن توسط 11 نفر ازخبرگان وپایایی آن با استفاده ازروش آلفای کرونباخ 84/0 برآورد گردید. نتایج حاصل از داده های تحقیق با استفاده از آزمون های کلموگروف اسمیرنوف و یو- من ویتنی استخراج شد.نتایج آزمون یو من ویتنی نشان داد که بین ادراک ریسک دانشجویان دختر و پسر در شاخص های هیجان خواهی، ترس از مصدومیت، اعتماد به نفس، تجربه و مهارت تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین، بین ادراک ریسک دانشجویان دختر و پسر در تاثیر سابقه مصدومیت و سابقه ی موفقیت در تکرار فعالیت های خطرناک اختلاف معناداری مشاهده نشد که خود بیانگر نگرش و ادراک نزدیک دختران و پسران درشاخص های مذکور است. بنابراین، مدیران ورزش برای بقای سازمان خود و همچنین تامین ایمنی و سلامت ورزشکاران باید به درک طرز تلقی شرکت کنندگان در فعالیت های ورزشی بپردازند تا از این طریق گام های مهم و اساسی برای شناسایی ادراک دانشجویان از ریسک هایی که می تواند منجر به عدم مشارکت آنها در فعالیت های ورزشی گردد، برداشته شود.
    کلیدواژگان: ادراک ریسک، ورزشکاران، مصدومیت، دانشگاه مازندران
  • محمد ایوبی آواز، مرضیه ثاقب جو، سعید ایل بیگی صفحات 69-86
    با توجه به اهمیت و نقش گرم کردن، امروزه مربیان روش های مختلف گرم کردن را جهت بهبود عملکرد ورزشکاران خود انجام می دهند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر حاد سه پروتکل مختلف گرم کردن (ماساژ، کشش پویا، حس عمقی) بر عوامل منتخبآمادگی جسمانی در مردان رشته والیبال بود. سی و یک ورزشکار مرد رشته والیبال (میانگین سن 7/1 ± 2/21 سال، وزن 9/8 ± 1/72 کیلوگرم، قد 0/5 ± 5/180 سانتی متر) به صورت تصادفی در 4 گروه ماساژ، کشش پویا، حسی عمقی و کنترل تقسیم شدند. در جلسه ی اول، متعاقب5 دقیقه دویدن آهسته، آزمون های منتخب آمادگی جسمانی (توان بی هوازی، چابکی و انعطاف پذیری) در آزمودنی ها اندازه گیری شد. در جلسه ی دوم، آزمودنی های سه گروه تجربی (متعاقب 15 دقیقه گرم کردن اختصاصی) و گروه کنترل، آزمون های آمادگی جسمانی مربوطه را مجددا انجام دادند. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند (05/0P<). نتایج نشان داد در آزمون چابکی، هر سه گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معنا داری عملکرد بهتری داشتند (05/0P<) و نتایج گروه حس عمقی به طور معنا داری برتر از گروه کشش و ماساژ بود (001/0P=). نتایج آزمون توان بی هوازی نیز در گروه حس عمقی و ماساژ به طور معنا داری بهتر از گروه های کشش پویا و کنترل بود (05/0P<). ضمن بهبود معنا دار انعطاف پذیری در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل، نتایج این آزمون نیز در گروه ماساژ نسبت به دیگر گروه ها به طور معنا داری بهتر بود (05/0P<). به نظر می رسد استفاده از تمرینات تخصصی گرم کردن حس عمقی و ماساژ، نسبت به سایر روش های گرم کردن، می تواند باعث بهبود بیشتری در عملکرد ورزشکاران رشته ی والیبال گردد.
    کلیدواژگان: ماساژ، کشش پویا، حس عمقی، آمادگی جسمانی، والیبال
  • محمد مصلی نژاد، کوروش قهرمان تبریزی، اسماعیل شریفیان صفحات 87-112
    هدف از این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی موانع خصوصی سازی امکانات ورزشی دانشگاه های دولتی ایران بود که با استفاده از روش پیمایشی به انجام رسید. نمونه ی آماری این پژوهش شامل اعضای کمیسیون اقتصادی و کمیسیون اصل 44 مجلس، کارشناسان سازمان خصوصی سازی، اعضای هیئت علمی رشته های اقتصاد و تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور، اعضای شرکت شهرک های صنعتی، اعضای اتاق بازرگانی استان ها و سرمایه گذاران شهرک های صنعتی بودند که به صورت هدفمند از اضلاع مثلث خصوصی سازی انتخاب شدند. روش های کیفی و کمی شامل مطالعه ادبیات پژوهش، مصاحبه ی عمیق، کدگذاری سیستماتیک، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل سلسله مراتبی که به صورت مناسبی با یکدیگر ترکیب شده بودند، فرآیند این پژوهش را تشکیل می دادند. یافته های پژوهش نشان داد که در ضلع نهادهای سیاست گذار و مجری موانع خصوصی سازی امکانات ورزش دانشگاه ها به ترتیب اولویت عبارتند از موانع سیاسی (361/0)، برنامه ریزی راهبردی (226/0)، مدیریتی اجرایی (158/0)، فرهنگی اجتماعی (133/0)، قانونی (090/0)، کلان سرمایه گذاری (055/0)، اقتصادی (052/0) و بازاریابی (025/0). همچنین در ضلع دستگاه واگذارنده موانع شناسایی شده به ترتیب اولویت عبارت از موانع برنامه ریزی راهبردی (316/0)، مدیریتی اجرایی (239/0)، سیاسی (197/0)، نوسازی سازمانی (117/0)، فرهنگی اجتماعی (101/0) و فردی (030/0) بودند. در ضلع بخش خصوصی نیز موانع شناسایی شده به ترتیب اولویت عبارت از موانع اقتصادی (482/0)، خرد سرمایه گذاری (295/0)، فرهنگی اجتماعی (170/0) و حرفه ای تخصصی (053/0) بودند. بنابراین اجرای سیاست خصوصی سازی نیازمند تعیین چشم اندازها و ایجاد برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت برای دستیابی به آنهاست. تنها در چنین شرایطی است که خصوصی سازی به عنوان راهکاری اثربخش برای انجام اصلاحات و افزایش بهره وری امکانات ورزشی دانشگاه ها مطرح خواهد بود.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، امکانات ورزشی، دانشگاه های دولتی، موانع
  • رابطه امید و تعهد ورزشی با رضایت ورزشی دانشجویان پسر شرکت کننده در دهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسردانشگاه های علوم پزشکی کشور
    لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، فریبا آقا ملازرندی صفحات 113-126
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه امید و تعهد ورزشی با رضایت ورزشی دانشجویان ورزشکار پسر شرکت کننده در دهمین المپیاد ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بود. جامعه آماری تحقیق شامل 1001 دانشجوی ورزشکار پسر شرکت کننده در مسابقات بود که بر اساس جدول مورگان 278 آزمودنی به طور تصادفی طبقه ای برای نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای دست یابی به اهداف تحقیق از پرسشنامه های سنجش امید، تعهد ورزشی و رضایت ورزشی استفاده شد که روایی آنها به تایید متخصصین رسید و پایایی آنها در یک مطالعه مقدماتی به ترتیب 74/0، 76/0 و 79/0 محاسبه شد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کلموگروف اسمیرنف، آزمون تی تک گروهی، رگرسیون خطی و چندگانه استفاده گردید. نتایج حاکی از ارتباط بین امید با تعهد و رضایت ورزشی دانشجویان بود. دیگر یافته ها نشان داد که بین امید و رضایت ورزشی دانشجویان از طریق تعهد ورزشی ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین امید و تعهد ورزشی عامل پیش بینی کننده رضایت ورزشی به شمار می روند. با توجه به ارتباط امید، تعهد و رضایت دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و نقش مثبت دانشجویان پس از فراغت از تحصیل در سلامت افراد جامعه، برگزاری فعالیت های مختلف از جمله رویدادهای ورزشی در دوران تحصیل برای تقویت میزان امید، تعهد و رضایت دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: امید، تعهد ورزشی، رضایت ورزشی، دانشجو، المپیاد ورزشی
|
  • Analysis and explanation of the Job Attitudes among human resource in Department of physical Education
    Mehdi Taleb Poor, Mohammad Gholampoor Page 1
    The purpose of the present study is to analyze and explain the Physical Education department personnel’s attitudes toward job.This study is a field study which uses correlational survey as its instrument. The statistic sample includes three groups of personnel, managers and faculty members from all Physical Education Faculties of the country. The individuals have been chosen through stratified random sampling. In order to gather data, four standard questionnaires with high validity and reliability have been used entitled Demographic Information Questionnaire, Job Satisfaction Questionnaire, Organizational Commitment Questionnaire and Job Involvement Questionnaire. These questionnaires were sent to 231 subjects randomly, while 201 of them were returned. For analyzing the data, descriptive statistic (Mean, Standard Deviation, …) and inferential statistic (Spearman and Pearson Correlation Coefficients,…) were used; for investigating the normality of the data, Kolmograph-Smirnof test was used; for analyzing the data variance, ANOVA was applied; and for estimating the reliability of the data, Chorobach alpha coefficient was applied. The research findings obtained from the investigated sample indicate an average level of job attitude. The results show that among the three groups participating in this study, the management group had a higher average in Job Satisfaction while the faculty member group had a higher average in Organizational Commitment and Job Involvement. The results of the present study show that there is a meaningful significance (P
    Keywords: Job Attitudes, Organizational Commitment, Job Satisfaction, Facultie of, Physical Education
  • Marjan Amini, Rahim Jamshidi, Sedigheh Heydarinejad Pages 15-32
    With rising unemployment levels combined with the loss of job opportunities in the country, it seems likely that entrepreneurship as a career choice in the future could consider; however, university graduates show very little interest in becoming entrepreneurs. The purpose this study was Analysis of barriers experienced by students in physical education Shahid Chamran University was designed. The statistical community of all the university students in physical education was based (263 Person) according to Morgan statistical sample 155 subjects were selected to collect data from a stratified random sampling method was used. The data collected through questionnaires barriers to entrepreneurship and Formal and content validity of the questionnaire was approved with a survey of 12 teachers of faculty of physical Education and Entrepreneurship of Ahwaz University. Internal reliability through Cronbach’s alpha Coefficient was estimated 0.81. Structural reliability was reported 0.78. Were then examined using TOPSIS method. Also Mann-Whitney U Test to assess differences between male and female students was the barriers to entrepreneurship. The findings indicate that Maximum operating weight Education barriers and personal barriers in second place were allocated. Students in course content and teaching methods leave behind were the most important factors. Fear of losing their limited capital and lack of confidence and lack of support for student entrepreneurs is another factor. It seems to redesigns and targeted educational content and tangible support to motivate students towards entrepreneurship will lead to students.
    Keywords: Entrepreneurship, Barriers to entrepreneurship, Physical Education Students, TOPSIS method
  • Masoumeh Kalateh Seifari, Hashem Koozechian, Mohammad Ehsani, Seyed Yaghoub Hosseini Pages 33-50
    Nowadays the importance of voluntary members is revealed for organization's managers and sport events. Various organizations are competing in employing the volunteers. Therefore, managers are facing significant challenges to retention volunteers. The aim of this study was to design and defining a model for volunteers’ retention in student sports of state universities in Tehran. The research is correlational and field study. The population of this study was the whole students that had a corporation with physical education offices of state universities in Tehran (N=338). The stratified random sampling was used. According to the method of structural equations modeling 286 people were chosen as volunteers. In order to collect data, the researcher used psychological empowerment scale (PES), organizational commitment questionnaire (OCQ), questionnaire of volunteer motivation for sport (MVFIS), job satisfaction (JSQ), organizational socialization (OSQ), Questionnaire of intention of sport volunteer questionnaire (ICQ) and demographic characteristics questionnaire. Descriptive statistics and structural equation modeling with emphasis on the AMOS/18 software were used for data analysis. Results showed that the organizational variables of empowerment (0.57), organizational commitment (0.18), motivation (0.44) and job satisfaction (0.4) have a positive and significant effect on intention to continue volunteer work, but socialization has a negative and significant effect (-0.92). Generally, the organizational variables have an important role in retention the volunteers. By relying on the organizational variables, managers could improve the returning of volunteers.
    Keywords: psychological empowerment, Motivation, Job Satisfaction, Organizational Socialization
  • Farideh Alizade, Farzam Frzan, Seyed Mohammad Hossein Razavi Pages 51-68
    The aim study was to compare of risk perception among participating sports activitiesstudents. Samples were selected from a population of university student athletes (girls and boys) participating in educational classes, members of sports teams and athletic programs. The sample size was set up based on all 901 samples in full. Research instrument was a researcher-made questionnaire namely “the Perception of Risk Questionnaire (PRQ)”. Its validity was approved by 11 experts in the field of sport management. Moreover, its reliability was estimated by the Cronbach's alpha of 0.84 in a pilot study. Results from the survey data using Kolmogorov-smirnoff and U-Mann Whitney tests were extracted. The results showed there are significant differences between girls and boys student in risk perception on the criteria of Sensation seeking ,fear of injury, self-confidence and experience. also, no significant difference was observed between girls and boys student on the criteria of injury background Effect and Success Effect in the repetition of risky activities .it indicate the same attitude of boys and girls at the mentioned indexes. Managers of sport organization should be as a perceived attitudes the participants in sports activities, for survival of your organization and also providing safety and health athletes, so this way be removed critical steps to identify the perception student of risk that could leads to lack of their participation in sport activity.
    Keywords: Risk Perceptions, Athletics, Injury, University of Mazandaran
  • Mohammad Ayubi Avaz, Marziyeh Saghebjoo, Saeed Ilbeigi Pages 69-86
    Regarding the importance and role of warm up, nowadays, coaches apply various methods to improve the performance of their athletes. The aim of the present study was to investigate the acute effect of three different warm up the protocols (massage, dynamic stretching, proprioception) on selected physical fitness factors in men’s volleyball players. Thirty-one volleyball players (Mean±SD: age 21.2±1.7 yr, weight 72.1±8.9 kg, and height 180.5±5.0 cm), were randomly divided into 4 groups: massage, dynamic stretching, proprioception and control groups. In the first session, following by five minutes of slow running, selected fitness tests (Anaerobic power, agility and flexibility tests) were measured. In the second session, experimental groups (after 15 minutes of specialized warm ups) and control group were performed the selected physical fitness tests. Data were analyzed using one way ANOVA, Tukey's post hoc test with a significant level p
    Keywords: Massage, Dynamic stretching, Proprioception, Physical fitness, Volleyball
  • Mohammad Mosalanejad, Kourosh Ghahraman Tabrizi, Esmaeil Sharifian Pages 87-112
    The purpose of this study was to identify the barriers to the privatization of the sport facilities of the Iranian public universities and prioritization of them, that was conducted the survey method. The statistical sample of this study were members of the parliament economic and 44 principle commission, expert of the privatization organization, faculty member of economic and physical education and sport sciences field of the Iranian public universities, a member of the industrial town company, member of the commercial room's province, and investors that selected by purposeful. Qualitative and quantitative methods such as the study of the literature, Indepth interview, systematic coding, and exploratory factor analysis (EFA) and analytical hierarchy process (AHP) were formed the research process that was properly combined. The results showed that barriers of the privatization of the sport facilities inside of the policy – making and executive is priority order political (0.261), planning – strategic (0.226), management – administrative (0.158), cultural – social (0.133), legal (0.090), macro fund's investment (0.055), economy (0.052) and marketing (0.025). As well as the identified barriers inside of device quitter, are priority order planning - strategic (0.316), management - administrative (0.239), political (0.197), institutional modernization (0.117), cultural – social (0.101) and personal (0.030). Identified barriers inside of the private sector are priority order economic (0.482), micro fund's investment (0.295), cultural – social (0.170) and professional – expertise (0.053). Privatization policy needs to determine vision and creating a long – term and short – term plans to achieve them. The only in situations which privatization will be as an effective strategy for reforms and increasing the productivity of the university sport facilities.
    Keywords: Privatization, Sport Facilities, Universities, Barriers
  • The relationship among hope, sport commitment, and sport satisfaction Boy's students who were participating at the 10th sport Olympiad of medical sciences of universities in Iran
    Loghman Keshavarz, Abulfazl Farahani, Friba Aghamollazarandi Pages 113-126
    The purpose of this research was to investigate the relationship among hope, sport commitment, and sport satisfaction boys’ students who were participating in the 10th sport Olympiad of medical sciences of universities in Iran. Statistical population of this study included 1001 boys’ students that were participating in the mentioned event. On the basis of Morgan table, 278 persons were stratified -randomly selected of research samples. To achieve the research goals, hope, sport commitment, and sport satisfaction questionnaires15 were used. Validity of three questionnaires15 was confirmed by experts and their reliability were studied 30in ãÊÎÕÕیä ÑÓیÏ æ ÇیÇیی ÂäåÇ ÏÑ ی˜ ãØÇáÚå ãÞÏãÇÊی Èina pilot study and calculated as 0. 74, 0. 76 and 0. 79 ãÍÇÓÈå Ô respectively. For data analysis the descriptive statistics andåÇی ÂãÇÑ ÇÓÊäÈÇØی ÇÒ Ìãáå inferential statistical methods, including˜áãæÑæÝ Kolmogorov– ÇÓãیÑäæÝSmirnov¡ t, Single sample T-–ÇÓÊæÏäÊ Ê˜ äãstudent testÇی¡ ÊÌÒیå æ ÊÍáیá æÇÑیÇäÓ ی˜ØÑÝå¡ LSD, liner regression, and multiple regression ÇÓÊÝÇÏå ÔÏ were used. Research findings. یÇÝÊåRes showed that there are positive significant relationship between hope and sport commitment, and sport satisfaction. There is positive significant relationship between hope and sport satisfaction with sport commitment moderation. Finally hope and sport commitment can be predicted of sport satisfaction. Due to the nature of the relationship between satisfaction, commitment and hope of medical sciences university’s students, and the positive role of students after graduation studying in the health of the population, it seems to be essential to fitted various activities, including sporting events to improve the amount of hope, commitment and satisfaction of the students.
    Keywords: Hope, Sport Commitment, Sport satisfaction, Student, Sport Olympiad