فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 8 (بهار و تابستان 1394)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 8 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اسفندیار خسروی زاده، عابد حقدادی، اکرم کمانکش صفحات 15-36
    هدف از این تحقیق بررسی راهکارهای ایجاد ارتباط بین صنعت ورزش و موسسات آموزش عالی در استان مرکزی،و نیز موانعی که بر سر راه این ارتباط وجود دارند بود. جامعه آماری شامل همه فعالان بخش صنعت و مراکز آموزش عالی استان بودند. از فرمول برآورد حجم نمونه برای تعیین حجم نمونه استفاده شد، به طوری که 273 نفر در بخش اول به صورت تصادفی طبقه ای و135 نفر در بخش دوم تحقیق به صورت غیرتصادفی هدفمند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های تحقیق از پرسشنامه های محقق ساخته موانع ارتباط و راهکارهای توسعه ارتباط بین دو بخش استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های دو جمله ای و فریدمن در بسته نرم افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شدند.طبق نتایج تحقیق، موانع اصلی ارتباط صنعت ورزش و موسسات آموزش عالی، به ترتیب عبارتند از موانع فرهنگی، قانونی، آموزشی، پژوهشی، اداری و اجرایی، ساختاری، سیاست گذاری و برنامه ریزی، که برای آنها نیز 43 راهکار مشخص شد که از جمله این راهکارها می توان به این موارد اشاره کرد:بهره گیری از توانمندی همه مراکز آموزش عالی برای توسعه ورزش، ایجاد کمیته برقراری ارتباط با مراکز آموزش عالی در حوزه صنعت ورزش، ارتقای کیفی توانمندی علمی مدیران و کارشناسان صنعت ورزش، افزایش بودجه تحقیقات در حوزه ورزش، بهره گیری از یافته های پژوهشی مراکز آموزش عالی در صنعت ورزش، تشکیل انجمن دانش آموختگان تربیت بدنی و بهره گیری از آن برای توسعه صنعت ورزش، جذب دانش آموختگان تربیت بدنی در بخش صنعت ورزش استان. بر این اساس، پیشنهاد می شود برای کاهش و رفع موانع موجود، این راهکارها به کار گرفته شوند تا ارتباط این دو بخش،توسعه یابد.
    کلیدواژگان: موانع ارتباط، راهکارهای ارتباط، صنعت ورزش، موسسات آموزش عالی
  • عباس فروغی، محسن ابراهیمی، مهدی چنگیزی صفحات 37-52
    هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر شاخص های آسیب عضلانی و کوفتگی عضلانی تاخیری در دانشجویان پسر ورزشکار بود. به این منظور، 20 نفر از دانشجویان پسر رشته ی تربیت بدنی داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. فعالیت مقاومتی شامل یک مرحله تمرین دایره ای در 5 ایستگاه و هر ایستگاه شامل 3 نوبت بود که هر نوبت با 75 درصد یک تکرار بیشینه در 8 تا 10 تکرار انجام شد. نمونه های خونی قبل از فعالیت مقاومتی، بلافاصله بعد از فعالیت، 24 و 48 ساعت بعد از فعالیت، در حالت ناشتا جمع آوری شد. از پرسشنامه ادراک درد مک گیل برای تعیین کوفتگی عضلانی در زمان های قبل از فعالیت مقاومتی، بلافاصله بعد از فعالیت، 24، 48 و 72 ساعت بعد از فعالیت و متناسب با برنامه تمرین برای عضلات چهارسر رانی، دلتوئید، سینه ای، سرینی و سه سر بازو استفاده شد. برای مقایسه تغییرات درون گروهی از تحلیل واریانس مکرر و تعقیبی بونفرونی و برای مقایسه تغییرات بین گروهی از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0>α استفاده شد. نتایج نشان داد سطوح سرمی شاخص های کراتین کیناز در گروه تجربی و در زمان های بلافاصله بعد از فعالیت (001/0p=) و 24 ساعت بعد از فعالیت (013/0p=) افزایش معناداری داشت. سطوح سرمی لاکتات دهیدروژناز در گروه تجربی و در بلافاصله بعد از فعالیت افزایش معناداری داشت (032/0p=). سطوح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز بلافاصله بعد از فعالیت (007/0p=)، 24 ساعت (016/0p=) و 48 ساعت بعد از فعالیت (035/0p=) افزایش معناداری داشت. همچنین نتایج نشان داد میزان درد ادراک شده کلی در گروه تجربی بلافاصله بعد از فعالیت (005/0p=)، 24 ساعت (005/0p=) و 48 ساعت بعد از فعالیت (006/0p=) افزایش معناداری را نشان داد. بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که احتمالا یک وهله فعالیت مقاومتی با 75 درصد یک تکرار بیشینه باعث افزایش میزان سرمی شاخص های آسیب عضلانی و درد عضلانی ادراک شده در دانشجویان پسر ورزشکار می شود. بنابراین پیشنهاد می شود در شروع اجرای برنامه تمرینی مقاومتی در ورزشکاران برای جلوگیری از کوفتگی عضلانی از شدت های کمتر از 75 درصد یک تکرار بیشینه استفاده شود.
    کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، آسپارتات آمینوترانسفراز، کوفتگی عضلانی تاخیری
  • رسول آزادی، بهرام یوسفی، حسین عیدی صفحات 53-73
    روش پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان و فارغ التحصیلان تربیت بدنی کل کشور تشکیل داد که 805 نفر بر اساس روش نمونه گیری غیر تصادفی و هدفمند با استفاده از پرسشنامه حضوری و اینترنتی از کل کشور جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج تحلیل معادلات ساختاری بر روی مدل پیشنهادی پژوهش نشان داد که مدل از برازش خوب و قابل قبولی برخوردار است (NFI ، CFI و GFI بزرگتر از 9/0 و RMSEA و RMR کوچک تر از 08/0). همچنین یافته ها نشان داد که ارزش برند به ترتیب از وفاداری به برند، آگاهی و تداعی برند، رضایتمندی و کیفیت ادراک شده اثر می پذیرد. همچنین مشخص شد تاثیر این ابعاد بر ارزش ویژه برند به ترتیب از طریق عناصر قیمت، تصویر فروشگاه، تبلیغات، حامی گری(اسپانسر)، توزیع و پیشبرد فروش بود. از این رو به منظور تقویت ارزش ویژه برند در صنعت پوشاک و تجهیزات ورزشی، ضروری است تولیدکنندگان داخلی بر روی عوامل مذکور به ترتیب اولویت، برنامه ریزی و سرمایه گذاری لازم را اعمال نمایند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، آمیخته بازاریابی، پوشاک ورزشی، دانشجویان تربیت بدنی
  • مهدی مقرنسی، رضوانه گلدوی صفحات 75-88
    مقاومتی و بی تمرینی به درستی مشخص نیست. هدف پژوهش حاضر، تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و بی تمرینی پس از آن بر مقادیر پلاسمایی امنتین-1 دختران دارای اضافه وزن و چاق بود. در این پژوهش نیمه تجربی 22 نفر از دختران دارای اضافه وزن و چاق به طور تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه تجربی (12=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. گروه تجربی در یک برنامه تمرینی هشت هفته ای و هر هفته چهار جلسه، طبق برنامه تمرینی ای با شدت 65 تا 80 درصد 1RM به تمرین پرداختند و پس از آن چهار هفته بی تمرینی را تجربه کردند تا آثار بی تمرینی نیز بررسی شود. خون گیری پس از دوازده ساعت ناشتایی در مراحل مختلف با شرایط مشابه انجام و مقادیر پلاسمایی امنتین-1 اندازه گیری شد. بر اساس یافته ها هشت هفته تمرین مقاومتی، تغییرات معناداری در همه متغیرهای پژوهش ایجاد کرد و پس از چهار هفته بی تمرینی، این مقادیر به سطوح پایه تغییر یافتند که این تغییر نیز معنادار است (05/0p<). در مقایسه گروهی نیز در مقادیر BMI (017/0p= و 019/0p=) و VO2max (022/0p= و 024/0p=)، در مرحله پس آزمون و چهار هفته بی تمرینی و در مقادیر امنتین-1 در مرحله پس آزمون نسبت به گروه کنترل، تغییرات معناداری دیده شد (013/0p=). تمرین مقاومتی با افزایش معنادار امنتین-1، تاثیری پیش گیرانه برای بیماری های قلبی عروقی داشته، در حالی که با توقف تمرین، سازگاری های مطلوب تمرین از بین می رود و با کاهش معنادار امنتین-1، افراد در معرض عوامل خطرزای قلبی عروقی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، بی تمرینی، امنتین، 1، چاقی
  • ابوالفضل فراهانی، حمید قاسمی، نصرالله محمدی صفحات 89-106
    تحقیق حاضر با هدف تبیین معادله ساختاری عوامل موثر بر کارآفرینی دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور انجام شده است.به همین منظور آثار هریک از ویژگی های روانشناختی، مدیریتی و سازمانی،تحصیلی و آموزشی،محیطی و جمعیت شناختی دانش آموختگان توسط پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفته است.روش تحقیق توصیفی تحلیلی می باشد، که با بکارگیری تحلیل رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر انجام شده است.برای آزمون فرضیه های تحقیق و آزمون مدل مفهومی از مدل سازی معادلات ساختاری و جهت ساخت و اجرای معادلات از نرم افزار لیزرل استفاده شده است.کلیه دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه پیام نور از سال 1385 الی1391 به عنوان جامعه آماری مدنظر قرار گرفته اند؛ تعداد 203 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد؛ اثر ویژگی های مدیریتی و سازمانی دانش آموختگان بر مهارت کارآفرینی دارای ضریب استاندارد 8/0و اولویت اول و ویژگی های روانشناختی، تحصیلی و آموزشی، جمعیت شناختی و محیطی در اولویت های بعدی قرار دارند. با توجه به یافته های تحقیق نتیجه گیری می شود که ساختار اداری و سازمانی کشور باید به گونه ای طراحی شود که تبادل ایده های نوآورانه در آن به ساده ترین شکل و با صرف کمترین میزان هزینه و زمان انجام پذیرد و مفاهیم و اصول مدیریت و سازماندهی به صورتی ملموس تر و کاربردی تر به دانشجویان آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، معادله ساختاری، دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی رشته
  • فائزه ناصرخانی، محمدحسین رضوانی، ناهید توفان صفحات 107-126
    تمرین ورزشی با محدودیت جریان خون، تمرینی مفید و موثر برای ارتقای سطح عملکرد ورزشکاران است. هدف این تحقیق، بررسی اثر یک جلسه تمرین روی نوارگردانبا محدودیت جریان خون بر سطح سرمی هورمون های رشد، عامل رشد شبه انسولین-1 و کورتیزول در دانشجویان دختر غیرفعال بود.سی دانشجو ی دختر سالم با دامنه سنی 19 تا 24 سال که داوطلب شرکت در مطالعه بودند، به عنوان نمونه آماری انتخاب و به طور تصادفی درسه گروه قرار گرفتند: 1. تمرین روی نوارگردانبا محدودیت جریان خون (با شدت دو مایل بر ساعت، پنج مرحله دودقیقه ای با یک دقیقه استراحت بین هر مرحله)؛ 2. تمرین روی نوارگردانبدون محدودیت جریان خون (با همان حجم ورزش)؛ 3. کنترل (با محدودیت جریان خون و بدون ورزش). سطح سرمی هورمون ها در شرایط ناشتایی قبل و بلافاصله بعد از ورزش اندازه گیری شد. در پایان مطالعه، برای مقایسه تفاوت میانگین متغیرها در بین گروه ها از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و برای مقایسه تفاوت ها قبل و بعد از ورزش از آزمون t همبسته استفاده شد. سطحمعنا داری آماری 05/0P<تعیین شد. بر اساس تحلیل داده ها یک جلسه تمرین روی نوارگردانبا محدودیت جریان خون، باعث افزایش معنا دار سطح سرمی هورمون رشد، عامل رشد شبه انسولین-1 و کورتیزول در مقایسه با مقادیر پیش از ورزش شد (05/0P<). نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نیز بین میانگین سطح سرمی هورمون رشد، عامل رشد شبه انسولین-1 و کورتیزول سه گروه، پس از یک جلسه ورزش، تفاوت معناداری نشان داد (05/0P<). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که یک جلسه تمرین روی نوارگردان همراه با محدودیت جریان خون می تواند باعث افزایش بیشتر هورمون های کاتابولیک آنابولیک در دختران جوان غیرفعال شود، از این رو به لحاظ کاربردی به نظر می رسد محدودشدن جریان خون در تمرین راه رفتن روی نوارگردان، خود عامل مهمی در ایجاد پاسخ های حاد هورمونی است و محدودیت اجرایی کمتری در مقایسه با تمرینات قدرتی با شدت بالا دارد و در عین حال، اهدافی را که از تمرینات با شدت بالا انتظار می رود، برآورده می کند و برای طیف وسیع تری از مردم، از جمله افراد غیرفعال، ضعیف، بیمار و مسن قابل اجراست.
    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، هورمون رشد، عامل رشد شبه انسولین، 1، کورتیزول
|
  • Esfandiar Khosravizadeh, Abed Haghdadi, Akram Kamankesh Pages 15-36
    The purpose of this study was to investigate barriers and strategies for relationship between sport industry and higher education institutions in Markazi province. The research performed in 2 parts. The population included all participants were in the sport industry and higher education institutions. The formula to estimate the sample size was used to determine the sample so 273 subjects in part 1 were selected through stratified random and 135 subjects in part 2 were selected through purposing sampling methods. The research tools were a researcher made questionnaires includes barriers and strategies for relationship between the two parts. Data were analyzed using the binomial and Friedman tests in the package SPSS version 18. According to the results, the main barriers between relationship sports industry and higher education, including cultural, legal, educational, research, administrative, structural, policy and planning barriers. Finally, identify 43 strategies such as using the capabilities of all higher education institutions, committee established communication with higher education institutions, improving the capabilities quality of managers and experts, increased funding of research,using the research findings in the sports industry,alumni association of physical education and using it for the development of sports, and attract them in the sports industry of Markazi province to reduce or solving these barriers that are recommended for the development of the interaction between the two parts to be used.
    Keywords: Relationship Barriers, Strategies, Sports Industry, Higher Education Institutions, Markazi Province
  • Abbas Foroughi, Mohsen Ebrahimi, Mehdi Changizi Pages 37-52
    The aim of this study was to evaluate the effect of one bout resistance exercise in muscle damage indices and Delayed Onset Muscle Soreness on male athlete students. For this, 20 male students in physical education field voluntarily participated in the study and randomly assigned into experimental and control groups. Resistance exercise includes one stage circuite exercise on 5 stations and each station had 3 turns that each turn was performed with 75percent one maximum repetition in 8 to 10 repetitions. Blood samples were collected before resistance exercise, immediately after the activity, 24 and 48 hours after the activity in the fasting state. McGill pain perception questionnaire was used to determine the muscle soreness before the resistance exercise, immediately after the activity, 24, 48 and 72 hours after the activity and appropriate with the exercise protocol for the Quadriceps, Deltoids, Pectoralis, Gluteus Maximus and Triceps muscles. The results showed that serum levels of kinase creatine indicators had significant increase in the experimental group and in the times of immediately after the activity (p=0.001) and 24 hours after the activity (p=0.013). The serum levels of lactate dehydrogenase in the experimental group was significantly increased in immediately after the activity (p=0.032). The serum levels of aspartate aminotransferase had significant increase in immediately after the activity, 24 and 48 hours after the activity. The results also indicated that the overall amount of perceived pain showed a meaningful increase in the experimental group in immediately after the activity, 24 and 48 hours after the activity. Based on the findings of the present study, it can be concluded that probably one stage of resistance exercise with 75 percent one maximum repetition increases the amount of serum indicators of muscle injury and muscle pain perceived in athlete male students. Therefore, it is recommended at the beginning of implementation the resistance exercise program in athletes, one maximum repetition is used to avoid the muscle soreness from the intensity of less than 75 percent.
    Keywords: Resistance exercise, Kinase Creatine, lactate Dehydrogenase, Aspartate Aminotransferase, DOMS
  • Rasoul Azadi, Bahram Yousefi, Hossein Eydi Pages 53-73
    The purpose of study was to investigate the effects of the marketing mix elements on the brand equity in the sports apparel industry from the perspective of physical education students and graduates by introducing a new conducted model. Research Method was descriptive and the type of the survey was based on the structural equation modeling. Population of the study was the students and graduated students of the physical education of the country, that 805 subjects were selected based on a goal-oriented sample, by using of the in person and online questionnaires, that whole Iran. Data was analyzed using structural equation modeling. Structural equation analysis results showed that the model fit is good (NFI¡ CFI¡ IFI¡ GFI
    Keywords: Brand Equity, Marketing Mix, Sports Apparel, Physical Education Students
  • Mehdi Mogharnasi, Rezvaneh Galdavi Pages 75-88
    Omentin-1 is an adipokine that is expressed and secreted in visceral adipose tissue and increases insulin sensitivity. But its response to resistance exercises and detraining is unknown. The purpose of the present research is to measure the effect of an 8-week resistance training period and a subsequent detraining period on the amount of plasma Omentin-1 in overweight and obese girls. In this semi-experimental research, 22 overweight and obese girls were selected randomly and were divided into control (n=10) and experimental (n=12) groups. Experimental group exercised in an 8-week training plan, 4 times a week; with a severing gamut of 65 to 80 percent 1RM, and sequentially they experienced 4 weeks of detraining with an intention of studying the results. The blood sampling was performed after fasting for 12 hours in various phases in the same conditions and subsequently the amount of plasma Omentin-1 was measured. The results showed that 8 weeks of resistance training made significant changes in the variables of study and after 4 weeks of detraining the amount of measured variables were changed in to the significant basic levels (p
    Keywords: Circuit Resistance Training, Detraining, Omentin, 1, Obesity
  • Abolfazl Farahani, Hamid Ghasemi, Nasr Elah Mohammadi Pages 89-106
    The aim of this study was to explore factors affecting entrepreneurial alumni structural equation Payame Noor Physical Education. Therefore, each of the psychological characteristics, management and organization, education, environmental and demographic questionnaires was reviewed by the Alumni Association. Analytic method using multiple regression analysis and path analysis is to test the research hypotheses and test a conceptual model of structural equation modeling and LISREL software to build and run the equations used. All MA degree in physical education from 2006 to 2012 PNU was considered as population, 203 people who were selected by stratified random sampling. The results showed that the effect of managerial characteristics and organizational skills, entrepreneurship graduates have standard ratio of 0.8 and priority and psychological characteristics, education, demographic and environmental priorities are next. According to the research findings will be concluded Organizational and administrative structure of the country must be designed the exchange of innovative ideas in the simplest and lowest cost and time consuming to perform and Concepts and principles of management and organization that could teach students to become clearer and more practical manner.
    Keywords: entrepreneurship, structural equations, Postgraduates of Physical Education
  • Faezeh Naserkhani, Mohammad Hosein Rezvani, Nahid Toufan Pages 107-126
    Blood flow restricted training useful and effective training exercises for increased is athletes performance level.The aim of this study was to evaluate the effect of acute on a treadmill training with BFR on serum levels of growth hormone (GH), insulin like growth factor 1 (IGF-1) and cortisol in inactive girls student.Thirty healthy girls student with an age range of 19-24 years who volunteered to participate in the study were selected as samples and randomly divided into three groups: 1) training on a treadmill BFR (intensity: 2 miles/hour, 5 sets of 2 minutes with one minute of rest in between each set), 2) training on a treadmill without BFR (with the samevolume of BFR) and 3) control (BFR and without exercise). The level of hormones in fasting was measured before and immediately after exercise. At The end of the study, data were analyzed with one-way ANOVA and Tukey test and for to compare the differences before and after the exercise of the Paired-Samples t test was used in the level of p
    Keywords: Blood Flow Restricted, Growth hormone, Insulin, like Growth Factor, 1, Cortisol