فهرست مطالب

مجله ره آورد سلامت
سال سوم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • شهامت حسینیان، سعیده زارعی اول، محمد علی کمالی، سارا ملکی* صفحات 1-20
    زمینه و هدف
    هدف تحقیق حاضر، بررسی عوامل حیاتی موفقیت موثر بر اجرای استراتژی ها برای کارکنان اداره سازمان بهزیستی استان تهران، با استفاده از مدل اوکوموس و با تکیه بر 4 بعد محتوایی، زمینه ای، فرایندی و نتایج می باشد
    روش کار
    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی، و روش گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی می باشد. ابزار گردآوری داده ها، یک پرسشنامه محقق ساخته 38 سوالی بوده که پایایی آن از روش ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن از روش مراجعه به خبرگان، مورد تایید قرار گرفته شد. جامعه آماری تحقیق 295 نفر و حجم نمونه به روش کوکران 167 نفر و روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده، از آزمون تحلیل عاملیKMO و برای الگوسازی از معادلات ساختاری ، نرم افزار AMOS و آزمون برازش استفاده شده است
    یافته ها
    تمامی موارد متغیرها از بار عاملی وT قابل قبولی در سطح 05/0≥P برخوردار بوده اند.
    نتیجه گیری
    تجزیه وتحلیل داده های پرسشنامه نشان داد؛ کلیه ابعاد و مولفه ها در اجرای استراتژی ها تاثیر دارند. درنهایت رتبه بندی این عوامل در سازمان مربوطه به شرح زیر می باشد: عوامل زمینه ای در رتبه اول، عوامل فرایندی در رتبه دوم، عوامل نتیجه ای رتبه سوم و عوامل محتوایی در رتبه آخر قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: استراتژی، مدیریت استراتژی، اجرای استراتژی، سازمان بهزیستی استان تهران
  • سیروان زارعی* ، امیر زارعی، سعید دهستانی اطهر، اسماعیل قهرمانی، بیژن نوری صفحات 20-30
    زمینه و هدف
    بر اساس استانداردها آب آشامیدنی نباید خورنده باشد، آب های خورنده مواد اولیه لوله ها، اتصالات و شیرآلات شبکه های توزیع شهری و خانگی را در خود حل کرده و مشکلات عدیده بهداشتی، زیباشناختی و اقتصادی را در سیستم های آبی به وجود می آورند و اگر آب تمایل به رسوب گذاری داشته باشد به مرورزمان با ایجاد لایه های رسوب در قسمت داخلی لوله باعث کم شدن قطر داخلی لوله و درنهایت کاهش انتقال جریان آب داخل لوله می شود. هدف از این مطالعه بررسی شاخص های خورندگی لانژلیه و رایزنر است.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این مطالعه 120 نمونه در روزهای مختلف به صورت ماهیانه و در کل به مدت 9 ماه به صورت تصادفی از قسمت های مختلف منابع و شبکه توزیع مطابق با دستورالعمل های استاندارد متد برداشته شد و تحت آنالیز پارامترهای TDS، سختی کلسیم، قلیائیت، درجه حرارت و pH قرار گرفت.
    یافته ها
    با استفاده از پارامترهای مذکور اندیس های لانژلیه و رایزنر محاسبه شدند نتایج نشان می دهد که میانگین و انحراف معیار به ترتیب برای اندیس لانژلیه 32/0 و 31/0 برای اندیس رایزنر 75/6 و 35/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده آب شرب شهر قروه خورنده و رسوب گذار می باشد که برای حل این مشکل در منطقه، پیشنهاد می شود با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر شبکه مطالعات آزمایشگاهی برای تنظیم عوامل موثر در خورندگی مثل pH انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، اندیس های خورندگی، پتانسیل رسوب گذاری و خورندگی، قروه
  • فاطمه ورسه، محمدرضا مهماندار، توفیق مبادری، آغافاطمه حسینی، کیارش تنها* صفحات 31-40
    زمینه و هدف
    خواب از مهم ترین چرخه های شبانه روزی است که دارای یک الگوی پیچیده زیست شناختی و جز نیازهای فیزیولوژیک بدن می باشد. کیفیت خواب می تواند بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی تاثیرگذار باشد. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت خواب و تاثیر آن بر کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی 96 نفر از دانشجویان خوابگاهی و غیر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1395 انجام شده است. برای بررسی کیفیت خواب از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) و نیز برای بررسی کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگی 36 سوالی (SF-36) استفاده شد. تجزیه وتحلیل های آماری با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    بین کیفیت خواب و کیفیت زندگی دانشجویان همبستگی معنی داری مشاهده شد، بطوریکه با بهتر شدن کیفیت خواب، کیفیت زندگی بهبود می یابد (05/0P-value<). نتایج این مطالعه نشان داد که کیفیت خواب دانشجویان غیر خوابگاهی بهتر از خوابگاهی است (05/0P-value<). همچنین کیفیت زندگی دانشجویان غیر خوابگاهی نسبت به خوابگاهی، زنان نسبت به مردان، متاهل ها نسبت به مجردها و دانشجویان با درآمد بالا نسبت به سایر دانشجویان به شکل معنی داری بالاتر است (05/0P-value<). معدل دانشجویان با کیفیت خواب و کیفیت زندگی آن ها ارتباط معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    کیفیت خواب پایین، کیفیت زندگی دانشجویان را مختل کرده است. لازم است، مطالعات بیشتری در خصوص چگونگی ارتقای کیفیت خواب دانشجویان انجام شود تا در آینده سیاست های ارتقای کیفیت خواب دانشجویان توسط مدیران این حوزه اجرایی شود.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، کیفیت زندگی، دانشجویان، خوابگاه
  • ناهید حسن نژاد، مهتاب زینال زاده، فاطمه محمدنژاد* صفحات 41-54
    هدف
    با توجه به اینکه تعارضات و ناسازگاری های زناشویی در زنان مبتلا به ناباروری بیشتر از زنان بارور می باشد، پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش مهارتهای ارتباطی بر تعارضات زناشویی زنان نابارور در شهرستان بابل انجام گرفته است.
    روش
    این پژوهش، مطالعه شبه تجربی به همراه پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. تعداد 30 نفر از زنان مبتلا به ناباروری (سال: 1394؛ محل انجام پژوهش: مرکز مشاوره مامایی فرشتگان بابل) انتخاب و بطور تصادفی به روه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش تحت مداخله آموزش مهارت های ارتباطی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ گونه مداخله روان شناختی را دریافت نکردند. پرسشنامه رضایت زناشویی (Enrich-35) برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. داده ها توسط تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از مداخله نمرات بیمارانی که آموزش مهارت های ارتباطی را دریافت نمودند نشان دادند این مداخله روی مقیاس های رضایت زناشویی از جمله رضایت مندی زناشویی، ارتباطات، حل تعارض، تحریف آرمانی و مقیاس کل رضایت زناشویی زنان نابارور تاثیر گذار بوده است.
    نتیجه گیری
    بنابراین، آموزش مهارت های ارتباطی می تواند به عنوان یکی از روش های مداخله ای برای زوج های ناباروری که از نارضایتی زناشویی رنج می برند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، رضایت زناشویی، بهزیستی روان شناختی، زنان نابارور
  • صمد رسول زاده اقدم، بهار خسروی* صفحات 53-66
      مقدمه  زنان سرپرست خانوار جزء گروه آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند که با مشکلات و موانع زیادی مواجه اند که کیفیت زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر استفاده از طرح های بهزیستی و کمیته امداد بر میزان کیفیت زندگی  زنان سرپرست خانوار روانسر است.
    مواد و روش ها
      جامعه ی آماری 550 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این دو نهادند و از روش نمونه گیری تصادفی و فرمول کوکران 225 نفر نمونه انتخاب شدند، ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بود. تجزیه و تحلیل نتایج با نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 با آزمون T- Test دو نمونه ای انجام شد.
    یافته ها
    9/32 درصد زنان در رده ی سنی 40-31 سال؛ 8/37 درصد بیوه، 9/36 درصد بی سواد، 3/73 درصد بیکار و میانگین کیفیت زندگی آن ها 01/54 است. از بین طرح های بهزیستی و کمیته امداد اشتغال، مسکن، آموزش و ترکیبی رابطه معنی داری با کیفیت زندگی دارند. طرح اشتغال بیش ترین تاثیر را بر افزایش کیفیت زندگی زنان داشته است.
    نتیجه گیری
     نتایج حاصل حاکی از نیاز جدی به برنامه ریزی مسئولان ذی ربط در راستای مداخله های موثر و به تبع آن افزایش بهبود کیفیت زندگی در این قشر آسیب پذیر جامعه می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، زنان سرپرست خانوار، بهزیستی، کمیته امداد، روانسر
  • ولی محمدی اصل، علی جعفری، محمد امین کرمی، بهرام کمره یی* صفحات 65-76
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی راهکارهای بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی و هزینه برق مصرفی، در ایستگاه های پمپاژ آب آشامیدنی روستاهای بخش مرکزی شهرستان خرم آباد در سال 1396 انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه، 10 چاه و ایستگاه از مجموع 48 چاه و ایستگاه پمپاژ بخش مرکزی خرم آباد به صورت تصادفی انتخاب شدند. متغیر های بررسی شده شامل: میزان مصرف انرژی، شدت مصرف انرژی، تاثیر خازن در مصرف انرژی، دیماند مورد نیاز، مهندسی مجدد الکترو پمپ ها و تعیین حجم مخازن مورد نیاز بودند، که به منظور مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد با نصب خازن در ده ایستگاه انتخابی، 9/14 درصد در مصرف برق صرفه جویی به عمل می آید. خاموشی پمپ ها در ساعات اوج بار نیز منجر به کاهش 22 درصدی در مصرف برق شدد. از 10 ایستگاه پمپاژ مورد نظر، 4 ایستگاه نیاز به مهندسی مجدد داشتند و تعویض آنها باعث بهینه شدن راندمان و صرفه جویی47/14 درصد در مصرف برق خواهد شد. همچنین کاهش دیماند قرارداد ها در 4 ایستگاه باعث صرفه جویی 77/14 درصدی در مصرف انرژی خواهد شد. اگر هم زمان چهار عامل فوق را در برخی ایستگاه ها اعمال شود حدود 46 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.
    نتیجه گیری
    نتیجه این مطالعه می تواند در اصلاح سیستم و صرفه جویی در مصرف انرژی در شرکت های آب و فاضلاب و سایر سازمان های مرتبط مفید واقع شود
    کلیدواژگان: بهینه سازی مصرف انرژی، خازن، مهندسی مجدد، ایستگاه پمپاژ
|
  • Shahamat Hosieniyan, Saiedeh Zarei aval , Mohammad Ali Kamali, Sara Maleki * Pages 1-20
    Background& Objective
    The study goal is to evaluate the suaccessful vital factors on welfare of organization’s clerk strategies in Tehran province using Okemos model which is based on 4 aspects: Content, Underlying, Process and outcome factors
    Materials and Methods
    This study according to research goal is an applicable study and considering data gathering is adescriptive survey, Toll of collecting data was a mulitiple resercher made questionnaire including 38 questions,which its reliability confirmed by using cronbach s Alpha, and its validity affirmtion by using experts affirmation. The population study was 295 clerk in organizations and sample size was 167 clerk which obtained by using stratified sampling. For analyzing data KMO test used, and for providing the model of structural egutions we used AMOS software by using fitness test
    Results
    All variables had an acceptable load factor and also T test was significant P≤0.05.
    Conclusion
    Data analyzes showed that all aspects and variables influenced on strategies implementation. Therefor the ranking of organizations factors are as follow respectively: underlying factors, process factors, out come factors and finally content factors.
    Keywords: strategy, strategy management, strategy implementation, welfare organization
  • Sirvan Zareei*, Amir Zareei , Saeed Dehestani athar , Esmaeil Ghahramani , Bijan Noori Pages 20-30
    Background and aims
    Established standards show that water should not be corrosive. Corrosive waters dissolve materials of which pipes, junctions, valves of municipal water delivery systems are made from and cause different hygiene, aesthetic, and economical problems in such water delivery systems. In addition, carbonates precipitation tendency of water due to creation of different layers in the pipes reduces pipe diameter and consequently reduces discharge of water in the pipes. Main of this study is investigating Langelier Saturation and Ryznar Indices.
    Materials and Methods
    For determining the aims of the research 120 samples were obtained monthly in different days. Duration of sampling was about 9 month. By considering standard methods, obtaining of samples was conducted coincidentally at different parts of reservoirs, and distribution network. Analysis of TDS, calcium hardness, alkalinity, temperature, and pH were done for each sample.
    Results
    Calculation of Langelier Saturation and Ryznar Indices were done by determining the mentioned parameters. Results show that mean and standard deviation of Langelier Saturation Index are 0.32 and 0.31, also mean and standard deviation of Ryznar index are 6.75 and 0.35, respectively.
    Conclusion
    Results of this study indicates that municipal water of Qorveh city is corrosive and have tendency to precipitation. In order to solve this problem, a complete network of analysis for determining the reasons of this phenomena is suggested.
    Keywords: Drinking water, corrosive indicators, sedimentation, corrosion potential, Ghorveh
  • Fatemeh Varseh , Mohammadreza Mehmandar , Tofigh Mobaderi , Agha Fatemeh Hosseini , Kiarash Tanha * Pages 31-40
    Background and Objectives
    Sleep is one of the most important circadian rhythm which has a complex biological pattern and one of the physiological needs of the body. The sleep quality can affect the quality of life. The aim of this study was to evaluate the quality of sleep and its impact on the quality of life of students in Iran University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    This is a descriptive-analytic study that was conducted on 96 dormitory and non-dormitory students of Iran University of Medical Sciences in 1395. The Pittsburgh sleep quality questionnaire was used to assess sleep quality and the SF-36 quality of life questionnaire was used to assess quality of life. Statistical analysis was performed using SPSS software.
    Results
    There was a significant correlation between sleep quality and quality of life of students, which adequate sleep improves quality of life (P-value<0.05). The results of this study showed that the sleep quality of non-dormitory students is significantly higher than dormitory students (P-value<0.05). Also, non-dormitory than dormitory students, women than men, married than singles, and high-income than the low-income students have a higher quality of life (P-value<0.05). Students' score average did not have a significant correlation with sleep quality and quality of life.
    Conclusion
    The poor quality of life has disturbed students' quality of life. Further studies on how to improve the quality of sleep in students need to be done, so that in the future, policies for improving the quality of sleep in students will be implemented by the administrators of this area.
    Keywords: Quality of sleep, Quality of life, Students, Dormitory
  • Nahid Hasannezhad, Mahtab Zeynalzadeh, Fatemeh Mohammadnezhad * Pages 41-54
    Background and purpose
    Given that marital conflict in women with infertility than fertile women, this study aimed to investigate the effect of communication skills training on marital conflicts in infertile women was conducted in the city of Babol.
    Materials and methods
    A Quasi-experimental study with Pre-test/Post-test and control group design was performed (Year: 2014 Place: Fereshtegan Midwifery counseling Centre of Babylon). Thirty women afflicted to infertility were selected and randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group received communication skills training while the control group did not receive any psychological intervention. Marital Satisfaction (Enrich-35) questionnaire was used to collect the data. Data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    after intervention score of patients who received communication skills training show this intervention was effective on marital satisfaction scales such as marital satisfaction, communication, conflict resolution, ideal distortion and total scale of marital satisfaction.
    Conclusion
    Therefore, communication skills training can be used as one of interventional procedures for infertile couples who suffer from marital dissatisfaction.
    Keywords: communication skills, marital satisfaction, infertile women
  • Samad Rasoulzadeh Aghdam, Bahar Khosravi* Pages 53-66
    Introduction
    Female headed women are considered a vulnerable group of society, facing many difficulties and obstacles that affect their quality of life. The purpose of this study was to investigate the effect of using welfare plans and relief committee on the quality of life of women headed by Ravansar households.
    Methods
    The statistical population of this study was 550 female headed households. The sample was selected using random sampling method and Cochran formula. Data were collected by questionnaires of the World Health Organization's demographics and quality of life questionnaires. Data were analyzed by SPSS software version 21 with two T-test tests.
    Results
    32.9% of women were in the age group of 31-40 years old, 37.8% were widows, 36.9% were illiterate, 73.3% were unemployed, and the average quality of life was 54.1%. Among the welfare plans and the Relief, Employment, Housing, Education and Combined Committee, there is a significant relationship with quality of life. The employment plan has had the greatest impact on women's quality of life.
    Results
    The results indicate that there is a serious need for planning by the authorities in the direction of effective interventions and, consequently, improving the quality of life in this vulnerable society.
    Keywords: Quality of life, female head of household, well-being, Relief Committee, Ravansar
  • Vali Mohammadi Asl , Ali Jafari , Mohammad Amin Karami , Bahram Kamarehie * Pages 65-76
    This study was conducted to reduce energy consumption and consumed electricity costs at drinking water pumping stations in villages located at the central part of Khorramabad city in 2017. In this study, 10 wells and pumping stations from a total of 48 wells and pumping stations in Khorramabad were selected randomly. The energy consumption, energy intensity, the effect of the capacitor on energy consumption, electricity need, re-engineering the electro-pumps and determine the volume of the required reservoirs were the survived parameters. The results showed that the installation of capacitors in the selected stations saved 14.9 percent of electricity consumption. Pump shutdown during peak hours will also reduce electricity consumption costs by 22%, and from the 10 selected pump stations, 4 stations will need to be re-engineered, and their replacement will optimize efficiency and saved 14.47% power requirement. Also, the reduction in electricity demanded in 4 stations out of ten stations will save 14.77% of energy consumption. Simultaneous application of capacitors installation, pump shutdown, pump station re-engineering and demand reduction we will save a total 46 % energy consumption. According to the obtained results, organizations and related companies can use these results to optimize energy consumption and pumping costs.
    Keywords: Energy consumption optimization, capacitor, reengineering, pumping stations