فهرست مطالب

نشریه ره یافت های نوین در مدیریت و فن آوری
پیاپی 2 (هفته دوم پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سیدمهدی وحدتی روحانی، مجید نوری اول جهان، فائزه صادقی نایینی پور صفحات 2-13
    امروزه، تغییرات شدید محیطی و گسترش روز افزون صنایع و از طرفی محدودیت منابع پیش روی، سازمانها را ناگزیر از رقابت در عرصه فناوری و قدرت کرده است، تا مساله نگرش به تغییر سازمانی ضرورتی برای موفقیت سازمانها به حساب آید. خودکارآمدی کارکنان سازمان، در محیط رقابتی سرشار از فرصتهای مستمر، مستلزم مدیریت ارزشهای اخلاقی است تا ارزش افزوده سازمانی را با واکنش به هنگام تحصیل کند. رفتارهای مثبت سازمانی در محیط کار، موجب مشروعیت اقدامات مدیریتی می شود، انسجام و تعادل فرهنگی را باعث می شود و ضمن تقویت اعتماد در روابط، تاب آوری، امیدواری و خوش بینی را تقویت می کند. شناخت علمی نظام ارزشی کارکنان یک سازمان به طور خاص، باعث شناخت بسترهای مهیا در سازمان می شود. بخصوص برای سازمانی نظیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد که مقرر است پرچم دار تامین سلامت و بهداشت جامعه باشد. این پژوهش، از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر روش آن، یک مطالعه توصیفی(پیمایشی) است که نقش رفتار سازمانی مثبت را در نگرش به تغییرات سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مورد بررسی قرار داده است. متغیرهای تحقیق با مکانیزم پرسشنامه های رفتار سازمانی مثبت مدل لوتانز و همکاران(2007) و نگرش کارکنان به تغییر سازمانی ساعتچی و همکاران(1389)، به کمک بسته نرم افزاریSPSS و آزمونهای همبستگی مورد تحلیل قرار گرفته است. در این پژوهش، به منظور بررسی نرمال بودن متغیرها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف به عنوان روش ناپارامتری ساده، همبستگی اسپیرمن، پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل اطلاعات، حاکی از اثبات فرضیه ها است. کارکنانی که از سرمایه روانشناختی بالاتری بهره مند بوده اند، رفتار سازمانی مطلوبتری داشته اند، لذا، نسبت به تغییرات سازمانی، نگرش مثبتی داشته اند.
  • محمد نوروزی، رحمان عالی، مهدی قاسم زاده صفحات 14-27
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سیاست های مالی (شامل تصمیمات نگهداشت وجه نقد، تقسیم سود، و پرداخت بهره)، محدودیت مالی و تامین مالی خارجی بر ارزش گذاری بازار وجه نقد می باشد. بدین منظور از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به روش حذف سیستماتیک تعداد 161 شرکت در بازه زمانی 1388 تا 1393 به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای آزمون فرضیه ها و مدلها از روش داده های ترکیبی و آزمون های مربوطه استفاده شد. برای محاسبه ارزش گذاری بازار وجه نقد از مدل فالکندر و وانگ (2006) استفاده شد. نتایج آزمون ها نشان داد که اولا بین سیاست مالی و ارزش گذاری بازار وجه نقد ارتباط معنادار و مستقیم دارد؛ دوما محدودیت مالی نیز بر ارزش گذاری بازار وجه نقد تاثیر مستقیم دارد؛ به عبارتی با افزایش محدودیت مالی ارزش گذاری بازار وجه نقد افزایش می یابد؛ سوما، بین تامین مالی خارجی و ارزش گذاری بازار وجه نقد ارتباط معناداری یافت نشد.
  • فاطمه شاهرخی ساردو*، فرزانه بیگ زاده عباسی، وحید خطیبی بردسیری صفحات 36-45
    پیش بینی همواره به صورت یک ضرورت در کسب و کار و زندگی اجتماعی در بسیاری از علوم مطرح بوده است.یکی از حوزه هایی که امروزه پیش بینی در آن از اهمیت خاصی برخوردار است مسائل مالی و اقتصادی بخصوص بازار های سرمایه است.هدف اصلی در این بازارها پیش بینی روند آینده قیمت ها به منظور اتخاذ استراتژی مناسب جهت خرید یا فروش است.با توجه به اینکه شناخت رفتارو نحوه حرکت قیمت سهام در بازار وهمچنین قابلیت پیش بینی در این بازار یکی از ابزارهای کاهش عدم اطمینان می باشد در نتیجه سرمایه گذاران به دنبال روش هایی هستند تا ارزیابی و پیش بینی بهتری بهتری را از قیمت سهام داشته باشند و بالاترین بازدهی را از سرمایه گذاری خود کسب نمایند.هدف این مقاله بررسی اجمالی روش های سنتی و مدون در تجزیه و تحلیل قیمت سهام در بازار بورس اوراق بهادار می باشدو پس از تعریف مختصری از هوش مصنوعی کاربرد این مقوله را در حوزه های مختلف مالی مورد بررسی قرار میدهد و در نتیجه با توجه به مطالب ارائه شده در می یابیم که هرچند که هوش مصنوعی لزوما جایگزین روش های سنتی نمی شود،ولی آن ها را گسترش داده و باعث عملکرد بیشتر آن ها می شوند.به عبارت دیگر نقش تکنولوژی هوش مصنوعی در حوزه مالی ،تداوم برنامه ریزی به روش های دیگر است.
  • سیدعلی بنی هاشمی* صفحه 41
    شرایط در دنیای پرتغییر کنونی به گونه ای شده که همگان دریافته اند ایجاد تلاطم در بازار و پاسخ سریع به تقاضا، یک مزیت رقابتی محسوب می شود و این همان مفهوم چابکی سازمان ها است. از طرفی موفقیت در استقرار یک سازمان چابک به متغیرهای زیادی وابسته است که یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آنها، فرهنگ سازمانی حاکم بر مجموعه می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر انواع گویه های فرهنگ سازمانی بر چابکی سازمان ها در بخش دولتی است. روش انجام این پژوهش توصیفی-پیمایشی و از نوع همبستگی است. داده های مربوط از 40 مشارکت کننده جمع آوری گردیده و با استفاده از روش ها و آزمون های آماری به کمک نرم افزار SPSS تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد بین انواع گویه های فرهنگ سازمانی (فرهنگ سلسله مراتبی، فرهنگ قومی، فرهنگ بازاری، فرهنگ ادهوکراسی) و چابکی سازمان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین فرهنگ قومی در بین گویه های فرهنگ سازمانی بیشترین ضریب تبیین را در متغیر چابکی سازمانی داراست.
  • عمران محمدی فاتح، علی اصغر محمدی فاتح، فاطمه خوش رفتار صفحه 56
    سرمایه های روان شناختی به عنوان یک عنصر مثبت روانی در بین کارکنان نقش مهمی را در کارایی، توسعه و اثر بخشی سازمانی ایفا می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه های روان شناختی بر عملکرد شغلی کارکنان می باشد. این پژوهش ازنظر ماهیت و روش در دسته تحقیقات علی قرار می گیرد؛ همچنین این پژوهش ازلحاظ هدف شناختی یک پژوهش کاربردی است؛ و مبنای پژوهش کمی است. جامعه آماری این پژوهش تمامی کارکنان شهرداری مرکزی تهران هست که جمعا 500 نفر می باشد. حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران 214 نفر به دست آمده است. برای بررسی سوالات این پژوهش از یک پرسشنامه 32 سوالی استفاده شد که مشتمل بر ابعاد مثبت اندیشی و ابعاد عملکرد شغلی بوده است. روایی سوالات پژوهش توسط خبرگان مورد تائید است همچنین برای بررسی پایایی از روش الفای کرون باخ استفاده شده است که الفای محاسبه شده برابر با 0.91 به دست آمد که نشان دهنده تائید پایایی ابزار اندازه گیری است. برای بررسی فرضیه های پژوهش از نرم افزارهای spss22 و نرم افزار LISREL استفاده شده است. نتایج فرضیه های پژوهش و سطوح برازش مدل، به همراه نتیجه گیری های تفصیلی و پیشنهاد ها اجرایی در پایان مقاله آورده شده است.
|
  • Nasrin Oskooii, *Jalil Ajali Pages 28-35
    Emergence of the Internet was one of the most important milestones in the development of business surroundings which expanded from the traditional market to market space available on the Internet. This was followed by a remodeling of entrepreneurship into Internet entrepreneurship or e-entrepreneurship. Internet has cause a switch from the traditional closed model of innovations to a model of open innovations. Easy access to Internet communication solutions, development of social media and Web 2.1 stimulates customers’ activity not only as buyers but also as experts, consultants, promoters of products and brands and, importantly, creative innovators.
    Keywords: e-entrepreneurship, open innovations, E-Entrepreneurship Challenges, E- Business