فهرست مطالب

نشریه تدریس پژوهی
سال هفتم شماره 2 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • موسی پیری*، شهلا بابایی، مریم مهدیپور صفحات 1-20
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش دانش، نگرش و مهارت در بکارگیری فناوری ‏اطلاعات در فرایند یاددهی- یادگیری بود.   

    روش

    روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی و جامعه آماری این پژوهش دبیران دوره اول و دوم متوسطه شهر مریوان به تعداد 600 نفر بودند. نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان و کرجسی 234 نفر تعیین شد. برای جمع‏آوری داده‏ها از دو پرسشنامه محقق ساخته دانش، نگرش و مهارت دبیران و بکارگیری فناوری اطلاعات در فرایند یاددهی- یادگیری استفاده شد که روایی صوری  پرسشنامه‏ها توسط اساتید و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفت.  پایایی پرسشنامه‏ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب 95/0 و 79/0  بدست آمد. داده‏ها با استفاده از روش‏های آماری توصیفی و استنباطیبا استفاده از نرم‏افزار spss22 مورد تحلیل قرار گرفت.   

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که: بین دانش دبیران و بکارگیری فناوری اطلاعات، بین نگرش دبیران و بکارگیری فناوری اطلاعات رابطه و بین مهارت‏های دبیران و بکارگیری فناوری اطلاعات رابطه مثبت و معنی‏داری وجود دارد. همچنین بر اساس دانش، نگرش و مهارت‏های دبیران می‏توان میزان بکارگیری فناوری اطلاعات را پیش‏بینی کرد.

    کلیدواژگان: آموزش، فناوری اطلاعات، معلمان، دوره متوسطه
  • فاطمه احمدبیگی*، قدسی احقر، محسن ایمانی نائینی صفحات 21-36
    هدف

    این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر شیوه های حل مساله در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در سال 1396 انجام شد.  

    روش

    روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه کنترل و پیگیری بود. جامعه آماری شامل 60 نفر از دانشجویان دختر و پسر دوره کارشناسی حسابداری بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، در دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل همتاسازی شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش تفکر انتقادی قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه حل مسئله کسیدی و لانگ (1996) استفاده شد. داده های گردآوری شده حاصل از طریق آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تحلیل کوواریانس و t وابسته) و با استفاده از نرم افزار SPSS-V22 تحلیل شد. یافته ها: یافته ها نشان داد آموزش تفکر انتقادی بر مهارت حل مساله در بین دانشجویان موثر است و پایداری آن در طول زمان نیز ماندگار بوده است.                                                        

    نتیجه گیری

    نتیجه آموزش تفکرانتقادی، ترکیب توانایی های دانشجو است که این نیز به ارتقای توانایی در حل مساله خواهد انجامید. بنابراین می توان اذعان داشت که با رشد و پیشرفت سطوح تفکرانتقادی به عنوان توانمندی و قابلیتی اثرگذار بر حل مساله، توانایی حل مساله نیز در دانشجویان ارتقا خواهد یافت. لذا توجه به آموزش تفکر انتقادی در افزایش توانایی حل مساله دانشجویان از ضرورت های این تحقیق محسوب گردیده و برگزاری دوره هایی در این خصوص در مراکز آموزشی، به ویژه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی توصیه می شود. 

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آموزش تفکر انتقادی بر مهارت حل مساله در بین دانشجویان موثر است و پایداری آن در طول زمان نیز ماندگار بوده است.

    کلیدواژگان: اثر بخشی، تفکر انتقادی، شیوه های حل مساله، دانشجویان
  • بتول قائدی، عباس قلتاش*، سید احمد هاشمی، علی اصغر ماشینچی صفحات 37-53
    هدف

    هدف این پژوهش تبیین تاثیر تدریس مبتنی بر ساختن گرایی بر پیشرفت تحصیلی، تفکر انتقادی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه ی ششم ابتدایی بوده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه ی آماری، کلیه ی دانش آموزان دختر در پایه ی ششم ابتدایی بود. از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایدو مرحله ای استفاده شد. داده های پژوهش از طرق آزمون های تفکر انتقادی، پیشرفت تحصیلی و انگیزش پیشرفت تحصیلی حاصل گردید. پایایی ابزار با استفاده از روش الفای کرونباخ محاسبه شد و  ضریب آن در تفکر انتقادی 91/0 ، پیشرفت تحصیلی 92/0 و در انگیزش پیشرفت تحصیلی 0.94 بدست آمد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از طرح درس تولید شده بر مبنای نظریه ی ساختن گرایی اجتماعی، بر میزان پیشرفت تحصیلی، تفکر انتقادی و انگیزش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی در درس ریاضی تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: ساختن گرایی اجتماعی، پیشرفت تحصیلی، تفکرانتقادی، انگیزش پیشرفت تحصیلی
  • وحیده جعفریان، فیروز محمودی* صفحات 54-69
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر مطالعه تجربیات معلمان راهنمای کارورزی از اجرای طرح جدید کارورزی در دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی می باشد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش کیفی شامل معلمان راهنمای کارورزی دانشگاه فرهنگیان آذریایجان شرقی در سال تحصیلی1396- 1395بود. 11 نفر از معلمان از طریق نمونه گیری هدفمند جهت مصاحبه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه سازمان یافته استفاده شد و تا زمان اشباع داده ها ادامه یافت. پس از ضبط مصاحبه، متن آن ها تهیه شد. سپس با استفاده از نرم افزار مکس کیودا نسخه 10  (MAXQDA10) مضامین اصلی و مضامین فرعی استخراج گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش پیشنهادی اسمیت استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته ها شامل 5 مضمون اصلی برداشت از کارورزی، نقش معلم راهنما، اهداف و ضرورت، نقاط قوت طرح جدید، پیشنهادات معلمان برای اجرای موفقیت آمیز طرح طرح می باشند

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که طرح جدید کارورزی باعث تلفیق هرچه بیشتر نظریه و عمل می شود که مهم ترین ثمره آن، انتقال تجارب معلم راهنما به دانشجو- معلم می باشد. همچنین با توجه به اظهار نظر و نتیجه مصاحبه با معلمان راهنما، ایجاد مدارس کارورزپذیر، انتخاب معلمان باتجربه به عنوان معلم راهنما از جمله مواردی می باشند که توجه و تاکید بر آنها در حین اجرای برنامه های کارورزی می تواند منجر به بهبود کیفیت دوره های کارورزی و افزایش قابلیت و توانایی های دانشجو- معلمان شود.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برنامه درسی، تفکر، سبک زندگی
  • محمدعلی رستمی نژاد*، علی اکبر عجم، حسن ضابط صفحات 70-88
    هدف

    با توجه به کارکردهای طنز، یادگیری الکترونیکی و اهمیت ریاضیات در ابتدایی، این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی تدریس با استفاده از محتوی الکترونیکی مبتنی بر طنز بر انگیزش و اضطراب ریاضی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی انجام شد.

    روش

    مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه آزمایشی بود. جامعه مورد پژوهش تمامی دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی شهرستان بیرجند (2200 نفر) در سال تحصیلی 97-96 بود. نمونه آماری پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس تعداد 58 نفر انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های انگیزش و اضطراب ریاضی کودکان (MCAQ) استفاده گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها علاوه بر آمار توصیفی از آزمون آماری T دو نمونه ای مستقل برای بررسی متغیرهای انگیزش و اضطراب ریاضی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون ها بین میانگین نمرات متغیر های انگیزش و اضطراب ریاضی در گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون تفاوت معناداری را گزارش نکرد. یافته های این پژوهش نشان داد که محتوای الکترونیکی طنز محور بر انگیزش و اضطراب ریاضی دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: محتوای الکترونیکی، طنز، انگیزش ریاضی، اضطراب ریاضی، تدریس ریاضی
  • نعمت الله عزیزی*، کیوان بلندهمتان، پیمان ساعدی صفحات 88-114
    هدف

    هدف این پژوهش مطالعه زمینه ها و عوامل خلاقیت در تدریس معلمان خلاق در مناطق روستایی استان کردستان بود.

    روش

    در این پژوهش از رویکرد کیفی، استراتژی پدیدارشناسی توصیفی استفاده شده است. مشارکت کنندگان شامل 8 نفر از معلمان شاغل به تدریس در مدارس ابتدایی و متوسطه مناطق روستایی بودند که به صورت هدفمند و براساس سه معیار داشتن عملکرد و نتایج کاری درخشان(کارنامه آموزشی موفق)، کسب مقام در الگوهای برتر تدریس و احراز شایستگی حرفه ای و کسب عنوان معلم خلاق با توجه به ارزیابی مدیر مدرسه، همکاران و دانش آموزان، انتخاب گردیدند. جهت شناسایی زمینه ها و عوامل موثر بر خلاقیت معلمان مورد مطالعه، از مصاحبه نیمه ساختمند بهره گرفته شد و برای تحلیل یافته ها نیز با عنایت نظری بودن نمونه ها، همزمان با انجام مصاحبه ها تحلیل و تفسیر آنها با پیروی از مراحل تحلیل داده کلایزی انجام گرفت.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاکی از آن بود که خلاقیت در تدریس معلمان روستایی را می توان متاثر از سه دسته از عوامل مشتمل بر عوامل فردی(تجربه و تحصیلات، علاقه و انگیزه، وجدان کاری) عوامل فرهنگی (توجه به تفاوت های فرهنگی مناطق مختلف، محدویت های فرهنگی مناطق محروم) و عوامل اداری (ساختار، مدیر مدرسه و همکاران) دانست.

    کلیدواژگان: خلاقیت، معلمان خلاق، تدریس خلاق، روش تدریس، مناطق روستایی
  • یعقوب محمودی حکمت*، محبوبه عارفی، کورش فتحی واجارگاه صفحات 115-140
    هدف

    هدف اصلی این پژوهش ، ارزیابی اثربخشی دوره آموزشی تربیت منش هنرجویان هنرستان های  فنی و حرفه ای دوره متوسطه بود.

    روش

    پزوهش حاضر از نظر هدف جزء پژوهش های کاربردی و از لحاظ اجرا جزء تحقیقات شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را هنرجویان سال آخر هنرستان های  فنی و حرفه ای استان قم تشکیل میدادند. از میان آن ها، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای در دسترس به صورت تصادفی دو گروه 30 نفره انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها در ارزیابی سطح واکنش، از پرسش نامه محقق ساخته در جلسات سوم و نهم استفاده شد. در ارزیابی سطح یادگیری، ابتدای دوره پیش آزمون و در انتهای دوره پس آزمون برای گروه آزمایش اجرا شد. درتحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و واریانس) و آمار استنباطی از آزمون تی استودنت استفاده گردید.

    یافته ها

    نشان داد، دوره آموزشی در سطح واکنش و یادگیری اثربخش است و میانگین نمرات رفتار هنرجویان گروه آزمایش در محیط واقعی کار، نسبت به میانگین نمرات ارزشیابی رفتار هنرجویان گروه کنترل بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: ارزیابی، اثربخشی، تربیت منش، برنامه درسی فنی و حرفه ای
  • محمد احمدنژاد، جلیل فتحی* صفحات 141-160

    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی نقش یک دوره ی نگارش انگلیسی وبلاگ محور در ارتقای استقلال یادگیری زبان آموزان ایرانی بود. در این راستا با استفاده از روش تحقیق آمیخته، این پژوهش تاثیر یک دوره ی نگارش انگلیسی مبتنی بر وبلاگ [1] بر سطح استقلال یادگیری[2] فراگیران، که در این پژوهش به عنوان خود آغاز گری[3] و خود تنظیمی[4] فراگیر تعریف شده است، را مورد بررسی قرار داد. در راستای اهداف این پژوهش، دانشجویان در گروه کنترل (تعداد=21) بر اساس آموزه های متداول نگارش در کلاس تحت آموزش قرار گرفتند و دانشجویان در گروه آزمایش (تعداد=25) علاوه بر آموزه های متداول نگارش از وبلاگ نگاری استفاده نمودند. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه ی استقلال فراگیران به عنوان پیش آزمون و پس آزمون اجرا گردید. به علاوه یک سری مصاحبه ی نیمه ساختمند با تعدادی از شرکت کنندگان گروه آزمایش برگزار گردید. نتایج داده های کمی و کیفی بیانگر این بود که دوره ی نگارش مبتنی بر وبلاگ در ارتقای استقلال فراگیران به صورت کلی، و در ارتقای خود تنظیمی آنان به طور خاص، تاثیر گذار بوده است. به طور دقیق تر نتایج داده های کمی بیانگر این بود که آموزش وبلاگ محور بر استقلال فراگیران به صورت کلی تاثیر قابل توجهی داشت. از نظر مولفه های استقلال یادگیری نتایج نشان داد که تاثیر آموزش وبلاگ محور بر مولفه ی خودآغازگری از نظر آماری معنادار نبود در صورتی که تاثیر این آموزش بر مولفه ی خودتنظیمی از نظر آماری قابل توجه بود. همچنین نتایج یافته های کیفی بیانگر این بود که دانشجویان در گروه آزمایش، با داشتن تجربه ی فعالیت های مبتنی بر وبلاگ نگاری، بهبود قابل ملاحظه ای را در برنامه ریزی[5]، نظارت[6] و ارزیابی[7] تکالیف نگارشی خود نشان دادند. به طورکلی، یافته های این پژوهش، اثربخشی دوره های نوشتاری مبتنی بر وبلاگ را در یادگیری یک زبان خارجی مورد تایید قرار می دهد. [1] Blog-mediated [2] Learning autonomy [3] Self-initiation [4] Self-regulation [5] Planning [6] Monitoring [7] Evaluation

    کلیدواژگان: آموزش زبان خارجی، وبلاگ آموزشی، یادگیری مستقل، روش تحقیق آمیخته، یادگیری خودتنظیمی
  • پروین آفتابی، مجید علی عسگری*، مصطفی قادری صفحات 161-188
    هدف

    هدف از این پژوهش ارائه الگویی برای دانش معلمان علوم متوسطه اول استان کردستان بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر نوع خاصی از سنت پژوهش کیفی به نام گراند تئوری بود. جامعه آماری در این پژوهش معلمان علوم تجربی متوسطه اول بودند و نمونه انتخاب شده در این پژوهش،  16 نفر (8 زن و 8 مرد) از معلمان علوم بودند که درزمینه دانش موردنیاز برای تدریس و آموزش علوم دارای تجارب زیسته ارزشمندی بودند. برای انتخاب نمونه  از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. داده های این پژوهش با استفاده از مصاحبه  نیمه ساختار یافته، عمیق و باز با معلمان علوم متوسطه اول جمع آوری شد. داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از تکنیک کدگذاری اشتراوس و کوربین و سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی و با روش تحلیل محتوای متن مصاحبه ها، موردبررسی قرار گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد محور اصلی دانش معلمان علوم متوسطه اول  تحت تاثیر عواملی ازجمله شرایط علی (مدیریتی ، عوامل فردی معلمان ، تدریس علوم و فرهنگ علمی)؛ راهبردهای کسب دانش معلمان علوم (برنامه ریزی سازمان، اجرای برنامه ، برنامه ریزی شخصی و عمل به آن )؛ زمینه (شفاف سازی دانش معلمان علوم، عوامل اقتصادی معلمان، مدیریت مناسب و توانایی ومهارت معلمان) و شرایط مداخله گر (عوامل مدیریتی معلم ، نگرش معلمان و خودسازی و هویت معلمان) قرار داشت که در نهایت منجر به بهبود پیامدهای (خود تنظیمی معلمان، افزایش شایستگی، ارتقای اخلاق حرفه ای و افزایش کارایی و اثربخشی آموزشی) معلمان شد.

    کلیدواژگان: دانش محتوایی، دانش و مهارت علمی، دانش پداگوژی، مدیریت کلاس
  • سید هدایت اله داورپناه*، رضا هویدا، یاسر صیادی صفحات 189-212
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، سنجش روابط علی بین ادراک دانشجویان از کیفیت تدریس اساتید و خودراهبری یادگیری آنان بود.

    روش

    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه اصفهان به تعداد 363 نفر در سال 96-1395 تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به تعداد 186 نفر تعیین گردید. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای متناسب با حجم بود. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه یادگیری خودراهبر Williamson (2007) و کیفیت تدریس Seraj (2002) استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها بررسی و تائید شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که یادگیری خودراهبری دانشجویان و کیفیت تدریس اساتید در حد متوسط به بالا می باشد؛ و دانشجویان کارشناسی ارشد نسبت به دانشجویان کارشناسی از راهبردهای یادگیری خودراهبر بیشتر استفاده می نمایند. همچنین نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که بین کیفیت تدریس و ابعاد آن با یادگیری خودراهبر دانشجویان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت تدریس، اعضای هیئت علمی، یادگیری خود راهبر، مدل یابی، معادلات ساختاری
  • حسام احمدیان، فضل الله میردریکوند*، عزت الله قدم پور صفحات 213-226
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تدوین و آزمون مدل رابطه بین سبک های مقابله ای و خودناتوان سازی تحصیلی با در نظر گرفتن نقش میانجی تاب آوری و امیدواری بود.

    روش

    روش انجام این پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه آموزش و پرورش شهرستان کامیاران در سال تحصیلی 1397-1396 بود، که براساس قاعده مولر برای نمونه گیری در مدل های ساختاری، 330 نفر به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شد. از مقیاس های خودناتوان سازی تحصیلی، تاب آوری تحصیلی، پرسشنامه امیدواری اشنایدر و مقیاس راهبردهای مقابله ای لازاروس برای گردآوری داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که اثر سبک های مقابله ای بر امیدواری و تاب آوری مثبت و معنی دار می باشد. همچنین اثر مستقیم سبک های مقابله ای بر خودناتوان سازی منفی و معنی دار می باشد. اثر تاب آوری بر خودناتوان سازی و امیدورای بر خودناتوان سازی منفی و معنی دار می باشد. نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت منابع مقابله ای در کاهش خودناتوان سازی و افزایش موفقیت تحصیلی می باشد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، تاب آوری، امیدواری، خود ناتوان سازی تحصیلی
  • مریم صالحی زاده، نادرقلی قورچیان*، امیر حسین محمد داودی، حسن قلاوندی صفحات 227-249

    هدف از این تحقیق ارائه مدلی جهت ارتقای کیفیت تدریس حرفه ای اساتید دانشگاه فرهنگیان می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه اجراء توصیفی-پیمایشی و نحوه جمع آوری داده ها بصورت میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق اساتید دانشگاه فرهنگیان منطقه یک کشور(استان های اذریابیجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان و کردستان) می باشند. برای تعیین حجم نمونه آماری با توجه به حجم محدود مدیران و مسئولان آموزشی دانشگاه فرهنگیان تعداد کل مدیران و مسئولان آموزشی بعنوان نمونه انتخاب (با روش کل شماری) یعنی نمونه با جامعه برابر ، انتخاب شد و همچنین در انتخاب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان منطقه یک کشور با توجه به اینکه حجم جامعه برابر 305 نفر می باشد حجم نمونه با استفاده از روش مخصوص مدل سازی و روش جدول مورگان تعداد 172 نفر محاسبه نمونه های مورد نظر انتخاب شدند.به منظور یافته های پژوهش از روش های متعددی استفاده شد که بصورت خلاصه به آن اشاره می شود. تحلیل عاملی تاییدی (به منظور ارائه مدل) و از آزمون t تک نمونه ای(برای تعیین درجه تناسب مدل پیشنهادی) استفاده شد. براساس یافته ها تحقیق مدلی هشت عامله مورد تایید قرار گرفت که محیطی-فرهنگی" دارای بیشترین بار عاملی (797/0) و " عوامل اجتماعی" دارای کمترین بار عاملی (496/0) بر روی تدریس حرفه ای در دانشگاه فرهنگیان می باشد.می توان نتیجه گرفت که با در نظر گرفتن هشت عامل محیطی-فرهنگی، آموزشی، فردی، درون دانشگاهی، انگیزشی ، تکنولوژیکی، بین المللی و عامل اجتماعی کیفیت تدریس را در دانشگاه فرهنگیان ارتقا داد.

    کلیدواژگان: کیفیت تدریس، مدل تدریس حرفه ای، آموزش، دانشگاه فرهنگیان
|
  • M. Piri*, M. Mehdipour, SH. Babaei Pages 1-20
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the role of knowledge, attitude and skill in using information technology in the learning process

    Method

    The research method was descriptive correlational and the statistical population of this study was the first and second high school teachers in Marivan city of 600 people. The sample size was determined using Morgan and Krejcy table of 234 people .To collect data, two researcher-made questionnaires of knowledge, attitude and skill of teachers and the use of information technology in the process of teaching-learning were used. The face and content validity of the questionnaires by professors and technicians and construct validity through factor analysis Exploration was approved. The reliability of the questionnaires was 0.95 and 0.79, using Cronbach's alpha, respectively. Data were analyzed using descriptive statistical methods and inferential statistics using SPSS22 software.

    Finding

    The results showed that: There is a positive and significant relationship between teachers' knowledge and application of information technology, between teachers' attitude and application of information technology, and between teachers' skills and application of information technology. It can also be predicted based on teachers' knowledge, attitude and skills.

    Keywords: Education, Information Technology, Teachers, Secondary School
  • F. ahmadbeigi*, GH. ahghar, M. eimani Pages 21-36
    Puroose

    The present research was conducted with the aim of The Effectiveness of Critical Thinking Training on Problem solving methods in Students of Islamic Azad University, North Tehran Branch in 1396.

    Method

    The research was practical in terms of objectives and Semi-experimental, pre-test and post-test design with control and follow-up group in terms of data collection method. the population consisted of 60 male and female undergraduate students were selected using sampling method and matched in two groups of 30 experimental and control groups. The experimental group received eight 90-minute sessions of critical thinking training, and the control group remained on the list. In the section of quantitative research, Problem Solving Questionnaire Cassidy & Lang (1996) were used to collect data. The collected data from the quantitative section were analyzed by descriptive and inferential statistics (covariance analysis and dependent t-test) and analyzed using SPSS-V22 software.

    Result

    The results showed that the critical thinking model designed to solve problem-solving skills among students was effective and its sustainability over time was also persistent.

    Conclution

    the result is to combine of the students abilitis and critical thinking ،and problem solving leads. so it can be acknowledged that with the growth and progress of critical thinking as level and capabilities effects problem solving ،also will be upgraded.

    Keywords: the Effectiveness, critical thinking, problem solving, Students
  • B. ghaedi*, A. gholtash, A. hashimi, A. A. mashinchi Pages 37-53

    The present study aimed at evaluating thinking and lifestyle curriculum based on Francis Klein`s theory from the perspective of thinking and lifestyle teachers and students. The research method was descriptive-analytical. For collecting data, library information, articles, authoritative scientific sites and semi-structured interview were used. The statistical population was all female students in the sixth grade. Cluster random sampling was used. Research data were obtained through Critical Thinking, Academic Achievement and Motivation tests. The reliability of the tool was calculated using Cronbach's alpha coefficient and its coefficient was 0.91 for critical thinking, 0.92 for academic achievement, and 0.94 for academic achievement. Covariance analysis was used to analyze the data. According to the findings of the research, the damage to the thinking and lifestyle curriculum elements from the perspective of the teachers, the learning activities, the educational materials, evaluation, grouping and time of education, and, from the students' point of view, the learning activities, evaluation, the educational materials, time and space of education.

    Keywords: Pathology, Curriculum, Thinking, Lifestyle
  • V. jafariyan, F. mahmoodi* Pages 54-69
    Aims

    The purpose of this study was to study the experiences of practice teachers of practicism on implementing a new practicism program in Farhangian University of East Azarbaijan.

    Methods

    The population of this qualitative study is the experiences of practice teachers of practicism in East Azarbaijan Branches of Farhangian University during the academic year of 2016-2017. The 11 practice teachers of practicism were selected by purposeful sampling. A semi-organized interview was used for collecting data. It continued until data saturation. MAXQDA10 software were used for analyzing interview texts and extracting themes. Smith's proposed method is used to analyze the data.

    Conclusion

    The five main themes were extracted: An Imagination of practicism, the role of the practice teachers, the goals and necessity, the strengths of the new program, the practice teachers' suggestions for the successful implementation of the new practicism program. Each of these main themes also has several sub themes. Findings show that through the combination of theory and practice, Mutual Respect between Student-Teachers and Teachers Guidance Internships, Transfer of guide teacher's experiences to student-teachers, the creation of instructor-educated schools, the selection of experienced teachers as guide teacher. One of the factors that will make them more focused during practicism programs can be to improve internship and increase student-teacher skills at a desirable level.

    Keywords: Farhangian University, New practicism Program, The practice teachers in practicism, Experiences, Phenomenology
  • M. A. Rostami*, A. A. Ajam, H. Zabet Pages 70-88
    Purpose

    According the humor functions, E-learning and the importance of mathematics in elementary school, this research was conducted with the aim of evaluating the effectiveness of humorous electronic content on motivation & math anxiety on fifth grade students.

    Method

    This study was a quasi-experimental study. The statistical population included all 5th grade elementary students in Birjand (N=2200) in 2018. A sample of 58 students was selected using the convenience sampling method. To collect data, the motivation and Math children Anxiety Questionnaires (MCAQ) were used. In order to analyze the data, in addition to descriptive statistics, two independent samples T-test were used to examine the variables of motivation and anxiety.

    Results

    The results of the tests did not show a significant difference between the mean scores of the motivational and anxiety variables in the experimental and control groups in the post test. The findings showed that the humorous electronic content does not affect the students' motivation and anxiety in the fifth grade elementary students

    Keywords: Pathology, Curriculum, Thinking, Lifestyle
  • N. Azizi*, K. Bolandhematan, P. Saedi Pages 88-114
    Aims

    the purpose of this paper is to study the nature and grounds of creativity in the teaching of creative teachers in Kurdistan rural areas.

    Methods

    As a qualitative research, the descriptive phenomenological strategy was applied. Participants include eight teachers working in rural areas and they are targeted based on three criteria: having brilliant performance and achievement (successful educational career), being awarded in National Excellent Teaching Festival, and qualifying as a “Creative Teacher” according to the assessment of the school principal, colleagues and students. A Semi-structured interview was used to identify the context and factors affecting the creativity of teachers. Data was analyzed based on the Colaizzi's method of data analysis.

    Conclusion

    The research finding indicate that creativity in the teaching of rural teachers could be influenced by three main factors including individual factors (experience and education, interest and motivation, conscientiousness), cultural factors (considering cultural differences in different regions, cultural limitations of less developed areas), and administrative factors (structure, school principal and colleagues).

    Keywords: Creativity, Creative Teachers, Creative Teaching, Teaching Methods, Rural Areas
  • Y. Mahmodi Hekmat*, M. Arefi, K. Fathi Vajargah Pages 115-140
    Purpose

    The main objective of this research was to evaluate the effectiveness of the educational period of the students' education in high school technical and vocational schools.

    Method

    The present study was a applied research in terms of its purpose and in terms of implementation, it was a pre-test and post-test quasi-experimental research with control group. The statistical population of the study consisted of the students of the last year of the technical and TVT schools of Qom province. Among them, two groups of 30 were randomly selected using available cluster sampling. A researcher-made questionnaire was used in the third and ninth sessions to collect the data in the evaluation of the response level. In the assessment of the level of learning, the beginning of the pre-test period and at the end of the post-test period were performed for the experimental group. Descriptive statistics (mean, standard deviation and variance) and inferential statistics (t-test) were used to analyze the data. The results of the data review showed that the average grades of students' reaction to evaluation at the beginning of the course differ from the end of the course and the average evaluation grades have been improved at the end of the course.

    Finding

    The study showed that the educational course is effective at the level of reaction and learning, and the average grades of assessment of the behavior of the students in the experimental group in the actual work environment are higher than the average grades of assessment of the behavior of students in the control group.

    Keywords: Evaluation, Effectiveness, Character education, TVET Curriculum
  • M. Ahmadnejad, J. Fathi* Pages 141-160
    Aims

    The purpose of the present study was to investigate the role of a blog-based English writing course in promoting the learning independence of Iranian learners.

    Methods

    In this regard, using a mixed research approach, this study examined the impact of a blog-based English writing course on learners' learning independence, defined in this study as self-initiation and self-regulation of learning. Gave. For the purpose of this study, students in control group (n = 21) were trained based on common writing teaching in class and students in experimental group (n = 25) were used blogging in addition to common writing teaching. . In order to collect data, the questionnaire of student independence was used as pre-test and post-test.

    Conclusion

    The results of the qualitative and quantitative data indicate that the blog-based writing period has been effective in promoting learner independence in general, and in promoting their self-regulation in particular. More precisely, the results of the quantitative data indicated that blog-based teaching had a significant impact on learner independence as a whole.

    Keywords: Learner autonomy, blogs, EFL writing, self-regulation
  • P. Aftabi, M. Ali Asghari*, M. Ghaderi Pages 161-188
    Aims

    The purpose of this study was to provide a model for the knowledge of the first high school teachers in Kurdistan province.

    Methods

    The present research method was a special type of qualitative research tradition called the Grounded Theory. The statistical population in this study was the first high school experimental science teachers and the sample selected in this study was 16 (8 female and 8 male) science teachers who had valuable life experiences in the field of knowledge needed for teaching and teaching science. Purposeful sampling was used to select the sample. Data were collected using semi-structured, in-depth and open-ended interviews with first grade teachers. Interview data were analyzed using Strauss and Corbin coding technique and three stages of open coding, axial coding, and selective coding, and were analyzed by content analysis method.

    Conclusion

    The findings showed that the primary knowledge teachers' knowledge base was influenced by factors such as causal conditions (managerial, individual factors of teachers, teaching science and scientific culture); science teachers knowledge acquisition strategies (organization planning, program implementation, personal planning and action planning). It was the context (transparency of science teachers' knowledge, economic factors of teachers, appropriate management and skills and abilities of teachers) and intervening conditions (teacher management factors, teachers' attitudes and teachers' autonomy and identity) that ultimately led to improved (self-regulation) outcomes. Teachers, Increasing Competence, Promoting Professional Ethics, and Increasing Efficiency and Effectiveness a Instructional) became a teacher.

    Keywords: content knowledge, scientific knowledge, skills, pedagogical knowledge, classroom management, hardware, software, internet
  • S. H. Dvarpanah*, R. Hoveida, Y. Sayadi Pages 189-212
    Aims

    The purpose of this research assessment of causal relationship between students' perception of the teaching quality of faculty members and their SLD.

    Methods

    Present research is practical and its method was descriptive correlative. Statistical population of the research included all BA and MA students from fields of education in university of Isfahan totaled 363 persons in year 2016-2017. The sample size was selected totaled 186 persons based on Krejcie and Morgan table. Sampling method was proportional stratified random sampling. The research instruments were 2 questionnaires: self-directed learning Williamson (2007), Teaching quality Seraj (2002). Their reliability and validity were examined and approved.

    Conclusion

    findings showed that Student's SLD and Teaching quality of faculty is medium-high; and graduate students use self-directed strategies more than undergraduates.

    Keywords: Quality of Teaching, Faculty Members, Self-directed Learning, Modeling, Structural Equations
  • H. Ahmadian, A. Mirdrekvand*, E. Ghadampoor Pages 213-226
    Purpose

    pressures during this period, so the purpose of this study was to develop and test a model of the relationship between coping styles and academic self handicapping with the mediating role of resilience and hope.

    Method

    The method of this descriptive-correlational study was structural equation modeling. The statistical population of this study consisted of all male and female high school students in Kamyaran city in the academic year 1396-1397. 330 students were selected by cluster random sampling based on the Müller's rule. Academic self-handicapping scales, academic resiliency, Schneider Hope Questionnaire and Lazarus Coping Strategies Scale were used for data collection.

    Results

    The results showed that the effect of coping styles on hope and resilience was positive and significant. Also, the direct effect of coping styles on self-handicapping was negative and significant. The effect of resilience on self-handicapping and hopefully on self-handicapping was negative and significant. The results of this study indicate the importance of coping resources in reducing self-handicapping and increasing academic achievement.

    Keywords: Coping Styles, Academic self handicapping, Resilience, Hope
  • Maryam Salehi Zadeh , Nader Gholi Ghourchian *, Amir Hossein Mohammad Davoodi , Hassan Ghavavandi Pages 227-249
    Purpose

    The purpose of this study was to provide a model for improving the quality of professional teaching of faculty members at Farhangian University.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and in terms of descriptive-survey implementation and field data collection. Statistical population of the research is professors of Farhangian University of one country (West and East Azarabijan, Ardebil, Zanjan and Kurdistan provinces). The sample size was 305 people using the Morgan table method. 172 people were selected as the sample by available random sampling method. Confirmatory factor analysis (for model presentation) and one-sample t-test (to determine the degree of appropriateness of the proposed model) were used for statistical analysis.

    Results

    Based on the findings, the research confirmed an eight-factor model that environmental-cultural "had the highest factor load and" social factors "had the lowest factor load on professional teaching at Farhangian University. Finally, taking into account eight environmental, cultural, educational, individual, intra-academic, motivational, technological, international and social factors to cover teaching weaknesses within a systematic structure to improve teaching quality and effectiveness.

    Keywords: Quality of Teaching, Professional Teaching, Education at Farhangian University