فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مهندسی صنایع - سال یکم شماره 2 (پاییز 1397)

فصلنامه پژوهش های کاربردی در مهندسی صنایع
سال یکم شماره 2 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 5
|
  • میلاد رجبی سنگتراشانی ، حامد اسمعیلی مرزونی ، منوچهر جعفری کلیجی صفحه 1
    در بسیاری از موارد موضوع رتبه بندی و اولویت بندی پروژه ها در سازمان های پروژه محور، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. رتبه بندی و انتخاب پروژه، در واقع به معنی اولویت بندی تعدادی پروژه و تخصیص منابع سازمان فقط در بین آن پروژه ها می باشد تا بواسطه این انتخاب و تخصیص، سود سازمان حداکثر گردد. در انتخاب بهترین ترکیب پروژه برای سازمان نیز عوامل مختلفی دخیل هستند. با توجه به اینکه میزان اهمیت معیارها و میزان تامین معیارها توسط پروژه ها معمولا مبهم و نامعلوم است، در این مقاله از طریق واژه های زبانی و تئوری مجموعه فازی، معیارها وزن دهی شده و درنهایت با استفاده از تصمیم گیری چندمعیاره فازی، پروژه ها اولویت بندی و رتبه بندی می گردند. روش پیشنهادی ذکر شده در این مقاله، در شرکتی که به عنوان یک شرکت پروژه محور مطرح می باشد، به صورت مطالعه موردی مرور شده و با استفاده از نظرات خبرگان این شرکت و روش دلفی فازی، امتیاز پروژه ها و وزن معیارها جمع آوری گردید. سپس با استفاده از روش فازی اشاره شده، رتبه بندی و اولویت بندی پروژه های این شرکت، انجام گرفت.
    کلیدواژگان: رتبه بندی پروژه ها، تصمیم گیری چند معیاره فازی، دلفی فازی
  • پریا محرابی صفحه 13
    عملکرد موثر هر شبکه ی زنجیره تامین به نحوه ی مدیریت موجودی در کل شبکه ی زنجیره ی تامین بستگی دارد. در این تحقیق یک شبیه سازی بر مبنای مقایسه و آنالیز سیستم های موجودی تک لایه ای برای شبکه زنجیره تامین چند محصولی اقلام فاسد شدنی و فاسد نشدنی صورت پذیرفته است. در سیستم کنترل موجودی تک لایه ای، مرکز بر روی بهینه سازی موجودی هر گره می باشد و وابستگی در میان گره ها در شبکه ی زنجیره ی تامین نادیده گرفته میشود. معمولا در بررسی سیستم های موجودی اثرات فاسد شدن کالاها تحلیل نمیشود, اما اگر نرخ فاسد شدن قابل توجه باشد نمیتوان از تاثیر آن بر مدل چشم پوشی کرد. در این تحقیق راه کاری برای فروش این اقلام, پیش از فرا رسیدن طول عمر آنها ارائه شده تا از زیان سازمان تا حد ممکن جلوگیری شود. مدل شبیه سازی بر مبنای مدل سازی نرم افزار شبیه سازی تکنوماتیکس شبیه سازی شده است و سناریوهای آزمایش با الگوریتم ژنتیک وتوسط کد برنامه نویسی سیم تاک تولید میشود. آزمایشات برای جمع آوری اطلاعات اندازه گیری عملکرد سیستم های تک لایه ای دو گره ی زنجیره ی تامین یعنی فروشگاه و مرکز توزیع صورت می پذیرد. سپس با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده ما به بهینه سازی سطوح موجودی این دو گره وقیاس آنها با هم میپردازیم
    کلیدواژگان: بهینه سازی سطوح موجودی تک لایه ای، الگوریتم ژنتیک، زنجیره تامین، کد نویسی سیم تاک، نرم افزارشبیه سازی تکنوماتیکس
  • حسین اقبالی*، علیرضا جمشیدی، محمد جواد دارابی صفحه 21
    به هر سازمانی با مشکلات تخصیص منابع مواجه است این منابع شامل مردان ، ماشین ، مواد و سرمایه می باشد بسیاری از این تصمیمات منوط به محدودیت هایی می باشد به عنوان مثال ، تولید یک کارخانه به دلیل محدودیت های ظرفیت محدود می باشد و یک سازمان با محدودیت های فنی و سرمایه مواجه می شود با این حال ، اگر منابع موجود گسترش نیابند بنابراین استفاده بهینه از منابع موجود ، یک کار بسیار مهمی برای سازمان می شود بنابراین ، این مقاله به بررسی دیدگاه استفاده بهینه از منابع به منظور افزایش تولید اسباب بازی ها و از این رو سود آنها می پردازد به منظور دستیابی به این امر ، تکنیکی از برنامه ریزی خطی استفاده شده است. این تکنیک ، سود در تولید اسباب بازی ها را با استفاده بهینه از منابع به حداکثر خواهد رساند. این مقاله همچنین 4 شرط مهم مربوط به تولیدات و نتایج آنها را بررسی می کند که در جداول مربوط به آب جدول بندی شده اند. در هر مرحله اول وضعیت تولید صفر بعد از شرط دوم بحث می شود شرط سوم و چهارم تخصیص منابع را طوری نشان می دهد که افزایش مداوم در سود را به دست می آورد بعد از خلاصه تجربه تحلیل دقیق از نتایج ریاضی به دست آمده جدول بندی می شوند.
    کلیدواژگان: تولید، سود، ماشین ها، معادله
  • سمیرا عزیزی، مریم ناییجی، جعفر باقری نژاد* صفحه 27
    پدیده انتظار در صف با افزایش جمعیت وکمبود امکانات خدمت دهی و رشد روز افزون جامعه، پیش از پیش افزایش می یابد. نظریه صف به عنوان یک ابزار بهینه سازی برای مدلسازی عملکرد سیستم های واقعی در حوزه تولید و ارائه هر گونه سرویس به مشتریان کاربرد فراوان دارد. بانک ها به عنوان یکی از بنگاه های اقتصادی نقش مهمی را در ارائه خدمات نوین بانکداری الکترونیک در راستای اجرای سیاست های پولی دولت ایفا می کنند. یکی از مهمترین مشکلاتی که بانک ها با آن روبه رو هستند پدیده صف و انتظار مشتریان در صف است و در پی آن بدنبال کسب رضایت مشتری هستند. در این مقاله عملکرد یکی از شعب بانک تجارت در تهران به کمک سیستم های صف مدلسازی شده و پس ازگردآوری داده های واقعی در شعبه مذکور شبیه سازی صورت گرفته است. تحلیل داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار (Minitab) و شبیه سازی با استفاده از نرم افزار (Arena) انجام شده است. یافته ها نشان می دهند که باید در خدمت دهی بخش جاری تغییراتی صورت گیرد تا مشتریان براحتی خدمت دریافت کنند و در صف منتظر نشوند و در پایان این پژوهش پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد شعبه مذکور ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: نظریه صف، مدلسازی عملکرد بانک، زمان انتظار مشتریان، شبیه سازی رفتار مشتریان
  • محسن صادق عمل نیک، ناصر حبیبی فر صفحه 35
    بهبود عملکرد شبکه های عصبی مصنوعی مساله ای است که در چند سال اخیر توجه ویژه ی محققین را به خود جلب کرده است و راهکارهای متعددی با هدف کاهش خطای شبکه های عصبی ارایه گردیده است. در این پژوهش یک رویکرد ساده مبتنی بر خوشه بندی جهت بهبود عملکرد شبکه های عصبی مصنوعی ارایه شده است. در این پژوهش با استفاده از تکنیک های داده کاوی نظیر خوشه بندی سعی شده است عملکرد شبکه عصبی بهبود داده شود. معیاری که جهت ارزیابی عملکرد شبکه عصبی استفاده شده است میانگین درصد خطای مطلق می باشد. برای انجام اینکار، ابتدا کل داده ها را به چند خوشه تقسیم می نماییم و سپس ساختارهای مختلف را برای هر خوشه اجرا می کنیم و در نهایت جهت ارزیابی عملکرد هر خوشه از ساختار بهینه مربوط به آن خوشه استفاده می نماییم. جهت بررسی عملکرد رویکرد ارایه شده، اینکار برروی کل داده ها بدون انجام خوشه بندی نیز انجام شده است و نتایج نشان دادند که عملکرد شبکه عصبی بهبود قابل توجهی داشته است.
    کلیدواژگان: شبکه های عصبی مصنوعی، داده کاوی، خوشه بندی، انتخاب ویژگی
|
  • Milad Rajabi Sangtarashani*, Hamed Esmaeli Marzoni, Manouchehr Jafari Kaliji Page 1
    In many cases, the issue of classification and rating the projects in project based organizations is great importance. In fact, rating and project selection means prioritization among some projects and allocating the resources between them in other to maximize the organizations profit. Some factors are involved in selection of the best layout of projects. Due to the fact that the degree of importance of criteria and satisfying the criteria are usually uncertain and ambiguous, in this study, by implementation of linguistic varuable and fuzzy set theory criteria are weighted and consequently using the fuzzy multi criteria decision making, the projects are rated and prioritized. This method was implemented in a project based company as a case study and using the its experts comments and Delphi fuzzy method project scores and criteria weight were collected. Then using the mentioned fuzzy method, rating and prioritization of the projects of this company is done.
    Keywords: Rating The Projects, Fuzzy Multi Criteria Decision Making, Delphi Fuzzy
  • Paria mehrabi Page 13
    effective performance in the supply chain network depends on inventory management in the entire supply chain network. In this study, a simulation based on the comparison and analysis of  single-layer inventory management systems for multi-product supply chain network of deteriorating and non-deteriorating  items has been done. In single-layer inventory management, The focus is on the optimization of each node and Dependence among nodes in the supply chain network is ignored. usually the effects of deterioration of goods in management inventory systems is not considered,but if The rate of deterioration items was high, organization can't ignore the  effect of this  on the model. In this study, a mechanism is provided for selling  these items before reaching their expiry date to avoid the detriment of the organization as much as possible. supply chain modeled and simulated with tecnomatix software. scenarios of  experimenting is generated with genetic algorithms and simtalk code. Experiments collect data to measure the performance of single-layer for two nodes of the supply chain contains store and distribution center is done . then we use the information collected to optimize inventory levels and compare these two nodes with each other.
    Keywords: single-echelon optimization of inventory levels, simulation, supply chain, simtalk code, software tecnomatix, deteriorating, non-deteriorating items