فهرست مطالب

Current Research in Medical Sciences - Volume:3 Issue: 1, 2018

Current Research in Medical Sciences
Volume:3 Issue: 1, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بابک نخستین روحی *، مهدی خورشیدی حسینی، علی خازنی، سمیه ولی زاده صفحات 1-7
    سابقه و هدف
    : مصرف روزانه قلیان در جهان حدودا 100 میلیون تخمین زده می شود که به طور شوک آوری در جمعیت جوان در حال افزایش است. هدف از تحقیق حاضر بررسی شیوع قلیان در دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و مقایسه تغییرات آن در 5 سال گذشته می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که مابین سال های 1389 تا 1393 در بین دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل انجام پذیرفت. جامعه تحقیق تمامی دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در سال های 1389 و 1393 بود. تقریبا 50% دانشجویان (162 نفر از 321 نفرکل دانشجویان در سال 1389 و 235 نفر از 467 نفر کل دانشجویان در سال 1393) به طور تصادفی در این تحقیق شرکت کردند. پس از توضیح کتبی و شفاهی روند تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته به دانشجویان ارائه شد تا اطلاعات لازم از این طریق اخذ شود.
    یافته ها
    شیوع مصرف قلیان در 5 سال اخیر افزایش معنی داری نشان داد (0/05> P). علت اصلی مصرف قلیان در هر دو جنس پرکردن اوقات فراغت و سرگرمی بود. محل مصرف قلیان در دانشجویان پسر غالبا قهوه خانه ها و در دختران در منزل شخصی بود که در 5 سال اخیر تغییر چندانی نیافته بود. مصرف غیرفعال قلیان در 5 سال اخیر به طور معنی داری در دو جنس افزایش نشان می داد (0/05> P).
    نتیجه گیری
    متاسفانه علیرغم تبلیغات در رسانه ها و دانشگاه ها درخصوص مضرات قلیان، میزان شیوع قلیان در دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در 5 سال گذشته به طور معنی داری افزایش یافته است که نیازمند تحلیل و بررسی مناسب است. به نظر می رسد افزایش تعداد قهوه خانه هایی که قلیان عرضه می کنند و میزان افزایش قلیان در منازل از علل اصلی شیوع قلیان در 5 سال اخیر باشد.
    کلیدواژگان: دانشجویان تربیت بدنی، مصرف قلیان، مصرف غیرفعال
  • منصور بابایی، نادعلی اکبریان، ماندانا کلانتر، مینا گالشی، حسنعلی جعفرپور، محمود صادقی، سیداحسان سمایی* صفحات 8-16
    سابقه و هدف
    سهم قابل توجهی از مرگ ومیرهای جامعه در مراکز بیمارستانی اتفاق می افتد. بررسی علل مرگ ومیر در هر منطقه، می تواند به عنوان پایه ای برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان و نیز کاهش عوامل خطرساز باشد. مطالعه حاضر باهدف توزیع و فراوانی علت مرگ بیمارستانی برحسب سن، جنس و سال مراجعه بیماران بستری در بیمارستان روحانی بابل انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در بازه زمانی 1389 تا 1393 بر روی 3407 پرونده بیماران فوت شده بیمارستان آیت الله روحانی بابل به صورت سرشماری انجام شد. داده ها با استفاده از اطلاعات ثبت شده در واحد مدارک پزشکی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS22 و آزمون های توصیفی و تحلیلی (کای دو) تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج میزان مرگ ومیر در مردان بیشتر از زنان گزارش شد (5/55%). همچنین بیشترین و کمترین میزان مرگ ومیر خام به ترتیب در بخش ICU و اتاق عمل بود. بیشترین زمان بستری تا فوت مربوط به بخش ICU.OH با میانگین و انحراف معیار 81/17±09/13 بود. در بررسی علل مرگ ومیر بر اساس ICD-10 مشخص گردید که بیماری های دستگاه گردش خون (7/38%)، سرطان ها (7/18%)، بیماری های سیستم عصبی (2/16%) و بیماری های دستگاه تنفس (1/11%) شایع ترین علل مرگ ومیر بیماران فوت شده بودند. همچنین کمترین علل نیز مربوط به مرگ ناشی از آسیب دیدگی ها و علل خارجی مرگ ومیر گزارش شد. بررسی علل مرگ ومیر در سال های موردبررسی حاکی از روند افزایشی و معنی داری مخصوصا در علل عمده مرگ ومیر (بیماری های دستگاه گردش خون، سرطان ها، سیستم عصبی و تنفسی) می باشد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر با توجه به معیار ICD-10، به ترتیب بیماری های سیستم قلب و عروق، سرطان ها و بیماری های سیستم عصبی مهم ترین علل مرگ بیماران بودند. در همین راستا، اقدامات پیشگیرانه و کنترلی برای کاهش ریسک فاکتورهای موثر در بروز این بیماری ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، بیمارستان، فراوانی، بستری
  • آذر درویش پور، نازیلا جوادی پاشاکی* صفحات 17-23
    سابقه و هدف
    توجه به وضعیت سلامت جسمی و روانی، اجتماعی دانشجویان موجب فراهم آوردن زمینه لازم برای تحقق یک زندگی پویا و سالم در جامعه برای سال های آینده خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه شاخص های سلامت اجتماعی دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال1394 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 489 نفر از دانشجویان با روش نمونه گیری طبقه بندی شده و تصادفی ساده استفاده از پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز (Keyes) مورد مطالعه قرار گرفتند. روایی و پایایی این ابزار در مطالعات مختلف داخلی به تایید رسیده است. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه16 و آمارهای توصیفی و تحلیلی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج در ارتباط با وضعیت سلامت اجتماعی دانشجویان در حیطه های مختلف مبین آن بود که بیشترین میانگین نمرات در هر دو گروه دانشجویان پزشکی و پیرا پزشکی به ترتیب مربوط به بعد"انسجام اجتماعی" و سپس بعد"شکوفایی اجتماعی" و کمترین میانگین نمرات مربوط به بعد"انطباق اجتماعی" بوده است. علی رغم تفاوت های مشاهده شده، یافته ها بیانگر آن بود که غیر از حیطه "مشارکت اجتماعی"، بین دانشجویان پزشکی و پیرا پزشکی در سایر حیطه ها تفاوت معنی دار وجود ندارد (0/05P˃).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش می تواند مورد توجه مسئولین قرار گیرد تا با برنامه ریزی لازم و فراهم آوردن تمهیدات مورد نیاز، زمینه را برای ارتقاء سلامت اجتماعی دانشجویان علی الخصوص در ابعادی که کمترین میانگین نمره را کسب کرده اند، فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، انسجام اجتماعی، شکوفایی اجتماعی، انطباق اجتماعی، مشارکت اجتماعی
  • آرش رهبر، سید جلیل سیدیاندی*، شکوفه درخور، ندا احمدزاده توری، حوریه یوسفی روشن، همت قلی نیا صفحات 24-29
    سابقه و هدف
    گزارش های پرستاران از مهم ترین مستندات قانونی نشان دهنده وضعیت عمومی بیماران است. گزارش های پرستاری باید کامل و دقیق باشد؛ چراکه در صورت متهم شدن به قصور، می توان به آن استناد کرد. پژوهش حاضر قصد دارد به حسابرسی ثبت گزارش های پرستاری در بخش های عمومی و ویژه بیمارستان شهید یحیی نژاد در دانشگاه علوم پزشکی بابل بپردازد..
    مواد و
    روش
    مطالعه حاضر، مقطعی و گذشته نگر است که با بررسی پرونده بیماران در بخش های عمومی و ویژه با استفاده از چک لیست اعتباربخشی وزارت بهداشت، جهت ارزیابی گزارش های پرستاری انجام شده است. جامعه آماری موردمطالعه شامل 250 پرونده بیمار و گزارش پرستاری مربوط به 124 پرستار، متشکل از 105 نفر خانم و 19 نفر آقا بودند.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که میانگین نمرات گزارش ها در بین پرستاران 38.12±54.77 بود. پرستاران با مدرک کارشناسی ارشد به طور معناداری نمرات بیشتری از پرستاران با مدرک کارشناسی دریافت کردند (0/047=P). نتایج آزمون من-ویتنی نشان داد که نمرات گزارش های پرستاری در بین بخش های ویژه و عمومی (0/187=P) اختلاف معنی داری نداشت. کار آیی پرستاران باسابقه کاری زیر 10 سال بیشتر از سایرین بود (0/001=P) خلاصه شده است
    نتیجه گیری
    به طورکلی رابطه سطح دانش، معلومات و دقت در گزارش نویسی مشهود است؛ لذا نقش آموزش باکیفیت و کمیت بالاتر در بهبود گزارش ها انکارناپذیر است. همچنین می توان به جایگزینی پرستاران باسابقه زیاد از طریق همکاران جوانشان اعتماد کرد.
    کلیدواژگان: گزارش پرستاری، حسابرسی، دانش، عملکرد
  • اعظم نیازی کومله*، مجید کاظمی نجفی صفحات 30-38
    سابقه و هدف
    با توجه به اینکه افراد سالمند نسبت به بسیاری از داروها و جراحی ها ریسک پذیر هستند و مهم ترین گزینه در دسترس جهت درمان اختلالات سیستم حرکتی و بهبود کیفیت زندگی آنان، انجام فیزیوتراپی است. مدیریت این روابط نیازمند کسب درکی عمیق و سیستمی از پیشران ها، عوامل کلیدی و متغیرهای اصلی تاثیرگذار بر شکل گیری آن می باشد که هدف اصلی تحقیق پیشرو بر این مهم استوار گردیده است.
    روش کار
    فرآیند تحقیق مشتمل بر 4 فاز شناسایی و معرفی سیستم، صورت بندی ساختاری تاثیرات متقابل و تحلیل متغیرها و تعیین متغیرهای کلیدی بود. لذا با مراجعه به خبرگان علمی و حرفه ای و نیز استفاده از روش تحلیل ساختاری اثرات متقاطع با نرم افزار میک مک، تعداد 30 متغیر در قالب الگوی پستل شناسایی و جهت تعیین متغیرهای کلیدی با هدف مدیریت آینده روابط فی مابین تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر این اساس از بین متغیرهای 30 گانه موردمطالعه، «آموزش سالمندان با بهبود از طریق فیزیوتراپی» به عنوان پیشران و متغیرهایی چون «نقش فیزیوتراپی در بازپروری و استقلال سالمندان»، «ترمیم بافت فرسوده جسمانی با انجام فیزیوتراپی»، «کاهش وابستگی به مواد دارویی با انجام فیزیوتراپی»، «سیاست های بهداشتی دولت در جهت مراقبت سالمندان از طریق کاربست فیزیوتراپی»، «ایمن سازی سالمندان با پیشگیری از بیمارهای جسمانی با انجام فیزیوتراپی»، «خود شکوفایی سالمندان با کاربست سیاست های توان بخشی (فیزیوتراپی)»، متغیرهای کلیدی آن می باشند که بیشترین قابلیت را در اعمال مدیریت بر روابط آتی فیزیوتراپی و کیفیت زندگی سالمندان دارند.
    نتیجه گیری
    واضح است که از بین این متغیرها نیز سرمایه گذاری روی متغیرهایی که در ناحیه متغیرهای تنظیمی قرار گرفته اند ترجیح بیشتری خواهد داشت زیرا به شکل نسبتا متوازنی هم تاثیرپذیری و قابلیت دست کاری و هم تاثیرگذاری آن ها قابل توجه است. البته ممکن است با این دو معیار، متغیرهای ریسک نیز برای مدیریت سیستم مناسب به نظر برسند زیرا می توان به راحتی آن ها را دست کاری کرد و از سوی دیگر نیز تاثیرگذاری بیشتری بر سیستم دارند؛ اما نکته اینجاست که این متغیرها به لحاظ تاثیرپذیری بالا، پایداری کمی داشته و ارزش سرمایه گذاری ندارند. درنتیجه سیستم موردنظر ناپایدار بوده است.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، فیزیوتراپی، کیفیت زندگی، میک مک، متغیر کلیدی
  • نسرین درخشان زاده*، سپیده مهدیخانی، علیرضا خونساری صفحات 39-47
    سابقه و هدف
    ارتقاء دانش تغذیه ای افراد در ایجاد نگرش تغذیه ای مطلوب از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند منجر به مشاهده رفتار بهداشتی مطلوب گردد. هدف مطالعه حاضر ارائه گزارش استانی آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری – روستایی قزوین با استناد به مطالعه کشوری در خصوص تغذیه می باشد.
    مواد و
    روش
    گزارش حاضر حاصل استفاده از نتایج منتشر شده بررسی کشوری آگاهی، نگرش و عملکرد (KAP) خانوارهای شهری و روستایی کشور در خصوص تغذیه است که در سال 90 و با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته و انجام مصاحبه با افراد انجام شد و 454 پرسشنامه در استان قزوین تکمیل شد. در گزارش حاضر نتایج استان قزوین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    جمع بندی نتایج نشان داد، آگاهی شرکت کنندگان استان قزوین در خصوص نوشابه وفست فود ها مطلوب نبود. بالاترین درصد آگاهی با 32/5%، مربوط به اطلاع از ارتباط چاقی و مصرف زیاد غذاهای آماده و کمترین درصد آن با 3/8%، مربوط به ارتباط بیماری های کبدی و مصرف زیاد غذاهای آماده بود. نگرش در خصوص مضر بودن مصرف نوشابه های گازدار 58/4% گزارش گردید. در سطح عملکرد (مصرف فست فود و نوشابه)، بالاترین میزان مصرف با 71/2% مربوط به نوشابه و کمترین میزان با 48/9% مربوط به مصرف پیتزا بود.
    نتیجه گیری
    جمع بندی و تحلیل داده های استانی این گزارش می تواند با رویکرد برنامه ریزی بومی به ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای خانوارها کمک نماید.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، تغذیه، نوشابه و فست فود
  • محسن کرمی*، سید فرزاد متولی حقی، علیرضا غلامی صفحات 48-52
    سابقه و هدف
    کنه ها بندپایان با توانایی خون خواری از روی انسان و حیوان می باشند که نه تنها در انتقال عوامل بیماری زا دخالت دارند بلکه با تزریق بزاق خود هنگام تغذیه از روی میزبان، می توانند سبب آزار و اذیت و عوارضی همچون واکنش های پوستی، آلرژی، شوک آنافیلاکسی و حتی فلج کنه ایی در میزبان خود گردند. ما در اینجا عوارض پوستی ناشی از گزش لارو کنه های حیوانی سخت را در انسان گزارش می کنیم.
    گزارش مورد: اعضا یک خانواده پنج نفره ساکن شهر بابل شامل سه زن و دو مرد به مرکز بهداشتی درمانی حضرت علی بن موسی رضا (ع) شهر بابل، استان مازندران، ایران مراجعه کردند. شکایت افراد از ناراحتی های ناشی از گزش موجودات ریز، به ویژه خارش شدید، راش، قرمزی و درد در این نواحی بوده است. بند پای مورد نظر از روی بدن و محل زندگی آن ها صید و به عنوان لارو کنه سخت با توانایی خون خواری از روی بدن انسان و حیوان تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری و بحث
     این گزارش اهمیت گزش ناشی از بندپایان اکتوپارازیت های ناقلی مانند کنه ها را در ایجاد عوارضی همچون درماتیت، بر روی بدن انسان نشان می دهد. آلودگی با کنه ها ممکن است با علائمی همچون خارش، درد و تحریک محل گزش نیز همراه باشد. لذا به نظر می رسد مطالعات بیشتر در خصوص درک جامع تری از عوارض ناشی از گزش بندپایانی مانند کنه ها ضروری باشد. تا ضمن تشخیص و درمان به موقع، درزمینه جلوگیری از انتقال و انتشار احتمالی بیماری های ناقل زاد نیز اقدامات موثر صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: بابل، درماتیت، کنه سخت، مازندران
  • پروین سجادی*، فرحناز صدیقیان، هایده علاءالدوله ئی، خدیجه بیگم رکابپور، احمد علاءالدوله ای صفحات 53-58
    سابقه و هدف
    الگوی غذایی دانشجویان در سلامت جسمانی آنان وتوسعه جامعه موثر است. رژیم غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی، مهمترین رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه در جوانان می باشد. از آنجاییکه دوران دانشجویی، دوره ای بحرانی در تغییررفتارغذایی افراد می باشد، بر آن شدیم تا بسامد مصرف غذایی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی بابل را مورد مطالعه قرار دهیم.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی، بر روی 322 دانشجوی دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل از تاریخ 1/7/90 الی 30/11/91 انجام شد. پرسشنامه های اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک (سن، جنس،
    محل سکونت) و بسامد مصرف غذایی دانشجویان تکمیل شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS18 آنالیز گردید.
    یافته ها
    از322 دانشجوی مشغول به تحصیل در این دانشکده، 218 (67/8درصد) نفر زن و104(32/2درصد) نفر مرد بودند. بالاترین وپایین ترین تکرر مصرف غذایی بترتیب مربوط به گروه های غذایی میوه وآجیل بوده است. میانگین تکرر مصرف غذاهای فرآوری شده در دانشجویان خوابگاهی بطور معنی داری بیشتر از غیر خوابگاهی بوده است(0/002=P). مصرف میوه ها وسبزیجات نیز در دانشجویان غیر خوابگاهی بیش از دانشجویان
    خوابگاهی بود (0/03=P).
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج این مطالعه، تکرر مصرف غذاهای سالمتر در دانشجویان غیرخوابگاهی بیشتر ازدانشجویان ساکن در خوابگاه بوده است، که به سبک زندگی خوابگاهی مربوط می شود. بنابراین پیشنهاد
    می گردد جهت ارتقاء الگوهای مصرف غذایی دانشجویان، کارگاه های آموزش تغذیه همگانی بخصوص در مدارس برگزار گردد.
    کلیدواژگان: دانشجو، خوابگاه، تغذیه، بسامد مصرف غذایی، سبزیجات
|
  • Babak Nakhostin, Roohi* Dr., Mahdi Khorshidi, Hosseini Mr., Ali Khazani Dr., Somayyeh Valizadeh Mrs. Pages 1-7
    Background and Objective
    Hookah smoking is increasing worldwide. It is estimated the worldwide prevalence of daily hookah smoking is 100 million with shocking rising popularity among the youth. The aim of this study was to assess hookah prevalence in physical education students of Islamic Azad University, Ardabil branch within five recent years.
    Methods
    This is a descriptive-analytic study, in physical education students of Islamic Azad University. Data collection was done in April, May and June 2009 and 2014, by means of self-administered two-page questionnaire. Almost half of students randomly participated in this study (162 of all 321students at 2009 and 235 of 467 students at 2014).
    Results
    Hookah prevalence significantly increased within five recent years (P<0.05). The main reason for hookah use was filling free time in both genders. Majority of male students used hookah at café whereas most female students used hookah at their own home. Passive use of hookah has been significantly increased among both genders (P<0.05).
    Conclusion
    Unfortunately, in spite of propaganda about the side effects of hookah use, its use among physical education students has been increased since 2009, required scientific assessment. It seems enhancement of the number of café as well as rising hookah devices at homes is the main reason of significant increase of hookah use among students.
    Keywords: Physical Education Students, Hookah Use, Passive Use
  • Mansour Babaei Dr, Nadali Akbarian Mr, Mandana Kalantar Mrs, Mina Galeshi Mrs, Hasanali Jafarpoor Dr, Mahmood Sadeghi Hadad Zavareh Dr, Seyed Ehsan Samaei Mr* Pages 8-16
    Background and Objective
    A significant contribution of deaths in the community it happen in hospital. Investigating the causes of death in each region can be used as a basis for improving health status and reducing risk factors. The Aim of This Study was distribution and frequency of causes of death in patients Based on age, gender and referral year.
    Method
    This descriptive-analytic study on 3407 patient death dossier in Ayatollah Rohani Hospital in Babol by census was conducted over a period from 2010 to 2015. The data were collected using data recorded in the medical records unit and analyzed by SPSS 22 software and descriptive and analytic tests (Chi-square).
    Findings
    Based on the results, Mortality rates were higher in men than in women (55.5%). Also, the highest and lowest mortality rates were in the ICU and operating room respectively. The highest hospitalization time to death was in the ICU.OH section with an average and standard deviation of 13.09 ± 17.81.
    Conclusion
    In the present study, according to ICD-10 criteria, cardiovascular diseases, cancers and diseases of the nervous system were the most important causes of death. In the meantime, preventive and control measures are suggested to reduce the risk factors for the onset of these diseases.
    Keywords: Death, Hospital, Frequency, Hospitalized
  • Azar Darvishpour Dr, Nazila Javadi, Pashaki Dr* Pages 17-23
    Background and Objective
    Considering the students' physical, mental and social health status will provide the necessary context to achieve healthy life in community for next years. This study aimed to compare various dimensions of social well- being in medical and paramedical students of Guilan University in 2015.
    Methods
    This study conducted on 489 students with stratified and random sampling method by The Keyes social well -being questionnaire. The internal reliability and validity were confirmed in different studies. Data analysis was performed with descriptive and analytical statistics by using SPSS software ver. 16.
    Results
    The findings in relation to the different dimensions of social well- being showed that the highest mean scores in both medical and paramedical students were, respectively related to “social integration” and “social actualization” then and the lowest average scores were related to “social coherence”. Despite the observed differences, findings revealed that apart from the “social contribution” dimension between medical and paramedical students; there is no significant difference in other dimensions (P˃0.05).
    Conclusion
    The results of this study can be considered by managers to provide the necessary planning and the required arrangements improve the social health of students, especially in the dimensions that have had the lowest average score.
    Keywords: social well -being, social integration, social actualization, social coherence, social contribution
  • Arash Rahbar , Seyed Jalil Seyedi, Andi *, Shekofeh Darkhor Horiyeh Yosefi Roshan , Neda Ahmadzadeh Tori Pages 24-29
    Background and Objective
    Nursing reports is one of the most important legal documents that representthe general condition of patients. Nursing reports should be complete and precise; because you can rely on the time of accusation on. In this survey, we want to audit the nursing reports in intensive and general wards.
    Methods
    This survey is cross-sectional which asses the patient’s case in general and intensive wards with an evaluated checklist of health ministry. Our survey includes 250 patient’s case and nursing reports of 124 nurse consist of 105 women and 19 men.
    Findings
    This survey showed that the mean score of reports was 54.77±38.12. Nurses with a master degree were significantly higher scores than nurses with a bachelor degree (P=0.047). Mann-Whithney exam results showed no significant difference between general and intensive wards (P=0.187). The nurse’s efficacy with experience less than 10years was more than others (P=0.001).
    Conclusion
    In general the relationship between education level and precision is obvious so the role of education with higher quality was undeniable, although we can trust younger nurses.
  • Azam Niazikomleh A*, Majid Kazeminajafi M Pages 30-38
    Background and Objective
    Regarding the fact that elderly people are risk averse to many drugs and surgeries, the most important option for treating motor system disorders and improving their quality of life is physical therapy. The management of these relationships requires the acquisition of a profound understanding of a system of drivers, key factors and key variables that influence its formation, which is the main focus of this research.
    Method
    The research process consisted of four phases of identification and introduction of the system, structuring the structural effects of interactions and analyzing variables and determining key variables. So, by referring to the scientific and professional experts and using the structural analysis of cross-effects with the micro-macro software, 30 variables were identified in the template pattern and for determining the key variables with the aim of future management of the relations between the two groups.
    Findings
    Accordingly, among the 30 variables studied, "educating the elderly with improvement through physical therapy" as a driving force and variables such as "the role of physical therapy in the rehabilitation and independence of the elderly", "restoration of exhausted tissue with the completion of physical therapy", "reduction Drug dependence by physiotherapy "," government health policies for the care of the elderly through physical therapy, "" immunization of the elderly by preventing physical illness by performing physiotherapy, "" Self-actualization of the elderly by applying rehabilitation policies (physiotherapy) " Its key variables are the highest In management practices, there is a future relationship between physiotherapy and the quality of life of the elderly.
    Conclusion
    Obviously, among these variables, investing in variables in the domain of regulatory variables will be more preferable, since they are relatively equally impressive and capable of manipulating and influencing them. Of course, with these two criteria, risk variables may also seem appropriate to manage the system because they can be easily manipulated and, on the other hand, have more impact on the system. But the point here is that these variables are, in terms of high impact, little sustainability and no investment value. As a result, the system was unstable.
    Keywords: Future research, Physiotherapy, Quality of life, Mick Mac, Key variables
  • Nasrin Derakhshanzadeh Mrs*, Sepideh Mehdikhani Mrs, Alireza Khonsari Dr Pages 39-47
    Background and Objective
    Improving the nutritional knowledge of individuals is important in creating a desirable nutritional attitude and can lead to the observation of desirable health behaviors. The purpose of this study is to present a provincial report on the knowledge, attitude and practice of urban-rural households in Qazvin based on a national study on nutrition.
    Materials and Methods
    The present report is based on the results of a national survey of knowledge, attitude and practice (KAP)1 of rural and urban households about nutrition that was carried out in the year 90 by using a structured questionnaire and interviews with participants. 454 questionnaires was completed in Qazvin province. In this report, the results of Qazvin province were analyzed
    Results
    The results of this study indicated that knowledge of the participants about cola and fast food was not satisfactory. The Highest (32.5%) awareness was about relationship between obesity and high fast food consumption and The lowest (3.8%) awareness was about association with liver diseases and high fast food consumption. Attitude of the participants regarding the harm full effects of cola consumption was 58.4%. In practice, the highest consumption (71.2%) was for cola and the lowest (48.9%) for pizza (daily, weekly or rarely).
    Conclusion
    These findings may help the health system to achieve the goal of improving the knowledge, attitudes of the affiliated households and finally, it will improve the general health of the community.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Nutrition, cola, fast food
  • Mohsen Karami Dr*, Seyyed Farzad Motevalli, Haghi Dr, Alireza Gholami Dr Pages 48-52
    Background and Objective
    Blood suking arthropoda such as animal ticks transmit pathogenic agents to human and other animals. They inject saliva into the skin of their hosts and cause dermatitis. In this case report, we present a dermatitis case caused by the larval hard tick.
    Case report: The Five-member family referred to Ali-ebn-Moosar-Reza Health-care center in Babol due to dermal complications. They complained of irritation, itching and the pain caused by tiny live arthropoda biting. We caught samples of larval tick from their clothing, body, and home that were being identified as the larval hard tick.
    Conclusion
    This case report reveals the importance of arthropods causing dermatitis in human. Infestation with ticks may be accompanied by clinical signs such as itching, severe irritation, etc. Further studies would be necessary to better understand of reaction types that occur after a ticks bite.
    Keywords: Babol, dermatitis, hard tick, mazandaran
  • Parvin Sajadi Dr*, Farahnaz Sedighian, Hayedeh Alaedolei, Khadijeh Beigom Rekabpour, Ahmad Alaedolei Pages 53-58
    Background and Objective
    The nutritional behavior of students influences on their health and social development. Proper diet and physical activity are their most important protective health behavior. Since, college life years are critical period on the eating behavior changes, therefore, we studied on the frequency of food consumption in paramedical students.
    Method
    This cross-sectional study was performed on 322 paramedical students of Babol University of Medical Sciences from October 2011 to February 2012. They filled a personal data questionnaire (age, gender, place of living, etc) and food consumption frequency. Data were analyzed by SPSS 18.
    Findings
    From 322 students, 218 (67.8 %) and 104 (32.2 %) were females and males, respectively. The highest and lowest frequency of food consumption in a month belonged to fruit and nuts groups, respectively. The mean frequency of processed food consumption was significantly higher in dormitory students than non-dormitories (P=0.002). Also, fruits and vegetables were consumed by students living in non-dormitories more than those in dormitories (P=0.03).
    Conclusion
    With regard to the results, proper food consumption in non-dormitories is higher than the dormitories. Therefore, public education, particularly education in schools is suggested to improve food consumption patterns.
    Keywords: Student, Dormitory, Nutrition, Food consumption frequency, Vegetables