فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال هفتم شماره 5 (پیاپی 41، آذر 1384)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال هفتم شماره 5 (پیاپی 41، آذر 1384)

  • 164 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/10/25
  • تعداد عناوین: 21
|
  • رادیکولوپاتی گردن
    صفحه 595
    بدون شک در نحوه بررسی و درمان رادیکولوپاتی گردنی نکات بحث انگیز متعددی وجود دارد. در این مقاله نگارنده ضمن معرفی یک بیمار، جوانب مختلف شرح حال، یافته های معاینه بالینی، بررسی های پاراکلینیکی و زمان بندی درمان های گوناگون جراحی و غیر جراحی را با ارائه شواهدی از متون پزشکی گزارش نموده اند.
  • الگوی ویژه آسیب در بمب گذاری های تروریستی
    صفحه 603
    در یک بررسی گذشته نگر بین سال های 2000 تا 2003، تعداد 906 بیمار که در حملات تروریستی مجروح شده بودند از نظر سن، GCS, ISS، فشار خون، زمان پذیرش، خصوصیات تروما، نوع عمل جراحی لازم و مدت زمان بستری در بیمارستان با 033، 55 بیمار دچار تروما که در حوادث غیر تروریستی مجروح شده بودند مقایسه و نتیجه از نظر خصوصیات ضایعه اعلام و چگونگی مقابله با آن عنوان شده است.
  • مقایسه اکسیزیون مجدد متعدد و ماستکتومی در بیمارانی که در پی جراحی حفظ پستان همچنان درگیر بقایای بیماری هستند
    صفحه 608
    در یک بررسی گذشته نگر از 276 بیمار مبتلا به سرطان پستان تحت درمان جراحی حفظ پستان قرار گرفته بودند، 63% برای مرتبه اول تحت عمل جراحی مجدد برای اکسیزیون حاشیه های باقی مانده تومور قرار گرفتند. نحوه برخورد با این گونه بیماران پیش از عمل عنوان شده است.
  • جنبه هایی از برخورد معمول با HIV / AIDS در جراحی تروما و ارتوپدی
    صفحه 614
    در این مقاله مختصری در مورد HIV / AIDS شرح داده شده است و سپس در بیمارانی که مبتلا به AIDS می باشد و بایستی اعمال ارتوپدی در آنها صورت بگیرد نکات قابل توجهی ذکر گردیده است درمان شکستگی های بسته و شکستگی های باز همچنین جوش خوردن شکستگی و احتمال عفونت بحث شده است. مختصری نیز از آرتروپلاستی در بیماران مبتلا به AIDS و بیماران مبتلا به AIDS و هموفیلی شرح داده شده است.
  • اثر درمان دیابت ملیتوس حاملگی بر پیامدهای حاملگی
    صفحه 619
    بررسی های دسته جمعی به یک نظریه واحد در مورد غربالگری و درمان دیابت زمان حاملگی نرسیده است. در این کارآزمایی بزرگ تصادفی شده، دو دسته از خانم هایی که در زمان حاملگی دچار دیابت بودند آنهایی که رژیم را رعایت کرده بودند، قند خون مرتب اندازه گیری شده بود و در صورت نیاز به تزریق انسولین، تزریق انجام شده بود با خانم هایی که این مراقبت ها را انجام نداده بودند مقایسه و عوارض پری ناتال گزارش شده است.
  • فتق های ناشی از انسزیون زیر زائده گزیفوئید به دنبال استرنوتومی خط وسط
    صفحه 629
    با توجه به دشوار بودن ترمیم فتق زیر گزیفوئید، بررسی علل پیدایش آن مهم می باشد. در یک بررسی گذشته نگر و هم گروهی همسان شده، تعداد 117 فتق زیر گزیفوئید بررسی شده و اهمیت موارد مختلف از جمله شاخص توده بدن (BMI)، خونریزی، طول مدت عمل، عفونت پس از عمل و جراحی قبلی قفسه سینه مورد توجه قرار گرفته است.
  • درمان جراحی دیسپلازی مری با درجه بالا
    صفحه 635
    با در نظر گرفتن این که دیسپلازی با درجه بالا و سرطان مهاجم مری شروع یک آدنوکارسینومای مری می باشد و با توجه به این که درمان انتخابی در این گونه بیماران جراحی است، در 869 بیمار مبتلا به آدنوکارسینومای مری و 1614 بیمار مبتلا به مری بارت در طول 22 سال انواع درمان های مختلف مورد توجه قرار گرفته و پیش آگهی و مرگ در آنها بررسی و درمان انتخابی پیشنهاد شده است.
  • شناسایی و تعریف هیپوتیروئیدیسم پس از انجام همی تیروئیدکتومی
    صفحه 644
    در این مقاله نویسندگان متوجه شده اند که هیپوتیروئیدی پس از انجام همی تیروئیدکتومی عارضه ای نادر و اغلب گذراست و با بررسی بیماران، این نتیجه به دست آمده است که بیمارانی که در لوب برداشته شده انفیلتراسیون واضح لنفوسیتی دارند و جوان هستند با درجه بالایی دچار هیپوتیروئیدی می شوند.
  • عوارض پس از درمان ترکیبی پیش از عمل و رزکسیون رادیکال سرطان رکتوم با پیشرفت موضعی: تجربه ای چهارده ساله از یک مرکز تخصصی
    صفحه 650
    سرطان رکتوم بر خلاف سرطان های کولون از تفاوت های بسیار درمانی برخوردار است. اهمیت حفظ اسفنکتر از نظر بیماران حائز اهمیت بوده و توان جراحان در سال های اخیر بسیار بالاتر رفته است. دو نکته در درمان سرطان رکتوم بیشترین اهمیت را دارد، حفظ اسفنکتر و جلوگیری از عود تومور، به همین دلیل درمان های کمکی قبل و بعد از عمل لازم بوده و ارجحیت انجام درمان های کمکی قبل از عمل در بعضی از بیماران، کمک به جراحان برای کوچک تر شدن تومور و امکان آناستوموز در پایین رکتوم با حفظ حاشیه سالم است.
  • ارزش پایش با داپلکس پس از ترمیم باز یا اندوواسکولر آئوریسم پوپلیته آل
    صفحه 659
    در یک دوره هشت ساله، 55 مورد آنوریسم شریان پوپلیته آل به شکل بستن، بای پس گرافت، اندوآنوریسمورافی و گرافت بین قطعه ای (interposition grafting) تحت عمل جراحی قرار گرفت. اندیکاسیون های عمل و علائم بالینی برسی شده شده، بیماران با استفاده از اولتراسوند داپلکس در مدت 22 ماه پیگیری شدند. نتایج و عوارض حاصله گزارش و تعدادی که عمل جراحی مجدد شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفته و علل ناکامی، مطالعه و بالاخره نتایج نهایی اعلام شده است.
  • کمر درد مداوم
    صفحه 666
    با آگاهی از این که کمردرد دومین علت مراجعه به پزشک از نظر شیوع می باشد و این که درمان های متعدد دارویی، غیر جراحی و انواع جراحی های مختلف از تخلیه دیسک ساده تا فیوژن بدون و یا با وسائل فلزی به کار گرفته می شود، مطالعه این مقاله که نگارنده مرور کاملی بر نوع شکایت بیمار، یافته ها در معاینه کلینیکی و پاراکلینیکی و انواع درمان های مختلف و نتایج حاصل از آنها نموده است برای کلیه پزشکان توصیه می گردد.
  • فتق اینگوینال در مرحله MO سرطان پروستات: مقایسه ای بین میزان بروز بیماری در مردانی که با و یا بدون انجام پروستاتکتومی رادیکال رتروپوبیک تحت درمان قرار گرفتند - تجزیه و تحلیل انجام شده بر روی 1105 بیمار
    صفحه 674
    در 953 بیمار مبتلا به سرطان پروستات بدون متاستاز دوردست که تحت درمان جراحی پروستاتکتومی رتروپوبیک قرار گرفته اند، میزان بروز فتق اینگوینال با توجه به سن، مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه آن از نظر پیش بینی میزان بروز و اهمیت گفت و شنود با بیمار و نزدیکان وی اعلام شده است.
  • جراحی ندول های ریوی در بیماران مبتلا به سرطان پستان
    صفحه 680
    نقش جراحی در روند بیمارانی که متعاقب سرطان پستان دچار ندول ریوی می شوند، به طور کامل روشن نیست. در 52 بیمار انتخابی که تحت درمان برداشتن ندول ریوی پس از درمان اساسی سرطان پستان قرار گرفته بودند، پس از بررسی بافت شناختی از نظر وجود متاستاز سرطان پستان و یا ضایعات دیگر، روند بیماران گزارش و درمان جراحی و درمان های جانبی دیگر بررسی شده است.
  • غربالگری تریزومی 21 در سه ماهه نخست بارداری با استفاده از یک روش ساده شده برای ارزیابی وجود یا عدم وجود استخوان بینی در جنین
    صفحه 685
    موضوع این مقاله غربالگری نشانگان دوان (Down syndrome) در مادران باردار است. از آنجایی که در بعضی از آمارها این نشانگان یک مورد در 250 مورد بارداری دیده می شود تشخیص به موقع یعنی در هفته های 11 تا 16 بسیار حائز اهمیت است. از آن جمله عدم تشکیل استخوان بینی در جنین های مبتلا یک شاخص ارزشمند سونوگرافی است و از 89% تا 92% به تشخیص کمک می کند. بدیهی است ترانس لوسنسی نوکال و اندازه گیری B-hCG و استرایول و آلفافیتوپروتئین از درصد مثبت کاذب می کاهد. مطالعه این مقاله چگونگی استفاده از این روش و مقایسه آن با سایر روش ها بررسی نموده است.
  • اهمیت تهاجم بافت شناختی عروقی در تعیین پیش آگهی کارسینوم پاپیلری تیروئید
    صفحه 691
    نویسندگان در بررسی سرطان پاپیلری تیروئید به این نتیجه رسیده اند که علاوه بر ریسک فاکتورهای معمول، تهاجم به عروق (میکروسکوپی) عامل مهمی در بدی پیش آگهی است.
  • اسفنکتروتومی به روش جراحی در مقابل روش شیمیایی (سم برتولینوم) در فیشر مزمن آنال / یفاته های طولانی مدت یک مطالعه بالینی و مانومتری تصادفی آینده نگر
    صفحه 699
    هشتاد بیمار مبتلا به فیشر مزمن آنال تحت درمان جراحی اسفنکتروتومی و درمان به وسیله تزریق سم بوتولینوم قرار گرفتند. نتایج مانومتری آنال و بررسی بالینی و رابطه آن با عود بیماری، در نظر گرفتن سن و خطر بی اختیاری بعد از درمان در انتخاب روش معالجه مورد مطالعه قرار گرفته و گزارش شده است.
  • موربیدیتی کف لگنی، در طی سه سال پس از وضع حمل وابسته به کاربرد ابزار کمکی و انجام سزارین در مرحله دوم زایمان و تاثیر وضع حمل بعدی بر آن
    صفحه 706
    در این مقاله مقایسه زایمان واژینال و سزارین از نقطه نظر ضایعاتی که به کف لگن پس از زایمان واژینال وارد می شود، سه سال بعد از زایمان مشاهده شده است که عارضه بی اختیاری ادراری به مراتب بیشتر از مادرانی است که قبل از شروع درد، حاملگی آنها با عمل سزارین خاتمه می یابد. نیز علائم بی اختیاری ادراری در مادرانی که سزارین نزد آنها متعاقب عدم موفقیت زایمان واژینال با کاربرد فورسپس صورت می گیرد فرقی با زایمان های همراه با استفاده از فورسپس و واکیوم دیده نمی شود. همچنین زایمان های مکرر واژینال در بدتر شدن علائم مادران چندان دخالتی ندارد. این مطالعه سبب شده است که آمار سزارین در بعضی مراکز بالا رود.
  • بیماری هیرشپرونگ تمام کولون: یک تجربه 28 ساله
    صفحه 713
    عدم وجود گانگلیون های عصبی در تمام روده بزرگ با یا بدون دست اندازی به روده باریک، بیماری نادری است که معمولا از مرگ و میر بالایی در مقایسه با نبودن گانگلیون عصبی در قسمتی از کولون برخوردار است. در این مقاله، عوارض و پیامدهای عدم وجود گانگلیون عصبی در تمام روده بررسی شده است.
  • مقایسه پیامدهای بلندمدت گرافت بای پس شریان کرونری در برابر استنت گذاری
    صفحه 719
    با استفاده از دو منبع وسیع اطلاعاتی (registry) در ایالت نیویورک، دو گروه بیمار یک دسته آنهایی که تحت عمل جراحی بای پس شریان های کرونر قرار گرفته بوند و یک دسته بیمارانی که جهت نارسایی شریان کرونر از گذاشتن استنت استفاده شده بود با توجه به تصادفی نبودن بررسی، نتایج در آنهایی که دارای مشکل انسدادی در چند شریان کرونر بوده اند، گزارش شده است.
  • آدنوکارسینوم معده: مرور و ملاحظاتی برای جهت گیری های آینده
    صفحه 725
    در یک بررسی مروری، آخرین اطلاعات اپیدمیولوژی بالینی - آسیب شناختی و نظریات ارائه شده در مورد سرطان معده بررسی و اثر DNA microarray در آینده درمان این بیماری عنوان شده است.
  • مداخله معمول جراحی در سل ریوی
    صفحه 728
    جراحی در سل ریه علی رغم پیدایش داروهای مختلف و کارا، به علت ایجاد سوش های مقاوم به دارو و عوارض بیماری همچنان مورد توجه است. گزارش 35 بیمار که در مدت شانزده سال تحت عمل جراحی قرار گرفته اند همراه با اندیکاسیون، خصوصیات بالینی، رادیولوژی و نوع عمل جراحی به تفصیل مورد بحث قرار گرتفه است.