ورود اعضا [Sign in]  |  درخواست عضويت  |  رمز خود را فراموش کرده ايد؟
جستجوی پيشرفته مطالب   |
شناسنامه نشريات مطالب همه مجلات مطالب مجلات علمي، پژوهشي مطالب روزنامه ها
   جستجو:    
 
روزنامه جام جم87/7/27: آغاز پيشگيري از پوكي استخوان در كشور
magiran.com  > روزنامه جام جم >  فهرست مطالب شماره
مشخصات نشريه
آخرين شماره
آرشيو شماره هاي گذشته
جستجوي مطالب
سايت اختصاصي
تماس با نشريه
شماره جديد اين نشريه
شماره 2781
سه شنبه بيستم بهمن ماه 1388



تبليغات




 
MGID2835
magiran.com > روزنامه جام جم > شماره 2406 27/7/87 > صفحه 5 (سلامت) > متن
 
      


آغاز پيشگيري از پوكي استخوان در كشور




    گروه سلامت: مديرعامل انجمن استئوپروزيس ايران، زمينه هاي بروز پوكي استخوان در زنان بالاي 55 سال بويژه بعد از يائسگي را بيشتر از مردان دانست و با تاكيد بر ضرورت اقدامات جدي در زمينه آگاهي عموم جامعه و پيشگيري از آن گفت: طرح پيشگيري از بروز پوكي استخوان در سراسر كشور آغاز شده و اقدامات تحقيقاتي در اين زمينه در حال انجام است.
    به گزارش اين انجمن، دكتر سيد محمود طباطبايي، متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات كه به مناسبت روز جهاني پوكي استخوان سخن مي گفت، افزود: عوامل تهديدكننده سلامت در طول دهه هاي اخير به ويژه 50 سال گذشته با پيشرفت علوم و بهبود وضعيت بهداشت بسيار متفاوت از گذشته است. در گذشته بيماري هاي واگيردار مانند وبا و طاعون به صورت همه گير سلامت جامعه را در معرض خطر قرار مي داد، اما امروزه اين الگو تغيير كرده و بيماري هاي جديدي تحت عنوان بيماري هاي غيرواگير جوامع را با مشكل روبه رو كرده است.
    وي با تاكيد بر ضرورت شناسايي بيماري هاي غيرواگير و در تعريف سلامت در جامعه امروزي گفت: در تعاريف امروزي، آحاد افراد جامعه بايد از حداكثر سلامت جسم، روح، روان، مسائل اجتماعي و حتي معنوي و الهي برخوردار باشند. تامين سلامت به اين معنا در اختيار محدوده كوچك جامعه پزشكي قرار نمي گيرد و تمام آحاد جامعه در تامين و ارتقاي آن دخالت دارند. بر اساس آمارها تنها حدود 25 درصد از تامين سلامت به جامعه پزشكي مربوط است و 75 درصد آن به خارج از جامعه پزشكي ارتباط دارد.
    وي از بيماري هاي قلبي عروقي، تصادفات و مسائل اجتماعي به عنوان مواردي كه امروزه سلامت جامعه را در معرض خطر قرار مي دهند ياد كرد و گفت: بهبود روش هاي زندگي، اميد به زندگي را افزايش داده است. امروزه اميد به زندگي به بالاي 80 سال رسيده است. در كشور ما بويژه بعد از انقلاب بر اساس آمارهاي رسمي اميد به زندگي در مردان حدود 70 و براي زنان به حدود 72 تا 73 سال افزايش يافته است.
    دكتر طباطبايي گفت: افزايش متوسط سن، رعايت بيش از پيش مراقبت و درمان و رعايت حال افراد مسن جامعه را به دنبال دارد و زمينه ساز ايجاد طب سالمندي شده است. همانطور كه با افزايش سن جوارح بدن دچار كهولت مي شوند قواي بدن نيز تحليل مي يابد. قرآن كريم نيز در 1400سال گذشته به ضعف استخوان ها اشاره كرده است.
    وي با تاكيد بر پيشگيري از تضعيف زودرس استخوان ها گفت: پوكي استخوان به عنوان يك بيماري خاموش، بدون علامت پيشرفت مي كند. بر همين اساس جوامع بين المللي بر افزايش آگاهي هاي عمومي از اين بيماري تاكيد دارند. براين اساس طرح پيشگيري از بروز پوكي استخوان در سراسر كشور آغاز شده و اقداماتي تحقيقاتي در اين زمينه در حال انجام است.
    دكتر طباطبايي استخوان را عنصري فعال عنوان كرد و گفت: اين عنصر فعال از كودكي تا 20 سالگي رشد كرده، 20 تا 40 سالگي استحكام مي يابد و از 40 سالگي (غير از موارد بيماري) به تدريج فعاليت سازندگي آن به سمت تخريب آغاز مي شود. لازم است كه كليه ارگان ها و مسوولان دست به دست يكديگر داده تا آگاهي هاي عموم جامعه نسبت به اين بيماري افزايش يابد؛ چرا كه در صورتي كه اين بيماري بموقع شناسايي شود از بسياري هزينه هاي بيجا جلوگيري مي شود.
    به گفته وي، تمام افراد جامعه به نوعي در معرض ابتلابه پوكي استخوان قرار دارند. زمينه هاي بروز اين بيماري در زنان بالاي 55 سال بويژه بعد از يائسگي بيشتر است. همچنين بيماري هاي زمينه اي، مصرف داروها، مصرف دخانيات، كم تحركي و ورزش نكردن، تغذيه ناسالم بويژه در كودكان، قرار نگرفتن در نور آفتاب، استرس و دوري از معنويت نيز در بروز پوكي استخوان موثر است. بنابراين لازم است كه مسوولان در فراهم كردن امكانات ورزشي براي مردم بويژه زنان اقدام كنند.
    دكتر طباطبايي تغذيه سالم در دوران رشد و نمو را از عوامل پيشگيري از پوكي استخوان عنوان كرد و ادامه داد: استفاده از تغذيه سالم بويژه سبزيجات و لبنيات در سنين رشد در جلوگيري از اين بيماري بسيار مهم است. بنابراين لازم است كه مسوولان امر در وزارت جهاد كشاورزي، بازرگاني، بهداشت و تمامي ارگان هاي مربوطه در تامين حداقل هاي لازم براي كودكان و نوجوانان كشور بويژه بهبود تامين شير دقت كنند.
    مديرعامل انجمن استئوپروزيس با بيان اين كه شبكه پوكي استخوان در سراسر كشور برقرار است، گفت: لازم است كه افراد در معرض پوكي استخوان مرتبا با پزشك مربوطه در ارتباط باشند. زمينه هاي تشخيص و درمان اين بيماري در سراسر كشور به راحتي امكان پذير است. بر اساس طرحي تحقيقاتي در 4 استان كشور و با همكاري وزارت بهداشت مشخص شده كه در رابطه با اين بيماري بويژه ويتامين D و كلسيم وضعيت مطلوبي نداريم؛ بنابراين لازم است مسوولان به عنوان يك تكليف و وظيفه در كنار وزارت بهداشت و جامعه پزشكي به اين امر توجه كنند.
    
    آغاز پيشگيري از پوكي استخوان در كشور
    




    دفعات مطالعه اين مطلب: 188 بار
      

 

 
 
چاپ مطلب
ارسال مطلب به دوستان

معرفی سايت به ديگران
گزارش اشکال در اطلاعات
اشتراک نشريات ديگر
 جستجوی مطالب
کلمه مورد نظر خود را وارد کنيد

جستجو در:
همه مجلات عضو
مجلات علمی مصوب
آرشيو اين روزنامه
متن روزنامه های عضو
    
جستجوی پيشرفته



 

تبليغات
آفتاب يزد
اعتماد
ايران
جام جم
دنياي اقتصاد
رسالت
كيهان
ساير روزنامه ها را در سايت هاي اختصاصي شان مطالعه نماييد.
 پيشخوان
مجله علوم پايه پزشكي ايران
متن مطالب شماره 1 (پياپي 44)، winter2010را در magiran بخوانيد.

سايت را به دوستان خود معرفی کنيد    
 1388-1380 کليه حقوق متعلق به سايت بانک اطلاعات نشريات کشور است.

توجه:
magiran.com پايگاهی مرجع است که با هدف اطلاع رسانی و دسترسی به همه مجلات کشور توسط بخش خصوصی و به صورت مستقل اداره می شود. همکاری نشريات عضو تنها مشارکت در تکميل و توسعه سايت است و مسئوليت چگونگی ارايه خدمات سايت بر عهده ايشان نمی باشد.
 
 

پشتيبانی سايت magiran.com (در ساعات اداری): 77512642  021
فقط در مورد خدمات سايت با ما تماس بگيريد. در مورد محتوی اخبار و مطالب منتشر شده در نشريات اطلاعی نداريم!