آرشیو شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵، شماره ۴۷۵۳
صفحه آخر
۲۰
ترامپ شناسی

بازی جدید آمریکا با بشریت

معصومه زارع (پژوهشگر دانشگاه کنکوردیا کانادا)

حقوق بشر به معنای احترام به حقوق انسان هاست، اما متاسفانه این روزها زندگی بسیاری از افراد در آمریکا دستخوش تصمیم رئیس جمهور این کشور قرار گرفته است که به اعتقاد روان شناسان فردی خودشیفته است.

دانشجویانی که به خاطر چنین فردی باید بیش از گذشته درد دوری از خانواده را تحمل کرده و آینده ای مبهم را برای خود متصور شوند. افرادی که با هزار امید و آرزو مراحل دشوار اخذ ویزا برای همسرشان را طی کرده، اما سرنوشت آنها در هاله ای از ابهام است؛ دانشجویانی که چند ماه یا چند سال از عمر خود را برای دریافت نامه پذیرش صرف کرده، اما به دلیل مشکلات ویزا بایدآرزوی خود را به دست فراموشی بسپارند.

در پی هشدار دکتر جان گارتنر، روان درمانگر آمریکایی و استاد سرشناس دانشگاه جان هاپکینز درباره ابتلای دونالد ترامپ به یک بیماری ذهنی جدی، 1200 روان شناس، روانپزشک و متخصصان بهداشت روانی، نامه ای را علیه وی امضا کردند که در آن بر برکناری دونالد ترامپ تاکید شده است. روان شناسان بر این باورند که اختلال درمان ناپذیر ترامپ می تواند منشا تهدیدهای جدی برای آمریکا و جهان باشد و دمدمی مزاجی اش او را در انجام وظایف ریاست جمهوری ناتوان می کند.

روانکاوی دونالد ترامپ را می توان دغدغه جدید ایالات متحده دانست که البته پیامدهای سنگینی را در سطح جهان دارد.

ترامپ فردی است که نمایشگاهی از صفات اختلال شخصیتی همچون خودشیفتگی، خودبزرگ بینی و استثمارگری دارد.

آلن فرانسس، پروفسور بازنشسته در دانشگاه دوک بر این باور است که ترامپ، نه تنها باعث پریشانی خود بلکه دیگران می شود و وی فردی بی کفایت بوده که تهدیدی جدی برای دموکراسی است.

حال باید دید آیا اتحاد مردم باعث شکست چنین رئیس جمهوری می شود یا آمریکا تنها ادعای حقوق بشر دارد؟