آرشیو پنجشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۶، شماره ۳۹۹۹
سیاست
۲

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال 97: دولت منتظر مصوبه مجلس درمورد افزایش قیمت حامل های انرژی نمی ماند

باتوجه به رد مصوبه افزایش قیمت حامل های انرژی در کمیسیون تلفیق، دولت چگونه باید کمبود ناشی از این درآمدها را که قرار بود صرف ایجاد اشتغال شود، جبران کند؟

احتمال می دهم که آقای رییس جمهور در هر حال منتظر تصمیم مجلس نماند و عملا برعکس نظر مجلس عمل کند. نمایندگان قیمت حامل های انرژی را پایین درنظر گرفتند که البته نظر لاریجانی این بود.

چطور؟

یک صحبتی در کمیسیون تلفیق مطرح شد مبنی بر اینکه مجلس نباید به هیچ عنوان عقب نشینی کند. اما آقای لاریجانی گفت در دو جا باید عقب نشینی کنیم. یکی پیش خدا و یکی پیش خلق خدا. بنابر این لازم است متناسب با نظر مردم از موضع خود عقب نشینی کنیم و همین مساله باعث شد در کمیسیون تلفیق، آن اتفاق افتاد اما فکر می کنم دولت کار خود را می کند.

دولت تا چه میزان نسبت به افزایش قیمت حامل های انرژی اقدام می کند؟

احتمالا تا سقفی که در لایحه بودجه پیشنهاد داده بود، افزایش دهد. یعنی همان 1500 تومان برای بنزین.

وچگونه نارضایتی عمومی را مدیریت می کند؟

رییس جمهور معتقد است درصورت این افزایش قیمت ها، آنقدر منابع خوبی در اختیار دولت قرار می گیرد که با اتکا به آن می تواند در جامعه رضایت مندی ایجاد کند.

یعنی برنامه مدونی دارند؟

برنامه دولت در ریشه کن کردن فقر مطلق رضایت مندی بسیار خوبی در جامعه ایجاد می کند و تاحدودی دست بالا گرفته و می تواند در میان خانواده های تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد رضایت مندی خوبی ایجاد کند. اما واقعیت این است که برنامه ای که آقای ربیعی برای اشتغال ارایه کرده، در حد طرح است و این برنامه برای وضعیت اشتغال ما که عمده بیکاران را افراد تحصیلکرده تشکیل می دهند، جوابگو نخواهد بود. در واقع افرادی که برای شان کارورزی درنظر گرفته شده اند، به جای آنکه شاغل شوند، مشغول شده و دو سال بعد بحران آغاز می شود.

دولت می تواند لایحه مجلس را اجرا نکند؟

استدلال دولت این است که در این بخش نیاز به قوانین جدید نیست چرا که قوانین قبلی موجود است. از قانون هدفمندی یارانه ها به این طرف، قوانین بسیاری داریم که دولت می تواند به آن استناد کند و درگیر دعوای حقوقی می شویم.