آرشیو یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۴۳۱۶
بازار دیجیتال
۲۶

نورسیده

ابداع کاغذی که نوشته را دیجیتالی می کند

ایسنا: محققان دانشگاه «کارنگی ملون» کاغذی ابداع کرده اند که به لمس حساس است و آن چیزی که روی آن نوشته می شود را به شکل دیجیتالی نیز ارائه می دهد. محققان دانشگاه «کارنگی ملون» (Carnegie Mellon) نوعی کاغذ را توسعه داده اند که می تواند لمس را احساس کند و در مقایسه با روش های دیگر، می تواند یک روش ارزان قیمت برای تبدیل نوشته به نسخه دیجیتال به صورت همزمان باشد. محققان این کار را در این هفته در کنفرانس ACM CHI در زمینه عوامل انسانی در سیستم های کامپیوتری ارائه می کنند. این کاغذ به شکل کاغذ معمولی است، اما مواد رسانا در پشت آن تعبیه شده است.

محققان درحالیکه به دنبال بهترین مواد رسانا برای اضافه کردن به کاغذ بودند، می خواستند از اینکه مواد به کار رفته، ارزان ترین حالت ممکن هم باشد، اطمینان حاصل کنند که به راحتی بتوان این محصول را به تولید انبوه رساند. بسیاری از مواد با توجه به گران قیمت بودن، عدم مقیاس پذیری و تعامل ضعیف با کاغذ حذف شدند، اما محققان دو مورد مناسب را انتخاب کردند؛ یک ورق پلاستیکی حاوی کربن که می تواند به کاغذ بچسبد و یک رنگ حاوی کربن که می تواند روی سطح کاغذ اسپری شود. هنگامی که یک صفحه حسگر به ورق کاغذ با یکی از پوشش های رسانا متصل شده باشد، امکان حس کردن هر لمسی نظیر لمس انگشت، یک خودکار یا قلم الکترونیکی را فراهم می کند.

با ژاکت واقعیت مجازی ترس و هیجان را تجربه کنید

خبرگزاری مهر: محققان دانشگاه ام آی تی موفق به تولید یک ژاکت واقعیت مجازی شده اند که با پوشیدن آن می توان حرکات حیوانات مختلف را روی سطح بدن شبیه سازی یا حس آغوش گرفتن را تجربه کرد. ژاکت یادشده که با همکاری شرکت والت دیسنی و دانشگاه کارنگی ملون تولید شده، مجهز به کیسه های هوای متعدد و حسگرهایی است که می توانند این حس را در کاربر ایجاد کنند که ماری در زیر این لباس در حال حرکت است. پر و خالی شدن سریع و مکرر این کیسه های هوا احساسات مختلف و متناقضی را در افراد به وجود می آورد. همچنین آنها می توانند با سطح فشارهای مختلف پر شوند تا فرد احساساتی همچون در آغوش گرفته شدن، ضربه خوردن، درگیری و... را به صورت مجازی تجربه کند. با پوشیدن این ژاکت حتی می توان احساس برخورد قطرات باران با لباس ها را به صورت مجازی بازسازی کرد یا تصور باز شدن ناگهانی کیسه هوای خودرو به علت تصادف را در فرد به وجود آورد. قرار است در آینده نمونه های مختلفی از این ژاکت ها تولید شوند که برای استفاده کودکان و بزرگسالان قابل استفاده باشند.