آرشیو سه‌شنبه ۱۳‌شهریور ۱۳۹۷، شماره ۴۴۱۵
خبر
۶

وضعیت شهریه دانشجویان خارجی در ایران

مدیر کل دفتر دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشجویان خارجی ارز دولتی نمی گیرند، افزود: تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر انصراف دانشجویان خارجی به دلیل ناتوانی در پرداخت شهریه به دستمان نرسیده است.

عبدالحمید علیزاده روز دوشنبه در گفت وگو با «ایرنا» افزود: نوسانات اخیر ارز، برای شهریه پردازان غیرریالی مشکلاتی ایجاد کرده است. این گروه دانشجویان در گذشته می توانستند در بازار آزاد مثلا دلار را به قیمت مصوب خریداری کنند، اما در زمان حاضر باید ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند که قیمت بالایی دارد و از سوی دیگر امکان خرید ارز با نرخ دولتی را هم ندارند.

اخیرا در برخی رسانه ها و فضای مجازی اخباری غیرموثق مبنی بر احتمال انصراف تعدادی از دانشجویان خارجی به دلیل نوسانات ارز منتشر شده بود.به گفته مدیر کل دفتر دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم دانشجویان خارجی که در ایران تحصیل می کنند، سه دسته اند. بخش اندکی از آنها بورسیه هستند. اما گروهی که شهریه پرداز هستند، خود دو دسته اند، گروهی بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاهشان، شهریه را به صورت ریالی پرداخت می کنند و دسته دیگر به صورت ارزی شهریه خودشان را واریز می کنند.وی تصریح کرد: شرایط کنونی نرخ ارز باعث می شود شهریه و تحصیل دانشجویان خارجی در ایران گران تمام شود، تا جایی که ادامه تحصیل برای آنها مشکل ساز شده است. علیزاده در توضیح مطلب خود افزود: از دانشگاه ها درخواست کردیم که حال دانشجویان بین المللی را مراعات کنند و در صورت امکان با اخذ مجوز از هیات امنای دانشگاه، شهریه دانشجویان را به صورت دوگانه دریافت کنند، یعنی آن دسته از دانشجویانی که دلار دارند و نمی توانند به ریال تبدیل کنند، شهریه خود را بر مبنای دلار پرداخت کنند و به همین ترتیب آن دسته از دانشجویان خارجی که ریال دارند اما قادر به تامین دلار نیستند معادل ریال آن را بپردازند. مدیر کل امور دانشجویان غیرایرانی درخصوص تعداد دانشجویان خارجی گفت: حدود 27 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم داریم که از این تعداد 4 هزار نفر بورسیه و مابقی جزو دانشجویان خارجی شهریه پرداز هستند. وی ادامه داد: به همین ترتیب 3 هزار دانشجو در علوم پزشکی و حدود 8 هزار دانشجو هم در دانشگاه های آزاد مشغول تحصیل هستند. سال گذشته 11 دانشجوی غیرایرانی رتبه برتر کنکور ارشد وارد دانشگاه های کشور شدند.