آرشیو دوشنبه ۲۶‌شهریور ۱۳۹۷، شماره ۴۴۲۶
بازار دیجیتال
۲۶

نورسیده

ویدئوهای قلابی هوش مصنوعی جوامع انسانی را تهدید می کنند

مهر: این روزها سیاستمداران آمریکایی به شدت در مورد گسترش پدیده ویدئوهای هوش مصنوعی قلابی اظهار نگرانی می کنند. ویدئوهای یادشده که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تهیه می شوند مونتاژ صدا و تصویر هر فردی را با هر گفتاری به دلخواه تولیدکننده ویدئو ممکن می کنند. به بیان دیگر تدوینگر این نوع ویدئوها می تواند هر گفته ای را به هر فردی نسبت دهد و به عنوان مثال جملات و بیانات تند و دروغینی را علیه کشوری به رئیس جمهور یک کشور دیگر نسبت دهد. بدیهی است که اگر این بیانات توسط آن کشور جدی گرفته شود، احتمال جنگ و درگیری نیز بین دو طرف وجود خواهد داشت.

روز گذشته سه عضو مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه ای خطاب به دن کوتس، مدیر واحد اطلاعات ملی آمریکا از وی خواستند تا این تهدید تازه برای امنیت ملی ایالات متحده را مورد ارزیابی قرار دهد. در بخشی از نامه این سه نفر آمده است: با استفاده از ویدئوهای هوش مصنوعی قلابی می توان افراد را قانع کرد که اشخاص دیگری چیزهایی را گفته اند که در واقع هرگز بیان نکرده اند و از این فناوری می توان برای باج گیری و انتشار اخبار غلط بهره گرفت. به نوشته آدام شیف، استفان مورفی و کارلوس کوربلو با پیشرفت این فناوری و افزایش دسترسی به آن گفتمان ملی در ایالات متحده تهدید خواهد شد و امنیت ملی آمریکا به خطر می افتد. در نامه یادشده از اینکه افراد خارجی نیز از فناوری مذکور سوءاستفاده کنند، اظهار نگرانی شده و بر افزایش آمادگی برای مقابله با تبعات ضدامنیت ملی چنین فناوری تاکید شده است.

اعلام ویژگی های تراشه های نسل چهارم ساعت های اپل

مهر: اگرچه این روزها نام اپل بیشتر به خاطر عرضه گوشی های هوشمند جدیدش سر زبان ها افتاده، اما این شرکت سخت افزارهای قدرتمند تازه ای را هم تولید کرده است.

از جمله این سخت افزارها می توان به تراشه های ساعت جدید این شرکت اشاره کرد. اپل وقتی اولین بار ساعت هوشمند نسل اول خود را در سه سال قبل عرضه کرد، در آن از تراشه ای موسوم به اس یک استفاده کرده بود. اما حالا این شرکت تراشه اس 4 را همراه با ساعت سری 4 خود تولید کرده است. در حالی که تراشه اس 2 که همراه با ساعت های سری 2 عرضه شده بود، دارای پردازنده دو هسته ای بود و عملکرد آن نسبت به اس یک 50 درصد بهتر شده بود، تراشه اس 3 که یک سال بعد عرضه شد، یک پردازنده دو هسته ای با سرعتی حدود 70 درصد بیشتر بود. اما تراشه اس 4 نسبت به همه تراشه های قبلی به شدت قدرتمندتر است. این تراشه، دو هسته ای و برای اولین بار 64بیتی است و یک پردازنده گرافیکی تازه هم در آن گنجانده شده است. اپل می گوید عملکرد اس 4 تا دو برابر بهتر از اس 3 است. تولید تراشه های تازه به معنای خداحافظی کامل اپل با فناوری و معماری 32 بیتی نیز است. این شرکت در سال 2013 و با عرضه آی فون 5 اس اولین گوشی 64 بیتی خود را عرضه کرده بود.

هدفون مجازی ساخته شد

ایسنا: یک شرکت فناوری موسوم به «نووتو» (Noveto) یک سیستم جالب توسعه داده که امواج موسیقی را به طور متمرکز و مستقیم به سرنشینان خودرو می رساند و مانند یک هدفون عمل می کند. گوش دادن به برخی آهنگ های مورد علاقه هنگامی که به تنهایی در حال رانندگی هستید، حس فوق العاده ای دارد. اما اگر مسافرانی با سلیقه های متنوع داشته باشید، راضی کردن همه مشکل است. برای حل این مشکل ما قبلا شاهد سیستم های مشابه از شرکت های «هارمان» (harman)، هیوندای و کیا موسوم به «حباب های صوتی» (audio babbles) بوده ایم، اما سیستم صدای پویای متمرکز که توسط شرکت «نووتو» برای خودروساز اسپانیایی سئات(Seat) مورد آزمایش قرار گرفته است، در حال حاضر قصد دارد به صورت بی سیم، صدا را مستقیما به گوش راننده یا مسافر برساند، به گونه ای که دیگر افراد حاضر آن را نشنوند.

شرکت «نووتو» فناوری هدفون مجازی خود را در نمایشگاه فناوری «CES 2018» رونمایی کرد. حسگرها در این سیستم، حرکت سر فرد را دنبال می کنند و صدا از طریق موتورهای پردازش سیگنال دیجیتال و مبدل ها به شکل بی سیم و به طور مستقیم به گوش کاربر فرستاده می شود. در حال حاضر این شرکت با خودروسازی «سئات» قرارداد امضا کرده است تا نشان دهد که این فناوری می تواند به طور موفقیت آمیز در خودروها تعبیه شود.این سیستم این امکان را فراهم می کند که به عنوان مثال هر کودکی که در صندلی های عقب خودرو نشسته است، موسیقی یا صوت موردعلاقه خود را گوش دهد، در حالی که راننده می تواند مسیریابی صوتی را دنبال کند یا لیست موسیقی های شخصی خود را بشنود و در عین حال، سرنشین کنار راننده به یک کتاب صوتی گوش بسپارد. هیچ یک از این امواج با هم تداخل نخواهند داشت و هر شخص فقط صدای دلخواه خود را خواهد شنید. جزئیات اندکی در مورد چگونگی کارکرد این سیستم فاش شده است، اما ما با ارسال صوت به صورت هدفمند غریبه نیستیم و قبلا فناوری های مشابه نظیر بلندگوی جیبی پارامتریک موسوم به Soundlazer را دیده ایم.