آرشیو چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷، شماره ۴۴۴۴
باشگاه اقتصاددانان
۲۹

تجارب کارآفرینان ایرانی

شهاب الدین رحیمی

انجمن دانشگاه صنعتی شریف (SUTA) با همکاری مرکز مطالعات و فرهنگ ایرانی ساموئل جردن در دانشگاه کالیفرنیا، ارواین و پروژه تشریک مساعی آمریکاییان ایرانی تبار، در روز شنبه 15 سپتامبر 2018 همایش یک روزه نوآوران آمریکاییان ایرانی تبار را در سالن اقیانوس آرام دانشگاه ارواین کالیفرنیا، برگزار کردند. در این همایش، نوآوران برجسته ایرانی، فناوران، کارآفرینان و استادان به بیان و بررسی این مطلب پرداختند که نوآوری فناورانه، تجاری و اجتماعی برای آنها به چه معناست و چگونه، به باور آنها، می توانیم با استفاده از نوآوری (به معنای وسیع کلمه «انجام امور به شیوه ای بهتر») برخی از مهم ترین چالش های پیش روی جهان همچون شغل آفرینی و انقلاب هوش مصنوعی، ایجاد مسکن قابل خرید، چالش های محیط زیستی، مسائل مربوط به توسعه و مهاجرت و… را رفع و رجوع کنیم.

در واقع متغیر نوآوری در تمام پارامترهای اقتصادی تاثیر شگفت انگیزی گذاشته است و امروزه نقش آفرینی نوآوری در توسعه اقتصادی شرکت ها و در ابعاد کلان تر همچون اقتصاد کشورها حرف نخست را می زند. آنچه در پی می آید بخشی از سخنرانی کارآفرینان ایرانی است که توانسته اند در شرکت ها و دانشگاه های بنام آمریکایی نقش تعیین کننده ای در شکل گیری نوآوری داشته باشند. این سخنرانی ها در چند بخش با محورهای متفاوتی ارائه شده است.

مریم رفوگران که از او به عنوان یکی از «تاثیرگذارترین دانشمندان، مهندسان و پژوهشگران در حوزه فناوری وب و ارتباطات» یاد می شود درخصوص نقش نوآوری در شکل گیری الگوهای جدید در کارآفرینی سخنرانی کرده است. دکتر مهتاب جعفری استاد و معاون رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه کالیفرنیا، ارواین (UCI) به همراه علی حاجی میری، استاد، مخترع و کارآفرین در حوزه مهندسی، استاد مهندسی برق در موسسه فناوری کالیفرنیا (کلتک) نیز به تعریف دقیق نوآوری پرداخته اند. همچنین دکتر ایرج اشراقی نقش نوآوری در بخش انرژی را بررسی کرده است.