آرشیو چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۹۷، شماره ۴۴۵۶
گردشگری
۱۷
مقاصد پاییزی

سفر به جزیره بکر

از توابع استان هرمزگان است؛ اما تابع استان هرمزگان نیست چون به لحاظ گردشگری، یک هویت مستقل دارد. جزیره هندورابی با طول 23 کیلومتر و عرض 4 کیلومتر، مساحت مستطیل کشیده ای را دارد که در طول سال ها از نگاه توریست ها دور مانده است. این جزیره ، حدفاصل کیش و لاوان و بیشتر متمایل به کیش است. از جزیره کیش تا هندورابی کمتر از 25 کیلومتر راه دارید. این جزیره که تا سال ها از سکنه خالی بود، حالا چند سالی است تعداد محدودی خانوار در آن زندگی می کنند. عمده آنها ماهی گیر و از اقوام عرب زبان کشورمان هستند.

هندورابی به لحاظ توسعه شهری مثل هیچ کدام از جزایر دیگر خلیج فارس نیست و محل رفت وآمد مکرر قرار ندارد، مثل کیش و خارک فرودگاه های توسعه یافته و مثل لاوان و سیری، فرودگاه های کوچک ندارد. البته دولت به تازگی با تاسیس فرودگاهی کوچک در این جزیره کوشیده تا توریسم این منطقه را قوی تر کند؛ اما با این همه هنوز اصلی ترین راه رسیدن به هندورابی دریاست. پس، هنوز در میان جزایر جنوب بکر و دیدنی است. هندورابی امکانات رفاهی قابل توجهی ندارد؛ اما سفر به آن جزیره دوست داشتنی می تواند شما را با اصالت جزیره های جنوبی ایران بیشتر آشنا کند. از کیش تا هندورابی حدودا یک ساعت و نیم با کشتی راه است.

همه روزه از کیش بلیت کشتی برای رسیدن به هندورابی وجود دارد. این جزیره اگرچه فاصله زیادی با جزیره کیش ندارد، اما همواره زیر سایه امکانات رفاهی و اقامتی بیشتر جزیره کیش، از نظر توریست ها پنهان مانده است. با این حال، به جز طبیعت بکر، سواحل صخره ای بی نظیر، فرصت سفری تجربی به یکی از زیباترین جزیره های خلیج فارس را فراهم می کند. هندورابی آثار باستانی منحصربه فردی نیز دارد. یکی از آثار باستانی این جزیره خرابه های قریه «الدورات» واقع در روستای باستانی هندورابی است. دژهای نظامی پرتغالی ها که مربوط به دوره صفویه است نیز در نزدیکی روستای هندورابی قراردارد. مناظر طبیعی هندورابی بسیار زیبا و مصفا است. می توانید در این مناظر جانورانی که با جزر و مد آب در ساحل افتاده اند را ببینید. همچنین در یک کیلومتری جنوب غربی این روستا آثار قریه دیگری نیز وجود دارد به نام «الصراه».

جالب است بدانید در سال های 908 هجری قمری، 1502 میلادی تا 1648 میلادی که پرتغالی ها کنترل مناطق جنوب ایران را در دست داشتند، جزیره هندورابی نیز از پایگاه های لشکری و بازرگانی آنان بود و در آن سازه ها و تاسیسات دفاعی و مسکونی بنیاد کردند. ویرانه های دهکده پرتغالی نشین و یک دژ امروزه در نزدیک روستای کنونی جزیره دیده می شود. در سال 1212 قمری، یعنی در زمان پادشاهی فتحعلی شاه قاجار، هندورابی از توابع ایالت فارس بود. تنوع جانوری در هندورابی بسیار وسیع است. سواحل شمالی پر از مرجان اند، شاهین و بازهم می شود در این نقطه دید، اما تنوع ماهی ها و آبزیان بیشتر است. جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان از جمله این ماهیانند که کوچک و رنگارنگند و به وضوح در سواحل این جزیره رویایی قابل مشاهده اند. سال 1393 با دستور رئیس جمهوری طرح توسعه توریسم در هندورابی تصویب شد. با تصویب این طرح، توسعه توریسم در جزیره هندورابی موردتوجه قرار گرفت.

راه اندازی یک باشگاه تفریحات آبی در جزیره، با هدف ارائه موتورهای چهارچرخ ساحلی و همچنین جت اسکی برای تفریحات آبی از جمله این فعالیت ها بود. همچنین با تصویب طرح توسعه هندورابی، ساخت هتل، رستوران و دیگر امکانات تفریحی در جزیره هندورابی کلید خورده است؛ اما توسعه توریسم در این منطقه همچنان به کندی پیش می رود. اگر قصد دارید به هندورابی سفر کنید، کم کم وقت سفر به این جزیره زیبا فرا رسیده است. یک بلیت از جزیره کیش، یا بندرلنگه به مقصد هندورابی بگیرید. اگر دوست داشته باشید، می توانید در آن جزیره دلپذیر چادر بزنید. اگر نه، آنجا چادر برای مسافران و توریست ها یافت می شود. می توانید شبی را در یکی از چادرها بگذرانید. اگر این را هم دوست نداشتید، می توانید در خانه محلی ها بمانید یا در برخی اقامتگاه های کوچک اقامت داشته باشید.