آرشیو پنجشنبه ۳ آبان ۱۳۹۷، شماره ۴۴۵۷
باشگاه اقتصاددانان
۵
پرسش امروز

کسب و کار میلیاردرهای جهان

احسان آذری نیا

هر سال اسامی ثروتمندترین انسان های جهان از سوی نشریات و موسسه های مختلف منتشر می شود و در فهرست های جدید، شاهد تغییراتی در جایگاه افراد یا درج نام افراد جدید هستیم. درباره روش کار و حوزه های فعالیت ثروتمندان مقالات متعددی نوشته شده و همه مایلند بدانند آنها چه میزان ثروت دارند و چگونه به این ثروت عظیم دست پیدا کرده اند.

واقعیت این است که بسیاری از افرادی که در صدر فهرست ثروتمندترین ها در جهان قرار دارند عموما در حوزه فناوری فعالیت می کنند یا سرمایه گذاران حرفه ای در بازارهای مالی هستند. البته تعداد زیادی از آنها به ویژه زنان میلیاردر، ثروت خود را به ارث برده اند، اما توانسته اند شرکت را به درستی مدیریت کرده و بر ثروت و گستره فعالیت شان بیفزایند. کارشناسان آینده نگر معتقدند در آینده قابل پیش بینی، حوزه فناوری، سرمایه گذاری در بورس و خرده فروشی بالاترین سود را در بر دارد و می توان انتظار داشت در آینده نیز نام فعالان این سه حوزه در صدر فهرست ثروتمندترین افراد مشاهده شود. تعداد زیادی از ثروتمندان بزرگ از جمله جف بزوس، بیل گیتس، مارک زاکربرگ و وارن بافت در این حوزه ها فعالیت می کنند.

اقتصادهای نوظهور به ویژه چین بسترهای مناسب برای رشد ثروت فعالان کارآفرین هستند. البته در سال های اخیر همواره ثروتمندترین افراد جهان آمریکایی بوده اند. توجه به نیازهای مشتری، توسعه فعالیت ها در زمینه های مختلف، کار تیمی، پشتکار و استفاده از اصول علمی در توسعه کسب و کار مهم ترین عوامل رشد شرکت ها و افزایش ثروت هستند و در فهرست ثروتمندترین افراد، توجه به این عوامل کاملا مشهود است. در مطالب حاضر به بررسی کسب و کار تعدادی از ثروتمندترین افراد جهان، سهم زنان در فهرست ثروتمندترین ها، حوزه های مستعد تولید ثروت، تاثیر تحصیلات دانشگاهی در موفقیت این گروه و روندهای آینده در شکل گیری ثروتمندان اشاره شده است.