آرشیو دوشنبه ۵ آذر ۱۳۹۷، شماره ۴۴۸۰
بانک و بیمه
۱۳

حجم ذخایر فلز زرد بانک های مرکزی روبه افزایش است

روند خطی طلای بازار جهانی

نظرسنجی کیتکو در خصوص روند کوتاه مدت بهای اونس طلای جهانی با پیش بینی افزایشی هر دو دسته تحلیلگران وال استریت و خرده فروشان مین استریت منتشر شد.

در نظرسنجی این هفته 16 تحلیلگر وال استریت شرکت کرده اند که از این تعداد 8 نفر، معادل 50 درصد روند افزایشی برای طلا در طول هفته آینده در نظر گرفته اند. 3 کارشناس، معادل 19 درصد رای به روند کاهشی دادند و 5 نفر، معادل 31 درصد نیز قیمت اونس را بدون تغییر محسوس پیش بینی کردند. در نسخه مین استریت نیز 524 معامله گر خرد شرکت کردند که 310 نفر از آنان، معادل 59 درصد قیمت طلا را تا انتهای هفته افزایشی پیش بینی کردند. کاهشی های نظرسنجی آنلاین کیتکو 122 نفر معادل 23 درصد بودند و 92 خرده فروش دیگر، معادل 18 درصد روند بازار فلز گرانبها را کم نوسان پیش بینی کردند. نتیجه نظرسنجی هفته گذشته که با ثبت رای افزایشی60 درصد وال استریتی ها و مین استریتی ها منتشر شده بود با رشد اندک بهای اونس به تحقق پیوست. طلا در انتهای مبادلات هفتگی در بازار آتی نیویورک (کامکس) با رشد 40 سنتی در سطح 1223 دلاری به ازای هر اونس بسته شد. با توجه به کاهش قیمت طلا در ماه اکتبر نسبت به 6 ماه نخست سال 2018 میلادی همزمان با نزول شاخص های بازار بین المللی سهام منجر به افزایش خرید طلا از سوی بانک های مرکزی در سراسر دنیا شد.

آمارهای صندوق بین المللی پول نیز از رشد خرید طلا توسط بانک های مرکزی ظرف ماه های اخیر حکایت دارد. بانک مرکزی قزاقستان در ماه اکتبر بیش از 200 هزار اونس به ذخایر طلای خود افزوده است. جمع ذخایر طلای این کشور با اضافه کردن خرید این ماه به بیش از 97/ 10 میلیون اونس می رسد. ذخایر طلای ترکیه نیز با خرید ماه اکتبر به بیش از 16/ 15 میلیون اونس رسید. بانک مرکزی روسیه در همین مدت نزدیک به 960 هزار اونس طلا خریداری کرده و جمع ذخایر این کشور را از مرز 66 میلیون اونس عبور داد. مالزی نیز برای نخستین بار از ژانویه سال 2017 میلادی اقدام به خرید طلا کرد. ذخایر طلای چین نیز به 60 میلیون اونس نزدیک شده است.

برپایی جشن سنتی هند برخلاف سال های اخیر نتوانست تاثیر چندانی بر رونق بازار فلز گرانبها داشته باشد. در این مدت صادرات طلای سوئیس به کشورهای آسیایی افت کرد که نشان دهنده کاهش تقاضا برای طلای فیزیکی در کشورهای این قاره است.