آرشیو سه‌شنبه ۴ دی ۱۳۹۷، شماره ۴۵۰۵
بانک و بیمه
۱۳

راه استقلال بانک مرکزی

رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: اگر رئیس کل بانک مرکزی هنر داشته باشد تا با دولت همچون یک مشتری برخورد کند و رئیس جمهور هم سعه صدر داشته باشد، می توان استقلال بانک مرکزی را رقم زد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، طهماسب مظاهری در مصاحبه ای استقلال بانک مرکزی را حیاتی دانست که دیگر وظایف را نیز تحت الشعاع قرار می دهد، وی افزود: وظیفه و مسوولیت بانک مرکزی در همه کشورها حفظ ارزش دارایی هایی است که به صورت سپرده بانکی و پول در اختیار آنها قرار دارد که این امر مقابله با تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها در جامعه تعریف می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: اصلی که باید در ریاست و مدیریت و سیاست گذاری بانک مرکزی رعایت شود این است که در عین حال که پیشنهاد انتصاب رئیس بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار به عهده رئیس دولت است؛ اما رئیس بانک مرکزی پس از انتخاب و انتصاب باید با دولت به عنوان یک مشتری و فرد عادی برخورد کند. مظاهری ادامه داد: اگر رئیس بانک مرکزی این هنر و رئیس دولت نیز این سعه صدر را داشته باشد تا زمانی که به عنوان متقاضی پول به نظام بانکی مراجعه می کند رئیس بانک با رئیس جمهور به عنوان یک مشتری برخورد کند، بنابراین با ایجاد چنین ساختاری می توان استقلال بانک مرکزی را رقم زد. وی بیان کرد: استقلال بانک مرکزی به این معناست که این بانک امور خود را با حفظ ماموریت براساس صلاحدیدش انجام دهد و از طرف دولت، نهاد ها و افراد دیگر وظایفی به آن تحمیل و تکلیف نشود که در این صورت می توان استقلال بانک مرکزی را تعریف کرد.

رئیس اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه در چندماه اخیر درباره سیاست های ارزی تنها گوشه کوچکی از استقلال بانک مرکزی دیده شده، توضیح داد: براساس تصمیم ستاد هماهنگی سران قوا با بانک مرکزی اجازه داده شد آنچه را که در مورد سیاست های ارزی صلاح می داند، عملی کند که این امر موجب ایجاد آرامش در بازار ارز شد. مظاهری افزود: در دورانی که رئیس جمهور منافع مردم را بر نیازهای دولت ترجیح می داد و رئیس کل بانک مرکزی، با استدلال و منطق شرایط انجام یا عدم انجام برخی امور را برای رئیس جمهور توضیح می داد رئیس جمهور هم به دلیل مصلحت مردم شرایط را می پذیرفت، بسیاری از مسائل حل می شد.