آرشیو چهارشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۷، شماره ۴۵۵۱
بازار دیجیتال
۲۵

روی خط

زبان برنامه نویسی جدید هوش مصنوعی

فارس : ین لی چان، مدیر امور تحقیقات هوش مصنوعی فیس بوک می گوید پیشبرد این فناوری و خودآموزی به رایانه ها به ابداع یک زبان برنامه نویسی جدید احتیاج دارد. مدیر امور تحقیقات هوش مصنوعی فیس بوک می گوید که برای این کار به زبان برنامه نویسی احتیاج داریم که منعطف تر و ساده تر از زبان هایی مانند پایتون باشد و مهندسان و محققان واقعا به چنین زبان برنامه نویسی نیازمند هستند.

لی چان که از دهه 80 میلادی در زمینه شبکه های عصبی و هوش مصنوعی فعالیت می کند در این مورد گفته است: طرح های زیادی در حوزه هوش مصنوعی در شرکت هایی مانند فیس بوک، گوگل و غیره در حال انجام است و زبان های برنامه نویسی که در این زمینه کارآیی لازم را داشته باشند، وجود دارند. اما مشخص نیست که آیا افراد علاقه مند کافی برای پیگیری این امر وجود دارند یا خیر. در حال حاضر، زبان برنامه نویسی پایتون محبوب ترین زبان برنامه نویسی مورد استفاده برنامه نویسان و توسعه دهندگان به منظور طراحی و عرضه خدمات و سرویس های هوش مصنوعی است. با توجه به اینکه زبان برنامه نویسی شکل دهنده چارچوب های اصلی هوش مصنوعی فیس بوک و گوگل برای ارائه خدمات هوش مصنوعی است، ارتقای آنها به استفاده از زبان های برنامه نویسی جدید منوط است.

رشد دو برابری کاربری دستیار صوتی

همکاران سیستم : مرکز تحقیقاتی جونیپر اعلام کرد تا سال 2023 میلادی بیش از 8 میلیارد دستگاه دیجیتالی مجهز به دستیارهای صوتی هوشمند در سراسر جهان عرضه خواهد شد که این رقم از 5/ 2 میلیارد دستگاه فروخته شده در پایان سال 2018 میلادی بیشتر است. کارشناسان پیش بینی کردند دستیارهای دیجیتالی صوتی از جمله «گوگل اسیستنت» و «سیری اپل» بیشترین محبوبیت را خواهند داشت و در این میان در دیگر بخش ها نیز رشد این قبیل سیستم های هوشمند با سرعت بالا دنبال خواهد شد. بر این اساس محققان پیش بینی کرده اند دستیارهای هوشمند صوتی بین سال های 2019 تا 2023 میلادی در بخش گیرنده های تلویزیونی هوشمند میانگین رشد سالانه ثابت 3/ 121 درصدی را تجربه می کنند، اسپیکرهای هوشمند در پنج سال آینده رشد سالانه 3/ 41 درصدی دارند و فناوری های پوشیدنی نیز هر سال 2/ 40 درصد رشد را پشت سر می گذارند.