آرشیو پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، شماره ۳۴۲۹
روزنامه فردا
۱۶
همین حوالی

عشق و خودشیفتگی

خودشیفتگی پدیده ای است که ممکن است در خانه، محل کار و زندگی روزمره خود با آن برخورد کنیم. روان شناسان گفته اند درواقع همه ما واجد برخی از صفات خودشیفتگی هستیم، اما اگر میزان آن به بالاتر از حد طبیعی برسد و سبب آسیب عاطفی به دیگران شود، اختلال شخصیت خودشیفته نام می گیرد.

به علت دشواربودن تشخیص آن بود که انجمن روان پزشکی آمریکا تا سال 1987 «اختلال شخصیت خودشیفته» را به عنوان یک اختلال، طبقه بندی نکرده بود. اختلال خودشیفتگی عامل بروز بسیاری از مشکلات در روابط انسان ها و از جمله روابط عاشقانه است. خودشیفتگی نشانه های متعددی دارد و افرادی که مجموعه ای از این عوامل را دارند، ممکن است به «اختلال شخصیت خودشیفته» دچار باشند و دیگری را در ارتباط عاطفی دچار مشکل کنند:

افرادی که از لحاظ عاطفی نابالغ هستند، همواره با مادر یا پدر خود مشکل دارند، تقاضاهای زیادی دارند، استانداردهای اخلاقی مشکوک دارند، دروغ گو یا مهاجم دائمی هستند، همدلی نسبت به دیگران ندارند، همه را برای مشکلات خود سرزنش می کنند، کنترل کننده دائمی هستند و... .

در این راستا خانه فرهنگ و هنر توتم در دوره های کارگاهی با رویکرد روان کاوی به بررسی عشق در سرفصل های تخصصی روان پویشی و تحلیل و بررسی مراحل رشد شخصیت و آنالیز ارتباط بین فردی پرداخته است.

کارگاه آموزشی درباره عشق که همراه با تحلیل روان پویشی فیلم است، در این دوره با موضوع «خودشیفتگی» از پنجشنبه، 9 خرداد 1398 زیر نظر سینا رحیمی، روان شناس و مدرس این کارگاه، در خانه فرهنگ و هنر توتم به نشانی تهران، خیابان ولنجک، خیابان نوزدهم شرقی، پلاک 14 برگزار می شود.