بررسی تفکر انتقادی در دو گروه آموزش مجازی و سنتی

پیام:
چکیده:
مقدمه
یکی از مهمترین چالش های آموزش در قرن بیست و یکم چگونگی تربیت فراگیرانی است که از آمادگی لازم برای رویارویی با جامعه در حال تغییر و پیچیدگی های عصر انفجار اطلاعات برخودار باشند. پیشرفتهای گسترده علمی و فناوری همراه با منسوخ شدن سریع یافته ها و اطلاعات قبلی مستلزم نوعی تعلیم است که در آن دانش آموزان به طور مداوم درگیر یادگیری و حل مسئله باشند و از رویارویی با تغییرات لذت ببرند. این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای میزان تفکر انتقادی در دو گروه از دانشجویان آموزش مجازی و سنتی انجام گردیده است.
مواد و روش ها
این تحقیق یک مطالعه مقطعی است که بر روی دو گروه 40 نفری از دانشجویان سال آخر رشته کامپیوتر آموزش مجازی شیراز و سپس همان رشته در دانشگاه آزاد اسلامی جهرم انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش آزمون تفکر انتقادی واتسون و گلیزر بود که در دو فرم و از طریق 80 سوال عمومی و در پنج بخش مهارت استنباط تشخیص پیش فرض ها، مهارت نتیجه گیری، تعبیر و تفسیر و مهارت ارزشیابی را مورد بررسی قرار می دهد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آمار توصیفی نظیر فروانی و درصد و آمار تحلیلی چون تی مستقل، آنالیز واریانس دو طرفه وکای دو در نرم افزار SPSS 12 استفاده گردید.
نتایج
نتایج تحقیق مبین آن است که اغلب دانشجویان در گروه سنی 22-21 سال بوده و بیشتر آنان را دختران و افراد مجرد به خود اختصاص داده اند و اکثر افراد از نمراتی در حدود 38-35 برخوردار بوده اند. بررسی اختلاف میانگین داده ها از طریق آزمون تی موید بالاتر بودن نمرات آزمون در افراد دارای آموزش مجازی بوده و اختلاف میانگین داده ها نیز موید معنی دار بودن ارتباط بین گروه و نمره آزمون تفکر انتقادی بود. دانشجویان مجازی در بخش های تشخیص پیش فرض ها و ارزشیابی و دانشجویان آزاد در بخش تشخیص پیش فرض ها و نتیجه گیری قوی تر عمل کردند. اما نمره کلی آزمون در دانشجویان برخوردار از آموزش مجازی بالاتر بود.
نتیجه گیری
با توجه به تقویت تفکر انتقادی در آموزش های مجازی و نظر به مزایای مختلف این نوع آموزش مانند اعتماد به نفس، خود اتکایی و یادگیری مستقل، پیشنهاد می گردد که این نوع آموزش در کنار آموزش سنتی و یا جایگزین آموزش دروس تئوری در ارائه دروس در دانشگاه های علوم پزشکی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
16
لینک کوتاه:
magiran.com/p1009746 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!