شفاء بخشی عسل در قرآن و احادیث

نویسنده:
پیام:
چکیده:
مقدمه
عسل، یک ماده غذایی ارزشمند شامل کربوهیدرات ها، آنزیم ها، آمینواسیدها، اسیدهای آلی، مواد معدنی، ترکیبات آروماتیک، پیگمان ها، موم ها و دانه های گرده است.
اهداف
عسل از جمله طعام های مهمی است که در قرآن به آن اشاره شده است. به طوری که در سوره مبارکه نحل، آیه شریفه 69 می فرماید: «... فیه شفاء للناس...»در آن درمان بیماری های مردم است.... این پژوهش به منظور درک تاثیر عسل در درمان بیماری ها که در قرآن کریم به آن اشاره شده است و دستیابی به غذایی کامل و بی ضرر خصوصا برای کهنسالان انجام شده است.
مواد و روش ها
تعداد 5 کندو در 40 کیلومتری جاده کرج- چالوس به نام «سیراچال»، قرار داده شد. پس از جمع آوری عسل میزان قندهای گلوکز، فروکتوز و ساکارز با روش یدومتری در آزمایشگاه سنجش و شمارش دانه های گرده عسل با روش Sawyer انجام شد.
یافته ها
نتایج نشان داد، میانگین نسبت فروکتور به گلوکز در عسل 97/0 است. بنابراین میزان فروکتوز عسل زیاد است و تقریبا با میزان گلوکز عسل برابری می کند. 89% گیاهانی که گرده شان در عسل وجود داشته، دارویی بوده اند.
بحث و نتیجه گیری
فروکتوز برای جذب شدن در هر سلول غیر کبدی باید ابتدا به گلوکز تبدیل شود. به این ترتیب فرآیند تجزیه و نهایتا جذب طولانی تر می شود و در مدت زمان بیشتری نیاز انرژتیک بدن را تامین می کند. تجمع زیاد گلوکز در خون اتفاق نمی افتد و بدن فرصت کافی برای جذب مستمر آن را خواهد داشت و برای افراد کهنسال، مصرف عسل به جای قند به مراتب بهتر است. در این زمینه در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) است که مردم را به خوردن عسل توصیه می کنند و در ضمن آن را شیرین ترین طعام معرفی می کنند. بعد از گذشت 1400 سال، اکنون پژوهش ها گویای شیرین تر بودن فروکتوز نسبت به گلوکز است که سهم مهمی از قندهای عسل را داراست و گفته پیامبر نیز که حاکی از علم لدنی ایشان است، سفارش به مصرف غذای سالم را در بر دارد. دارویی بودن اکثر گیاهانی که گرده شان در عسل یافت شده ما را به یاد آیه شریفه 68 سوره مبارکه نحل می اندازد که می فرماید:«و اوحی ربک الی النحل...» و پروردگارت به زنبورهای عسل الهام کرد.... به یقین چیزی جز الهام و وحی نمی تواند زنبورهای عسل را تا این اندازه هدفمند به سوی گیاهان با ارزش و دارویی بفرستد و از این رهگذر ما را بهره مند سازد.
کلیدواژگان:
زبان:
فارسی
در صفحه:
3
لینک کوتاه:
magiran.com/p1017716 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!