مقایسه دو روش مقاومت بیوالکتریکی و نمایه توده بدنی در تعیین شیوع چاقی و اضافه وزن

پیام:
چکیده:
زمینه
روند چاقی در جهان رو به افزایش است. اخیرا، استفاده از نمایه توده بدنی برای طبقه بندی چاقی در جمعیت ها مورد سوال قرار گرفته است. در برخی مطالعه ها از مقاومت بیوالکتریک ((BIA استفاده می شود که روشی مطمئن، دقیق، قابل اطمینان و ارزان برای شناسایی افراد پر وزن و چاق است.
هدف
مطالعه به منظور مقایسه دو روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی در تعیین شیوع اضافه وزن و چاقی انجام شد.
مواد و روش ها
این مطالعه تحلیلی در سال 1387 بر روی 187 زن به ظاهر تندرست 18 تا 45 ساله انجام شد. داده های جمعیتی و تن سنجی با کمک دانشجوی آموزش دیده، جمع آوری شد. درصد چربی بدن ((%BF و بافت چربی بدن (BFM) با استفاده از روش مقاومت بیوالکتریکی اندازه گیری شد. پر وزنی بر مبنای نمایه توده بدنی بین 25 تا 30 و چاقی براساس بزرگ تر یا مساوی 30 کیلوگرم بر مترمربع تعریف شد. با روش مقاومت بیوالکتریکی، درصد چربی بین 30 تا 35 درصد به عنوان معیار پرچربی و بزرگ تر یا مساوی 35 درصد، چاقی در نظر گرفته شد. داده ها با آزمون های آماری آنوای یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
یافته ها
میانگین سنی زنان 1/8 ± 9/34 سال بود. میانگین نمایه توده بدن، درصد چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن به ترتیب 8/5 ± 7/27 کیلوگرم بر مترمربع، 9/6 ± 5/35 درصد و 08/0 ± 77/0 بود. چاقی شکمی در %6/32 زنان وجود داشت. شیوع چاقی تعیین شده با روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی به ترتیب %8/35 و %8/57 بود و زنان با وزن طبیعی با این دو روش به ترتیب %9/28 و %23 بود(05/0 P<). حدود نیمی از زنان اضافه وزن داشتند و چاق بودند. زنان با سن بالاتر نمایه توده بدن بزرگ تری داشتند، اما این اختلاف برای درصد چربی بدن معنی دار نبود.
نتیجه گیری
با توجه به یافته ها، به نظر می رسد نتیجه روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی در تعیین افراد لاغر، طبیعی و چاق متفاوت و شیوع چاقی براساس روش مقاومت بیوالکتریکی، بیش تر است.
زبان:
فارسی
صفحات:
18 تا 25
لینک کوتاه:
magiran.com/p1072482 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!