ارزیابی سیاست های فرهنگی ج. ا. ایران در برساخت هویت ملی در مواجهه با تکثر قومی با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی قومیت های مختلف

پیام:
چکیده:
تکثر قومی از خصوصیات بارز هویت ایرانی است. پیش از انقلاب اسلامی، حل مسئله تکثر قومی در جهت دست یابی به هویت ملی یکپارچه با تکیه بر سیاست های هویتی منبعث از فرآیند تجددمآبی آمرانه ی رضاخانی صورت می پذیرفت. پس از انقلاب اسلامی در چرخشی فرهنگی، سیاست های هویتی بیشتر بر ارزش های بومی تکیه نمود. بر این اساس، سیاست های فرهنگی مختلفی در جهت برساخت هویت یکپارچه ملی اتخاذ و اجرا شده است. با توجه به اهمیت نوع مصرف فرهنگی افراد در مشخص کردن تعلق هویتی آنان، در این مقاله، سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از داده هایی در زمینه مصرف موسیقایی (به عنوان نمونه ای از مصرف فرهنگی) قومیت های گوناگون، در موفقیت یا عدم موفقیت در برساخت هویت ملی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. داده های این تحقیق، متعلق به پیمایش طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی کشور هستند که در سال 1388 به انجام رسیده است. پس از بررسی داده ها با توجه به گرایش معنادار قومیت های گوناگون به مصرف گونه های موسیقایی متعلق به فرهنگ رسمی، می توان به این نتیجه رسید که سیاست های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برساخت هویت ملی موفق عمل کرده و احساس تعلق هویتی به عناصر فرهنگ ملی در قومیت های گوناگون به وجود آورده است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
143
لینک کوتاه:
magiran.com/p1145109 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!