طراحی محیطی زیرساخت های اکولوژیک منظر شهری با استفاده از اصل پیوستگی با انشعابات (AWOP) به منظور ارتقای کیفیت زندگی شهری (مطالعه موردی: منطقه دو شهرداری تهران)

پیام:
چکیده:
جمعیت شهرها در جهان به نحو فزاینده ای رو به گسترش است و طبق گزارش ها از سال 2008 بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می کنند. رشد جمعیت، گسترش مقیاس شهر و تراکم توسعه صنعتی، اکوسیستم ها و الگوهای اصلی اکولوژیکی منطقه ای را به شدت تغییر داده و به ازدیاد تولید آلاینده هایی منجر شده و محیط زیست اکولوژیکی شهر را تحت تاثیر قرار داده است. این امر همچنین سلامت، بقا و کیفیت زندگی شهروندان را تهدید می کند.
هدف این پژوهش شناخت، تحلیل و طراحی محیطی زیرساخت های اکولوژیک منظر با استفاده از اصل پیوستگی با انشعابات، در منطقه دو شهرداری تهران به منظور بهبود ساختار و الگوهای اصلی اکولوژیک منطقه و در نهایت افزایش سطح کیفیت زندگی شهروندان است. به همین منظور اصل AWOP که از اصول مهم و کاربردی علم اکولوژی منظر است مطالعه و معرفی شد. سپس، زیرساخت های اکولوژیک منظر در سطح منطقه دو شناسایی شدند. در مرحله بعد پس از مشاهدات و بررسی های میدانی چارچوب سیاست ها و اقدامات استراتژیک در چارچوب طراحی اکولوژیک زیرساخت های شهری در حیطه های تقویت، حفاظت، بهسازی و مرمت در پنج پهنه اکولوژیک مهم و اساسی روددره درکه، روددره فرحزاد، پارک پردیسان، کانال سیل برگردان غرب و باغ های طرشت تدوین و در نهایت شبکه زیرساخت های اکولوژیک منظر منطقه طبق اصل معرفی شده، طراحی شد.
زبان:
فارسی
صفحات:
559 تا 572
لینک کوتاه:
magiran.com/p1349118 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!