عوامل مرتبط با سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در سالمندان بستری در بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
سالم پیر شدن حق همه افراد بشر است. فعالیت های ارتقاء دهنده سلامت و شیوه زندگی بهداشتی، استراتژی های اصلی تسهیل و حفاظت از سلامتی هستند. این پژوهش به منظور شناسایی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و عوامل مرتبط با آن در سالمندان بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفته است.
مواد و روش کار
این پژوهش، یک مطالعه توصیفی همبستگی می باشد که بر روی 300 سالمند بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (الزهرا، سیدالشهدا، نور و شهید چمران) در سال1391 انجام گردید. 300 سالمند بستری به صورت تصادفی انتخاب و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت نسخه 2 جهت تعیین وضعیت رفتارهای بهداشتی به روش مصاحبه توسط پژوهشگر برای آن ها تکمیل گردید.
یافته ها
سالمندان موردبررسی در حیطه های مسئولیت پذیری در قبال سلامتی(04/21 ± 75/39)، فعالیت فیزیکی(01/17 ± 79/14)، تغذیه(97/16 ± 93/47) و مدیریت استرس(44/18 ± 26/40) نمره های پائین تر از میانگین را کسب کردند اما ازنظر رشد معنوی (74/24 ± 59/54) و روابط بین فردی(7/19 ± 20/56) نمره بالاتر از میانگین را به دست آوردند. به طورکلی سالمندان موردبررسی نمره سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت پائین تر از میانگین را دارا بودند (2/13 ± 8/42). بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و تعدادی از ویژگی های واحدهای موردپژوهش ازجمله وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و شغل ارتباط معناداری وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری
یافته های این پژوهش نشان داد که به طورکلی سالمندان موردبررسی سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت مطلوبی را دارا نبودند. بنابراین پیشنهاد می شود برنامه های آموزش سبک زندگی سالم با همکاری تیم ارتقای سلامت در راستای دستیابی به ارتقای سلامت سالمندان و کاهش بیماری های مزمن، بستری های متعدد و عوارض متعدد ناشی از نداشتن سبک زندگی سالم در سطح وسیع به اجرا درآید.
زبان:
فارسی
صفحات:
90 تا 98
لینک کوتاه:
magiran.com/p1403740 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!