ارائه الگویی جهت ارزیابی کمی قابلیت اطمینان برقگرفتگی فشار ضعیف در صنعت توزیع برق با استفاده از FTA در محیط فازی

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
تکنولوژی برق و گسترش آن در حدود وسیع موجبات تماس مردمان بیشماری را اعم از متخصصین فن و کارکنان درگیر با تولید، انتقال و توزیع نیرو و نیز مصرف کنندگان برق شامل مشترکین خانگی و صنعتی را فراهم ساخته است. برای کارکنان و مصرف کنندگان انجام کار و مصرف این انرژی پاک باید به گونه ای باشد که هیچگونه خطری را برای رفاه و سلامتی انسان بوجود نیاورد. با این همه غالبا حوادث ناخواسته ای در مورد برق گرفتگی را شاهد هستیم که در اثر این حوادث انسانهایی جان باخته و یا به طور دائم از کار افتاده می شوند. هدف از مطالعه حاضر ارائه الگوی تحلیل حادثه برقگرفتگی فشار ضعیف بر اساس مدل FTA در محیط فازی در صنعت توزیع برق می باشد.
روش بررسی
در مطالعه حاضر پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و مطالعات اولیه، با جمع آوری اطلاعات از شرکت های توزیع برق در خصوص علل حوادث برقگرفتگی فشار ضعیف به تحلیل آنها پرداختیم. سپس با استفاده از روش FTA به ریشه یابی حادثه برقگرفتگی فشار ضعیف پرداخته شده است. با توجه به اینکه مدل مذکور، به صورت درختی و سلسله مراتبی می باشد برای تخصیص وزن احتمالات به علل ریشه ای از روش فازی استفاده شده است. بدینگونه که پس از ریشه یابی حوادث با استفاده از مدل FTA و یافتن رویدادهای پایه از منطق فازی در تعیین احتمال وقوع هر رویداد پایانی استفاده شد و با تخصیص وزن احتمالات به دروازه های «و» و «یا» با استفاده از روابط احتمالاتی، با بررسی میزان تاثیر آنها در وقوع رویداد اصلی، به ارائه نتیجه نهایی پرداختیم
یافته ها
نتایج نشان می دهد که احتمال وقوع حادثه برقگرفتگی فشار ضعیف در صنعت توزیع برق 0.109385454 می باشد که این میزان سطح ریسک بسیار بالایی برای کارکنان درگیر در این صنعت مهم و حیاتی می باشد. لذا با توجه به تعیین MCS های بحرانی و با اتخاذ روش های کنترلی، حذف این مسیر در میزان احتمال حادثه برقگرفتگی فشار ضعیف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
نتیجه گیری
در برقگرفتگی شبکه فشار ضعیف، قابلیت اطمینان 890614546/ 0 می باشد که با شناسایی مسیر بحرانی 1 (A1.1)، می توان با اتخاذ تدابیر کنترلی و حذف آن، قابلیت اطمینان را به 927754258/ 0 افزایش داد که افزایش چشمگیری در قابلیت اطمینان می باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
50 تا 61
لینک کوتاه:
magiran.com/p1419463 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!