بررسی رابطه خودکارآمدی و حمایت اجتماعی در بین کارکنان یکی از سازمان های نظامی

پیام:
چکیده:
مقدمه
یکی از جنبه های اساسی خودکارآمدی، این باور است که فرد از راه اعمال کنترل به ویژه در هنگام رویارویی با موقعیت های استرس زا که در محیط های نظامی به وفور دیده می شوند می تواند بر پیامدهای زندگی خود اثر گذارد. خودکارآمدی متغیری حالتگونه است و به گونه ای قابلپرورش و توسعه است. بر اساس نتایج تحقیقات گذشته حمایت اجتماعی ازجمله متغیرهای مهم در افزایش خودکارآمدی افرادمی باشد. لذا با توجه به مطالعات محدود در این زمینه، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه حمایت اجتماعی و خودکارآمدی در کارکنان یکی از سازمان های نظامی انجام شده است.
مواد و روش ها
تعداد 554 نفر از کارکنان یکی از سازمان های نظامی به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران، پرسشنامه حمایت اجتماعی ثامتی و همکاران و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی استفاده شده است. داده ها پس از جمع آوری با شاخص های آماری توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و شاخص آماری استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون)، به کمک نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
نتایج نشان داد بین تمام متغیرهای عامل حمایت اجتماعی با خودکارآمدی افراد رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد (0/01 = P، 0/221 = r)حمایت اجتماعی یک کمک دوجانبه است، شرایط کارکنان نظامی مانند دوری از خانواده برای مدت طولانی و عدم شکل گیری مستحکم شبکه اجتماعی در میان آن ها، از دلایل کم بودن همبستگی بین دو متغیر می باشد.
نتیجه گیری
نتیجه این تحقیق ضمن همخوانی با پژوهش های پیشین، نشان داد حمایت اجتماعی در پیش بینی خودکارآمدی کارکنان نظامی نقش دارد. پیشنهاد می شود که مدیران زمینه مناسب سازمانی برای دریافت حمایت اجتماعی و ارتقاء خودکارآمدی کارکنان نظامی، با هدف بهبود عملکرد سازمانی افراد به وجود آورند.
زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 64
لینک کوتاه:
magiran.com/p1422865 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!