اثر کروسین بر رفتار چرخشی، میزان پراکسیداسیون لیپیدی و نیتریت در ناحیه ی استریاتوم مغز موش های صحرایی در مدل تجربی بیماری پارکینسون

پیام:
چکیده:
مقدمه
دژنراسیون سیستم دوپامینرژیک نیگرواستریاتال، مهم ترین ویژگی پاتوفیزیولوژیکی بیماری پارکینسون است که منجر به بروز اختلالات حرکتی می گردد. شواهد متعددی نشان می دهد که استرس اکسیداتیو، نقش مهمی در دژنراسیون نورون های دوپامینی جسم سیاه در بیماری پارکینسون ایفا می کند. در سال های اخیر، استفاده از آنتی اکسیدان ها در کاهش اثرات زیانبار استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد در بیماری پارکینسون مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه، اثر کروسین –آنتی اکسیدان قوی موجود در گیاه زعفران- بر رفتار چرخشی و آسیب اکسیداتیو در ناحیه ی استریاتوم مغز موش های صحرایی در مدل تجربی بیماری پارکینسو ن مورد بررسی قرار گرفت.
روش ها
در این مطالعه ی تجربی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه (8 = n) تقسیم شدند: گروه شم، گروه مبتلا به پارکینسون و گروه های مبتلا به پارکینسون تیمار شده با کروسین در دوزهای 30 و 60 میلی گرم بر کیلوگرم. ضایعه ی یک طرفه با میکرواینجکشن 6- هیدروکسی دوپامین (μl4μg/16) به داخل باندل میانی مغز جلویی سمت چپ ایجاد گردید. تزریق داخل صفاقی کروسین و یا سالین از 3 روز قبل از جراحی شروع شد و به مدت 6 هفته ادامه یافت. رفتار چرخشی با تزریق آپومورفین (2 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی) در پایان هفته های 2، 4 و 6 و میزان پراکسیداسیون لیپیدی و نیتریت در ناحیه ی استریاتوم در پایان هفته ی 6 اندازه گیری شد.
یافته ها
میانگین تعداد کل چرخش های ناشی از تزریق آپومورفین در پایان هفته های 2، 4 و 6 در گروه مبتلا به پارکینسون نسبت به گروه شم افزایش معنی داری (001/0 > P) نشان داد. تیمار با کروسین با دوزهای 30 و 60 میلی گرم بر کیلوگرم تغییری در تعداد کل چرخش ها در حیوانات مبتلا به پارکینسون ایجاد نکرد. در پایان هفته ی 6، میزان پراکسیداسیون لیپیدی و نیتریت در ناحیه ی استریاتوم حیوانات گروه مبتلا به پارکینسون نسبت به حیوانات گروه شم به طور معنی داری (050/0 > P) افزایش یافت. تیمار با کروسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم، میزان نیتریت استریاتوم حیوانات مبتلا به پارکینسون را به طور معنی داری (050/0 > P) کاهش داد، اما تغییری در میزان پراکسیداسیون لیپیدی در ناحیه ی استریاتوم ایجاد نکرد.
نتیجه گیری
به نظر می رسد کروسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم در پیشگیری از آسیب نیتروزاتیو در ناحیه ی استریاتوم موثر است. با این حال، تاثیری در بهبود رفتار چرخشی در مدل بیماری پارکینسون ندارد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
2
لینک کوتاه:
magiran.com/p1429898 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!