نگاهی به آداب بزم به عنوان بخشی از ادبیات عامیانه در دیوان ملک الشعرای بهار

چکیده:
فرهنگ عامه، مجموعه تفکرات و تجربیات و رفتارهای بشردر طی قرون متمادی است. آیین ها، آداب و رسوم، جشن ها، افسانه ها، اساطیر، بازی ها و سرگرمی ها و... عناصری از فرهنگ عامه هستندکه سینه به سینه و نسل به نسل به ما رسیده است و ریشه ای بسیار دیرینه در عین حال آموزنده و زبیا و در خور تامل دارند که از افکار و عقاید و آرمان ها و احساسات و عواطف عامیانه نشات گرفته اند و تجلی آنها به شکل های گونا گون در آثار شاعران و نویسندگان دیده می شودو کاوش ها و پژوهش ها درباره اعتقادات عوام، نه تنها از لحاظ علمی و روانشناسی قابل توجه است، بلکه برخی از نکات تاریخی و فلسفی را برایمان روشن خواهد کرد و پس از تحقیق و مقایسه این اعتقادات می توانیم به ریشه و مبدا آداب و رسوم و اعتقادات مختلف پی ببریم.
در عصر مشروطه و پهلوی، شعر از دربار و طبقه ی خواص فاصله می گیردو باورهای عادی و عامی مردم به عنوان یکی از درون مایه های اساسی، در زبان شاعران مردم گرا، نظیر ملک الشعرای بهار، بازتاب گسترده ای می یابد. مقاله ی پیش رو به بررسی آداب بزم و اصطلاحات مرتبط با آن در دیوان ملک الشعرای بهار می پردازد که بیانگر تاثیرپذیری شاعراز آداب و فرهنگ مردم روزگار خویش است و مطالعه این عناصر علاوه بر درک بهتر اشعار این شاعر بزرگ اوضاع اجتماعی و فرهنگ مردم عصر مشروطه و پهلوی را نمایان می سازد
زبان:
فارسی
در صفحه:
59
لینک کوتاه:
magiran.com/p1455251 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!