بررسی اهداف و انگیزه های دانشجویان از کاربست شبکه های اجتماعی مجازی (مطالعه موردی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهیدبهشتی و محقق اردبیلی)

چکیده:
یکی از تاثیر گذارترین سرویس های ارائه شده در اینترنت شبکه های اجتماعی مجازی است. از این رو تحقیق حاضر با هدف بررسی اهداف و انگیزه دانشجویان از کاربست شبکه های اجتماعی مجازی و مطالعه مقایسه ای آنها انجام گرفت. روش پژوهش از نظر راهبرد اصلی: کمی؛ از نظر راهکار اجرایی: میدانی؛ از نظر تکنیک تحلیلی: توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و محقق اردبیلی در سال تحصیلی 13931392، با حجم تقریبی20 هزار نفر تشکیل می داد. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده بود. حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی مورگان و با در نظر گرفتن خطای 05/0 = α؛ قریب به 377 نفر در نظر گرفته شد که از این تعداد 308 پرسشنامه قابل تحلیل بود. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته شبکه های اجتماعی مجازی (با پایایی 66/0 = α)، استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss20 و آزمون های موزس، یومان ویتنی، جان خیر، کروسکال والیس و اسپیرمن انجام گرفت. نتایج نشان داد از مجموع دانشجویان مورد بررسی 6/28 درصد، به صورت روزانه از شبکه های مجازی استفاده می کنند. 39درصد به صورت متوسط، روزانه حداقل مدت یک ساعت و 9/16درصد روزانه دو ساعت از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. 8/81 درصد دانشجویان حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی مجازی عضو هستند. از بین شبکه های اجتماعی مختلف، فیس بوک با 88/63درصد بیشترین کاربر را دارد. کاربست شبکه های اجتماعی مجازی عمومی با هدف تعامل با دوستان برابر با 8/58درصد بیشترین درصد و کاربست این گونه جوامع مجازی با هدف انجام کارهای پنهانی و خصوصی با 5/5 درصد کمتر ین درصد را به خود اختصاص داده اند. در دانشجویان مذکر بالاترین درصد مربوط به استفاده از شبکه های مجازی تخصصی و عمومی برای فعالیت های علمی و پژوهشی و بعد از آن برای فعالیت های سرگرمی است. در دانشجویان دختر بالاترین درصد استفاده از شبکه ها با هدف سرگرمی و بعد از آن فعالیت های علمی و پژوهشی است. دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده می کنند و دانشجویان دختر و پسر از نظر نوع کاربست شبکه های اجتماعی با یکدیگر دارای تفاوت معنی دار هستند. دانشجویان دارای عملکرد تحصیلی مختلف (خوب، متوسط و ضعیف)، از لحاظ میزان استفاده و نوع استفاده از شبکه های اجتماعی باهم تفاوت معنی دار ندارند و در نهایت هرچه میزان آگاهی از شبکه های اجتماعی مجازی در بین دانشجویان بیشتر باشد، به همان اندازه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی نیز بیشتر است و بالعکس.
زبان:
فارسی
در صفحه:
105
لینک کوتاه:
magiran.com/p1500765 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!