بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های آسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال 1392

چکیده:
مقدمه
عفونت آسینتوباکتر (Acinetobacter)، از جمله عفونت های شایع بیمارستانی است که در طی سال های اخیر، میزان مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری افزایش چشم گیر داشته است؛ به طوری که اکثر نمونه های اخذ شده از بیماران، در مقابل آنتی بیوتیک های جاری مقاومت دارند. از دیگر سو، عفونت با این باکتری در بیماران بستری در بیمارستان، به ویژه بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه و بیماران دارای نقص ایمنی ثانویه، می تواند با شیوع بیماری و مرگ و میر بالایی همراه باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های آسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال 1392 به انجام رسید.
روش ها
طی یک مطالعه ی مقطعی، پرونده های بیمارانی که در سال 1392 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بستری بودند و تشخیص ابتلا به عفونت آسینتوباکتر در آنان قطعی بود، مورد بررسی قرار گرفت و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها تعیین گردید. سویه های آسینتوباکتر شناسایی شده، بر حسب ویژگی های دموگرافیک و بالینی بیماران تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها
459 بیمار بستری در مرکز آموزشی- درمانی الزهرای (س) اصفهان که ابتلای آن ها به آسینتوباکتر تایید شده بود، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. بیشترین مقاومت آسینتوباکتر نسبت به آمپی سیلین سولباکتام با فراوانی 1/21 درصد و آمیکاسین با فراوانی 1/13 درصد بود. همچنین، درصد فراوانی مقاومت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، سفوتاکسیم، سفتریاکسیون و مروپنم، به ترتیب 4/5، 8/4،0/2 و 7/1 درصد بود و تمامی نمونه ها نسبت به سفاوزلین، سفپیم، تازوسین، سفتازیدیم، جنتامایسین، نیتروفورانتوئین و کوتریموکسازول حساس بودند.
نتیجه گیری
عفونت آسینتوباکتر، از جمله عفونت های بیمارستانی شایع در مرکز آموزشی- درمانی الزهرای (س) اصفهان می باشد که درصد قابل توجهی از نمونه ها در مقابل آنتی بیوتیک های جاری حساس بودند. احتمال می رود این یافته، ناشی از این باشد که اغلب نمونه های تشخیص داده شده، در حین نمونه گیری و مراحل بعدی آلوده شده باشند. از این رو، با توجه به افزایش روزافزون عفونت های بیمارستانی ناشی از سویه های مقاوم آسینتوباکتر و انتشار آن در محیط بیمارستان، به کارگیری اقدامات کنترل عفونت، جهت رفع منابع بالقوه ی عفونت و پیش گیری از انتقال آلودگی به بیماران از طریق دست پرسنل و تجهیزات بیمارستانی، ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
صفحات:
2374 تا 2380
لینک کوتاه:
magiran.com/p1511342 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!