بررسی نتایج و عوارض عمل جراحی در مبتلایان به آسپرژیلومای ریوی مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری در فاصله سال های 1380 تا 1391

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
رزکسیون جراحی تنها درمان طولانی مدت موثر آسپرژیلومای ریوی می باشد، اما به علت میزان بالای عوارض حین جراحی و پس از آن استفاده از این شیوه همچنان مورد بحث است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نتایج و عوارض عمل جراحی در مبتلایان به آسپرژیلومای ریوی مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری در فاصله سال های 1380 تا 1391 انجام گردید.
مواد و روش ها
در یک مطالعه توصیفی - مقطعی، 43 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان مسیح دانشوری در فاصله سال های 1380 تا 1391 که با تشخیص آسپرژیلومای ریوی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، به صورت گذشته نگر و با مرور پرونده بالینی بیماران مذکور ارزیابی شدند. جهت پیگیری بیماران در انتهای طرح با بیماران جهت مراجعه به بیمارستان مسیح دانشوری تماس تلفنی گرفته شد که در مراجعه مذکور، بیماران تحت معاینه بالینی و بررسی رادیوگرافیک قفسه صدری به صورت دیجیتال قرار گرفتند تا در صورت بروز عوارض و یا عود احتمالی علاوه بر انجام پروژه تحقیقاتی، درمان های لازمه نیز انجام گیرد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS ویرایش 16 با استفاده از فرم ها و پرسشنامه های مربوطه، تحلیل گردید و از آمار توصیفی برای بیان نتایج استفاده شد.
یافته ها
در بررسی علایم بیماران، خلط خونی با 69/90% شایعترین علامت مشاهده شده بود. لوبکتومی با 15 مورد (9/34%) شایعترین جراحی انجام شده بر روی بیماران بود. 18 بیمار (87/41%) مبتلا به بیماری سل بودند. در بررسی درگیری لوب های ریوی، لوب فوقانی راست با 16 مورد (2/37%) بیشترین میزان درگیری را داشت. 26 بیمار (46/60%) در زمان بستری دچار عوارضی شدند. اتساع ناکامل ریه با 12 مورد (9/27%)، شایعترین عارضه بود. شایعترین روش درمان عوارض در مدت بستری در بیمارستان به صورت ساکشن با چست تیوب در 10 بیمار (25/23%) بود. میانگین ترخیص از بیمارستان 53/14±00/13 روز (60-4 روز) پس از جراحی بود. مجموعا 14 بیمار پس از ترخیص دچار عوارضی شدند که خونریزی و اتساع ناکامل ریه هر کدام با 4 مورد (3/9%) شایعترین عوارض بودند. در مجموع 5 بیمار (62/11%) فوت کردند. 2 بیمار در بیمارستان و 3 بیمار پس از ترخیص در بیمارستان و در زمان پیگیری فوت کردند. در مدت زمان پیگیری هیچ موردی از عود در بین بیماران وجود نداشت.
بحث و نتیجه گیری
در مجموع از مطالعه فوق برمی آید که با انتخاب مناسب بیماران فونگوس بال (توپ قارچی) جهت انجام جراحی و انتخاب با درایت و دقیق تکنیک جراحی، مراقبت و پیگیری مناسب بیماران پس از جراحی می توان عوارض پس از عمل را کاهش داد که در این صورت درمان جراحی فونگوس بال ریوی روش درمانی مطمئنی بوده و ضمن کنترل علائم بالینی بیمار قادر به ریشه کنی این ارگانیسم و رفع عامل زمینه ای ریوی این بیماری نیز می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
38
لینک کوتاه:
magiran.com/p1567125 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!