بررسی وضعیت بسته بندی اقلام آمادی در انبارهای ناجا و ارائه راهکار مناسب

چکیده:
زمینه و هدف
در حال حاضر خریدها و تامین اقلام در ناجا با مشکلات بسته بندی سازمانی مواجه بوده و تاکنون در پیوست فنی قراردادها این موضوع جدیت پیدا نکرده است و علت آن داشتن تفکرات کالا محوری در لجستیک و دیدگاه سنتی به بسته بندی می باشد، هرساله بخش قابل توجهی از اقلام آمادی به دلیل تناسب پایین سطوح بسته بندی (اولیه، ثانویه، عملیاتی) با شرایط اقلیم منطقه، تناسب کم اندازه و ابعاد بسته بندی با نرم های توزیع، تجهیزات و امکانات ذخیره سازی و جابجایی اقلام در انبارها و محدوده وزنی نفر حمل، پایین بودن تنوع و کیفیت دربسته بندی و یا نادیده گرفتن الزامات ویژه و موردنیاز مصرف کننده جهت ایمنی بیشتر، دچار نابودی، تخریب یا فساد و یا به نوعی دچار کاهش عمر ماندگاری و حفظ کیفیت اقلام، هدر رفتن منابع، اتلاف زمان و درنهایت باعث کاهش تحقق ماموریت ها می گردند. بر این اساس هدف اصلی این تحقیق بررسی وضعیت بسته بندی اقلام آمادی در انبارهای ناجا و ارائه راهکار مناسب می باشد.
روش
تحقیق حاضر ازنظر روش توصیفی پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است. جامعه آماری موردمطالعه مدیران، کارشناسان کاربران حوزه تامین و توزیع فیزیکی اقلام آمادی در ناجا مجموعا به تعداد 374 نفر را شامل می شود. تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 129 نفر تعیین و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از روش مطالعه اسنادی منابع و پرسشنامه محقق ساخته شامل 50 سوال، استفاده شده است. روایی پرسشنامه از طریق مراجعه به نظریات خبرگان و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (827/0) احصاء گردید.
یافته ها
اکثر قریب به اتفاق پاسخ دهندگان دارای تحصیلات عالی و کارشناس بوده و از سابقه خدمتی بسیار خوبی در حوزه آماد برخوردار می باشند. یافته ها مبین آن است که شاخص درج مشخصات (الزامات بسته بندی) بر روی بسته بندی با میانگین کل 992/3 بیشترین و شاخص استفاده از درپوش های سیل شده (موم دار) با میانگین کل 348/2کمترین برخورداری و همچنین مولفه شکل با میانگین کل 992/3 بیشترین و مولفه محافظت در مقابل دست کاری و تقلبات با میانگین کل 549/2 کمترین برخورداری را در میان سایر شاخص ها و مولفه های موثر دربسته بندی اقلام آمادی در انبارهای ناجا به خود اختصاص و رتبه بندی گردیده اند.
نتایج
در پاسخ به سوال اصلی تحقیق که وضعیت بسته بندی اقلام آمادی در انبارهای ناجا چگونه است میانگین کل به دست آمده 369/3 بوده که نشان دهنده برخورداری تقریبا زیاد بسته بندی اقلام آمادی از این قابلیت ها می باشد که لازم است متولیان تامین و توزیع فیزیکی اقلام آمادی در ناجا با دیدی نوین و نظام مند به مزایای بسته بندی نگاه کرده، و با تقویت شاخص های ضعیف احصاء شده، بهره وری و رضایتمندی را در سازمان افزایش دهند.
زبان:
فارسی
صفحات:
29 تا 50
لینک کوتاه:
magiran.com/p1585559 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!