توانایی مسیر پیش رو قشر بینایی در مقابله با تغییرات در بازشناسی اشیاء: آزمایش های انسانی و مدل محاسباتی سازگار با قشر بینایی

چکیده:
در این مقاله بازشناسی اشیاء در انسان در مواجهه با تغییرات مختلف بصورت کمی مورد ارزیابی قرار می گیرد. در سالیان اخیر سامانه بینایی انسان به جهت سرعت و دقت بسیار بالا در بازشناسی اشیاء به عنوان الگویی برای توسعه بسیاری از الگوریتم های محاسباتی در حوزه بینایی ماشین بوده است. از این رو، شناخت هرچه بهتر این سامانه و کمی سازی رفتار آن در شرایط مختلف می تواند تا حد زیادی به مدل سازی بهتر آن کمک نماید. در این پژوهش، توانایی بازشناسی انسان زمانی که اشیاء دچار تغییر زاویه تابش نور، جهت گیری عمقی، اندازه و موقعیت می شوند مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این منظور دسته ای از تصاویر با کنترل هر یک از تغییرات مذکور ساخته و تحت وضعیت های خاص به سوژه ها انسانی و مدل محاسباتی قشر بینایی ارائه داده می شود. مدل محاسباتی به منظور کمی سازی تاثیر هر یک از تغییرات بر روی بازشناسی استفاده می شود. نتایج آزمایش های انسانی حاکی از پیچیدگی بالای جهت گیری اشیاء در بازشناسی است. مشخص می شود که افت کارایی انسان بدلیل عدم توانایی در کاهش درهم تنیدگی بازنمایی های اشیاء در جهت گیری های شدید است. به صورت کمی بازنمایی های حاصل از تغییر زاویه تابش نور، جهت گیری عمقی، اندازه و موقعیت با رفتن از فضای پیکسل به قشر بینایی به ترتیب 0/57، 0/33، 0/55 و 0/73 بهبود می یابند.
زبان:
فارسی
صفحات:
59 تا 72
لینک کوتاه:
magiran.com/p1629209 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!