بررسی تاثیر آموزش مهارت های تاب آوری بر تغییر نگرش نسبت به مواد مخدر در دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر خرم آباد

چکیده:
مقدمه
در سال های اخیر مساله سوء مصرف مواد مخدر وضعیت مخاطره آمیز و پیچیده ایی به خود گرفته و در میان افراد نوجوان و جوان هر جامعه شیوع زیادی پیدا کرده است. یکی از روش هایی که در زمینه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر، بسیار مورد توجه قرار گرفته، مقوله تاب آوری است. پژوهش حاضر با بررسی تاثیر آموزش مهارت های تاب آوری بر تغییر نگرش نسبت به مواد مخدر در دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر خرم آباد انجام شده است.
روش
این مطالعه یک طرح نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه شاهد می باشد. جامعه پژوهش مطالعه حاضر را دانش آموزان پسر و دختر مقطع راهنمایی شهر خرم آباد در سال تحصیلی 92 – 1391 تشکیل می دادند که 60 نفر از دانش آموزان پسر و 60 نفر از دانش آموزان دختر از طریق نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و سپس به طور مساوی در هر دو گروه مداخله و شاهد 30 نفر قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه نگرش سنج نسبت به مواد مخدر استفاده شد. پس از انجام مداخله داده ها با استفاده از نسخه 16 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی مستقل و مانکوا در سطح معنی داری 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج نشان داد که قبل از انجام مداخله هیچ تفاوت معنی داری بین ابعاد شناختی، عاطفی، رفتاری و نگرش کلی و نیز نمره کلی پرسشنامه نگرش سنج نسبت به مواد مخدر در دو گروه مداخله و شاهد وجود نداشت (p≥ 0/05) و این در حالی بود که پس از انجام مداخله میانگین نمره خرده مقیاس های شناختی، عاطفی، رفتاری، نگرش کلی و نمره کلی پرسشنامه نگرش در آزمودنی های گروه مداخله تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت (0/001>p). همچنین تحلیل مانکوا نشان داد که 78/6درصد تغییرات در ابعاد نگرش نسبت به مصرف مواد مربوط به آموزش مهارت های تاب آوری می باشد.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مهارتهای تاب آوری می تواند در تغییر نگرش دانش آموزان نسبت به مصرف مواد موثر واقع شود. با توجه به آسیب پذیری بالای این قشر از جامعه نسبت به پدیده اعتیاد؛ برگزاری دوره های آموزشی مهارتهای تاب آوری برای مقابله با گرایش نوجوانان به مواد می تواند به عنوان یک راهکار برای سیاستگزاران و برنامه ریزان بهداشتی-اجتماعی مد نظر قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
40 تا 48
لینک کوتاه:
magiran.com/p1698758 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!