بررسی وضعیت سبک زندگی بیماران دیابتی نوع 2 در شهر زابل، 1395

چکیده:
مقدمه و هدف
دیابت نوع 2 یک مشکل بهداشتی و یک بیماری جدی می باشد. این نوع دیابت و مشکلات ناشی از آن جایگاه قابل توجهی نه فقط برای بیمار و خانواده ی وی بلکه در سیستم مراقبت های بهداشتی نیز دارد که سبب مرگ های زودرس می شود. همچنین سبب یکسری از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، سکته، بیماری کلیوی، کوری آسیب های عصبی و قطع ساق و کف پا و سرانجام مرگ می گردد. تغییر رفتار و تطابق آن با سبک زندگی سالم کمک به پیشگیری و یا کاهش مشکلات ناشی از دیابت نوع 2 می کند. از انجایی که اگاهی و نگرش و عملکرد بسیاری از این بیماران در ارتباط با سبک زندگی سالم ناکافی است لذا برآن شدیم تا مطالعه ای با هدف تعیین سبک زندگی بیماران دیابتیک نوع 2 شهر زابل انجام دهیم.
مواد روش ها
در یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی مقطعی تعداد 320 نفر از بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و کلینیک دیابت شهر زابل با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. اطلاعات مورد نظر با پرسشنامه ای که شامل دو بخش بود جمع آوری گردید و داده ها توسط نرم افزار SPSS با آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی آنالیز شد.
یافته ها
از بین 320 شرکت کننده 1/28درصد آقا و 9/71 درصد خانم بودند. میانگین سن، شاخص توده بدنی به ترتیب 19/10± 87/53 سال و kg/m249/4 ±61/26 بود. بین جنسیت، سابقه بیماری با سبک زندگی ارتباط آماری معناداری وجود نداشت (p > 0/05) اما بین گروه های سنی، شغل، شاخص توده بدنی، میزان تحصیلات و میزان درآمد با سبک زندگی رابطه معناداری مشاهده شد(p <0/05). در طبقه بندی میزان سبک زندگی در افراد مورد مطالعه 5/2 درصد دارای سبک زندگی خوب، 1/68 درصد دارای سبک زندگی متوسط و 4/29 درصد دارای سبک زندگی ضعیفی بودند.
بحث و نتیجه گیری
برای پیشگیری از دیابت نوع 2 و یا افرادی که در معرض ابتلا هستند مداخله در سبک زندگی به علت آسانی و کم هزینه بودن مناسب می باشد. لذا انجام تمرینات ورزشی و فعالیت فیزیکی همراه با تغییر در عادات غذایی به عنوان بخشی از درمان و یا پیشگیری از ایجاد دیابت پیشنهاد می گردد.
زبان:
فارسی
صفحات:
280 تا 292
لینک کوتاه:
magiran.com/p1780654 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!