بررسی ارتباط بین راهبردهای مقابله مذهبی مثبت و منفی با میزان امید در سالمندان مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندی در شیراز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه
سالمندی با تحلیل قوای جسمی و روحی و معلولیت و انزوای اجتماعی همراه است که سبب ناامیدی در سالمندان می شود. امید به زندگی، سبب تقویت انگیزه برای حرکت در مسیرهای منتهی به اهداف مطلوب می گردد. در این راستا، سازگاری مذهبی با استفاده از استراتژی های شناختی و رفتاری مبتنی بر مذهب ، فرد را در مدیریت تنش های عاطفی و ناراحتی های جسمانی یاری میدهد . هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین راهبردهای مقابله مذهبی مثبت و منفی با میزان امید در سالمندان مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندی در شیراز بود.
مواد و
روش
این مطالعه به صورت توصیفی و تحلیلی انجام شد. نمونه پژوهش شامل 200 نفر است که به روش نمونه گیری در دسترس از بین جمعیت سالمندان مراجعه کننده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه امید اشنایدر و فرم کوتاه مقابله مذهبی بود. داده های این مطالعه توسط نرم افزارSPSS ورژن 19با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
میانگین نمره امید7/48 با انحراف معیار 23/8 بود که نشان داد که میزان امید سالمندان متوسط است. همچنین سالمندان اکثرا از راهبردهای مقابله ای مذهبی مثبت (35/3 ±6/23) استفاده می کردند و از راهبردهای مقابله ای منفی (12/4 ±02/12) کمتر استفاده می شد. به علاوه ارتباط معنی داری بین امیدواری در سالمندان با راهبردهای مقابله مذهبی مثبت (001/0>p، 403/0=r) و منفی (001/0>p، 361/0-=r) وجود داشت در آنالیز رگرسیون خطی نیز راهبردهای مقابله مذهبی 1/23 % از واریانس در نمره امید را تبیین می نمودند.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به نقش راهبردهای مقابله مذهبی مثبت در ارتقاء امید و راهبردهای مذهبی منفی در کاهش امید لازم است برنامه ریزی هایی اتخاذ گردد که سالمندان به استفاده از شیوه های سازگاری مثبت تشویق گردند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
125
لینک کوتاه:
magiran.com/p1866851 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!