حس تعلق به محیط زندگی و به زیستی زنان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
کلان شهر تهران، به رغم پیشگامی در مطالعات و اجرای برنامه های متعدد در زمینه های شهرسازی، اجتماعی و فرهنگی، با مشکلات درهم تنیده بسیاری در برخی نواحی و بافت های شهری به خصوص بافت اجتماعی روبه روست.
برنامه ریزان و مدیران شهری در سال های 1386-1396، برای حل مشکلات و حرکت به سوی زندگی اجتماعی مطلوب، برنامه های بازآفرینی شهری را در دستور کار خود قرار داده اند. در این برنامه ها، یکی از مسائلی که به آن کمتر توجه شده مسئله حس تعلق به بافت اجتماعی و کالبدی محله و آثار آن بر کیفیت زندگی است. این ویژگی اجتماعی به عنوان تجمع ساز علاقه به محیط و تاثیرگذار بر ارتقای کیفیت زندگی محسوب می شود. هدف این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر کاهش حس تعلق به محیط و کیفیت زندگی زنان در محله هرندی است. محله هرندی (دروازه غار) ، واقع در منطقه 12 شهر تهران، یکی از محلاتی است که با مجموعه ای از مسائل در ابعاد مختلف، به خصوص غفلت از بعد تعلق محیطی، به عنوان محرک توسعه اجتماعی مواجه است.
پژوهش به صورت کمی و کیفی انجام شده است. نخست معیارهای حس تعلق به محیط زندگی در بین زنان و مردان و الگوی کیفیت محیط زندگی طی دوره زمانی 1390-1395 در محله هرندی توصیف و استخراج شد. بر اساساطلاعات جمع آوری شده، مهم ترین عوامل کاهنده حس تعلق در بین زنان در محله هرندی، ورود ناهنجاران اجتماعی، اقتصاد غیرقانونی در طیف های مختلف و کم توجهی سازمان های متولی به بهبود خدمات در این محله بوده است. پیشنهاد می شود برنامه ریزان و مدیران شهری نقش زنان در برنامه ها و اقدامات عملیاتی را در محلات مورد توجه ویژه قرار دهند و ارتقای کیفیت زندگی محله، امنیت محله، دسترسی به خدمات بر اساس سبک زندگی زنان و مردان در محله، نیازسنجی و توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی به صورت مستمر در دستور کار قرار گیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
200 تا 216
لینک کوتاه:
magiran.com/p1899203 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!