کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی: یک مطالعه پدیدار شناسی

پیام:
چکیده:
مقدمه
بیماری نارسایی مزمن کلیه یک بیماری غیر قابل برگشت و پیشرونده کلیه در جهان و نیز ایران می باشد و همودیالیز که بعنوان شایع ترین درمان محافظتی در این بیماران می باشد تاثیر بسزائی در زندگی بیمار خواهد داشت که شناخت احساسات و انتظارات آنان نقش مهمی در هدایت کادر درمانی درجهت مراقبت و حمایت موثرتر و رفع محدودیت های این بیماران خواهد داشت. به همین دلیل این پژوهش باهدف درک و توصیف مفهوم کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی انجام شد. این پژوهش، باهدف درک و توصیف تجارب مفهوم کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی انجام شد.
روش کار
برای انجام این مطالعه از یکی از روش های تحقیق کیفی تحت عنوان پدیدارشناسی توصیفی کلایزی مورداستفاده قرارگرفته است. روش جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، مصاحبه نیمه سازمان یافته با 10 بیمارهمودیالیز ی از بیمارستان شریعتی و امام خمینی تهران، بود. مصاحبه ها بر این سوال محوری بود که مفهوم کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی چیست.
یافته ها
مفاهیم اصلی استخراج شده از تجارب شرکت کنندگان در پژوهش این چنین بود: دیالیز: جزء مهم زندگی، تنش های زندگی دیالیزی، حمایت طلبی و سازگاری بود.
نتیجه گیری
با در نظر گرفتن نتایج به دست آمده از این پژوهش مبنی بر وضعیت نامطلوب تنظیم هیجان و منبع کنترل سلامت کودکان مبتلا به آسم در مقایسه با کودکان بهنجار، پیشنهاد می شود از نتایج پژوهش حاضر در طراحی برنامه های درمانی و آموزشی کودکان مبتلا به آسم استفاده شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
38 تا 44
لینک کوتاه:
magiran.com/p1920893 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!