مقایسه حداکثر زوایای واروس و فلکشن زانو در مرحله استانس هنگام راه رفتن روی تردمیل با شیب های مختلف بین ورزشکاران دختر دارای زانوی ضربدری و سالم

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

مقدمه:

 با توجه به پیشرفت بیماری کووید-19 و خانه نشینی و در نتیجه، روی آوردن افراد به ورزش در خانه، استفاده از تردمیل و دستگاه های ورزشی رو به افزایش است. الگوی حرکتی رایج در آسیب های غیر برخوردی لیگامنت متقاطع قدامی (Anterior cruciate ligament یا ACL) شامل کاهش در فلکشن زانو و افزایش در والگوس زانو می باشد. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی حداکثر زوایای واروس و فلکشن حین راه رفتن در شیب های مثبت و منفی و صفر بود.

مواد و روش ها

29 آزمودنی 18 تا 28 ساله انتخاب شدند و در دو گروه سالم (با میانگین وزن 58/8 ± 95/58 کیلوگرم، میانگین قد 95/3 ± 14/163 سانتی متر و میانگین فاصله قوزک های داخلی پا 40/0 ± 46/0 سانتی متر) و زانوی ضربدری (با میانگین وزن 56/5 ± 60/61 کیلوگرم، میانگین قد 50/5 ± 80/161 سانتی متر و فاصله قوزک های داخلی پا 51/2 ± 95/6 سانتی متر) قرار گرفتند. از آزمودنی ها درخواست گردید به مدت 5 دقیقه روی تردمیل با شیب 10+، صفر و 10- درصد راه بروند و سپس به وسیله سیستم سه بعدی آنالیز حرکت، از آن ها تست گرفته شد. پس از پردازش داده ها در نرم افزارهای Cortex و MATLAB، شاخص های حداکثر فلکشن و حداکثر واروس زانو استخراج شد. در نهایت، داده ها با استفاده از آزمون سنجش مکرر ترکیبی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

بالاترین مقادیر حداکثر زوایای فلکشن و واروس، در شیب 10- درصد مشاهده گردید. حداکثر زاویه واروس، اختلاف معنی داری را بین شیب 10+ و صفر نشان نداد، اما تفاوت معنی داری بین شیب 10+ و صفر در حداکثر زاویه فلکشن وجود داشت.

نتیجه گیری

از آن جا که راه رفتن در شیب منفی، زاویه زانو در صفحه فرونتال را به سمت واروس متمایل می کند و از طرف دیگر، موجب افزایش زاویه فلکشن و کاهش بار وارد آمده بر ACL می شود، این نوع راه رفتن می تواند در توان بخشی افراد دارای زانوی ضربدری تاثیرگذارتر باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
142 تا 150
لینک کوتاه:
magiran.com/p2241948 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!