تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی (هوازی، مقاومتی) بر میزان هموسیستئین سرم با تاکید بر پلی مورفیسم C677T ژن متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز مردان چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بیماری کبد چرب غیر الکلی شایع ترین بیماری کبدی در دنیا است. عوامل ژنتیکی، پیدایش و توسعه بیماری را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی (هوازی، مقاومتی) بر میزان هموسیستیین سرم سه ژنوتیپ (TT،CT،CC) پلی مورفیسم C677T ژن متیلن تترا هیدروفولات ردوکتازMTHFR  بود.

روش کار

در این پژوهش نیمه تجربی میزان هموسیستیین سرم60 بیمار مرد چاق 30 تا 40 ساله با BMI بین k/m230 الی 35 مبتلا به کبد چرب غیرالکلی گرید 1 در شش گروه (سه گروه تجربی و سه گروه کنترل) قبل و پس از 8 هفته تمرین ترکیبی تحت بررسی قرارگرفتند. تمرین ترکیبی به صورت ترکیب تمرینات هوازی و  مقاومتی در سه روز غیر متوالی به طوری که در نیمه ابتدای هر جلسه تمرینات هوازی و در نیمه دوم تمرین مقاومتی اجرا شد. تمرینات هوازی با  شدت 65 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره در جلسه اول و شدت 75 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره در جلسه آخر و نیز تمرینات مقاومتی بر مبنای غیرخطی با تاکید بر استقامت و آمادگی عمومی به وسیله کرامر و فلک با شدت تمرین 45 درصد در جلسه اول و 60 درصد در جلسه آخر انجام گردید. به منظور مقایسه گروه ها ازروش آماری تحلیل واریانس با اندازه های تکراری و در صورت وجود تفاوت بین گروه ها به منظور انجام مقایسه های جفتی از آزمون تعقیبی LSD استفاده  و میزان خطا (05/0˂α) درنظرگرفته و با استفاده از نرم افزارSPSS19 تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.

یافته ها

در پایان 8 هفته نتایج نشان داد که گروه های مختلف تمرینی در شاخص های سطح غلظت هموسیستیین (000/0p=) تفاوت معنی داری را نشان داد. با عنایت به وجود تفاوت بین گروه ها مشخص شد که غلظت هموسیستیین در گروه ژنوتیپ TT نسبت به هر دو گروه ژنوتیپ CT (000/0 = P) و CC (026/0 = P) به کاهش معنی دار منجر شده است، در صورتی که گروه ژنوتیپ CT نسبت به گروه ژنوتیپ CC تفاوت معنی داری  مشاهده نشد (815/0 = P). نتایج بعدی برای هر گروه نشان داد که در گروه تمرین TT بین پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری وجود داشت (025/0= P) و همچنین گروه تمرین CT بین پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری وجود داشت (041/0p=)، اما در گروه CC تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون معنی دار نیست.

نتیجه گیری

بعد از هشت هفته تمرین ترکیبی (هوازی، مقاومتی) میزان هموسیستیین سرم در بیماران کبد چرب کاهش داشته و این تاثیر در ژنوتیپ TT نسبت به دو ژنوتیپ CT و  CC کاهش بیشتری را نشان داد .لازم به ذکر است با توجه به یافته های این پژوهش در رابطه با کاهش سطح هموسیستیین سرم متعاقبا احتمال بهبود عملکرد کبد در بیماران کبد چرب غیر الکلی نیز حاصل گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
90 تا 103
لینک کوتاه:
magiran.com/p2361952 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!