تاثیر شش هفته تمرین استقامتی و دریافت امپاگلیفلوزین بر شاخص های ساختاری و عملکردی قلب رت های نر دیابتی شده با STZ

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

دیابت نوع 2 به عنوان عامل خطر اصلی بیماری های قلبی-عروقی مطرح است. تاثیرات چشمگیری از تمرین استقامتی و امپاگلیفلوزین بر ساختار و عملکرد قلب وجود دارد؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین استقامتی و دریافت امپاگلیفلوزین بر برخی از شاخص های ساختاری و عملکردی قلب در رت های نر دیابتی است.

مواد و روش ها

تعداد 40 سر موش نر نژاد ویستار (وزن 92/12±09/253 گرم، سن 8-10 هفته) به صورت تصادفی به پنج گروه مساوی 1. گروه کنترل سالم، 2. گروه کنترل دیابتی، 3. گروه دیابتی+امپاگلیفلوزین، 4. گروه دیابتی+تمرین استقامتی و 5. دیابتی+تمرین استقامتی+امپاگلیفلوزین تقسیم و در شرایط آزمایشگاهی نگهداری شدند. القای دیابت پس از پایان دستورالعمل آشناسازی به مدت دو هفته و پس از 12 ساعت محرومیت از غذا، با تزریق درون صفاقی محلول STZ به میزان 50 میلی گرم/ کیلوگرم صورت گرفت و سطح گلوکز 300 میلی گرم/ دسی لیتر به عنوان دیابتی در نظر گرفته شد. گروه های تمرینی به صورت 5 روز در هفته و به مدت 6 هفته به تمرین استقامتی پرداختند. گروه های مصرف کننده دارو نیز 6 هفته به صورت روزانه از طریق گاواژ 10 میلی گرم/ کیلوگرم امپاگلیفلوزین دریافت کردند. 48 ساعت پس از پایان دستورالعمل، حیوانات بیهوش شدند و عملکرد قلبی با استفاده از اکوکاردیوگرافی ثبت و سپس بافت قلب جدا و تشریح گردید. از آزمون های آماری ANOVA یک طرفه و کروسکال والیس از طریق نرم افزارهای SPSS vol.27 وGraph Pad Prism vol.9   برای تجزیه وتحلیل آماری داده ها استفاده شد.

یافته ها:

 نتایج نشان دهنده تفاوت معنی دار در ضخامت پایان سیستولی بطن چپ (P=0.011) و حجم پایان سیستولی بطن چپ (P=0.008) میان گروه های پژوهش بود. نتایج آزمون تعقیبی نشان داد، قطر پایان سیستولی بطن چپ در گروه کنترل دیابتی نسبت به کنترل سالم، به شکل معنا داری بالاتر (P=0.012) و از سوی دیگر، قطر پایان سیستولی بطن چپ در گروه دیابت+تمرین+امپاگلیفلوزین به شکل معنا داری، کمتر از گروه کنترل دیابتی بود (P=0.020)؛ همچنین نتایج آزمون تعقیبی نشان داد، حجم پایان سیستولی بطن چپ در گروه کنترل دیابتی نسبت به کنترل سالم، به صورت معنی داری بالاتر (P=0.006) و از سوی دیگر، حجم پایان سیستولی بطن چپ در گروه دیابت+تمرین+امپاگلیفلوزین به شکل معنی داری کمتر از گروه کنترل دیابتی بود (P=0.017). تفاوت معنا داری در سایر شاخص ها ساختاری و عملکردی قلب مشاهده نشد (P≥0.05).

بحث و نتیجه گیری: 

نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده هم زمان از امپاگلیفلوزین و انجام تمرین استقامتی به کسب مزیت های بیشتر در ساختار و عملکردی قلب، در مقایسه با ورزش و مصرف امپاگلیفلوزین به تنهایی منجر می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 11
لینک کوتاه:
magiran.com/p2460736 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!