بررسی و تحلیل جایگاه و نقش پلیس بین الملل در مبارزه با جرایم سازمان یافته ی فراملی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

 در هم تنیدگی روابط اجتماعی متاثر از نیازهای متقابل در عرصه ی جهانی و رشد فزاینده ی فناوری اطلاعات ارتباطات و تشکیل اشکال جدیدی از جوامع کلان که مرزهای سنتی را در هم شکسته از یک سو و همچنین شکل گیری تجارت های نوین با ارزهای دیجیتال از دیگر سو زمینه ساز بروز جرایمی در عرصه ی جهانی توسط گروه های سازمان یافته ی فراملی شده بنحوی که بدلیل وجود سازمان جرم در کشورهای مختلف، دولت ها ناتوان از پیگیری و برخورد با جرایم سازمان یافته هستند این مساله جایگاه پلیس بین الملل را حساس تر و با اهمیت تر نموده است. جنبه ی فراملی بودن و سازمان یافتگی جرایم زمینه این را فراهم آورد تا کشورها به این نتیجه برسند که می بایستی بصورت فعال به موضوع ورود نمایند. مولفه های سازمان یافتگی در کنار فراملی بودن و بروز جرایم نوپدید هرگونه اقدام را با مشکل مواجه می ساخت تا اینکه عزم جامعه جهانی در مواجهه با موضوع جایگاه خود را پیدا نمود. باندهای تبهکاری از فرصت‌های به‌ دست‌ آمده از جهانی‌ شدن و سهولت‌ ارتباطات بین‌المللی‌ و برداشته‌ شدن مرزها، نقش‌ و قدرت خود را در فراسوی مرزها گسترش داده و نه‌ تنها یک‌ جامعه‌ و ملت‌ را مورد تهدید قرار می‌دهند بلکه‌ امنیت‌ جهانی‌ را نیز به‌ خطر می‌اندازند. محقق در این جستار سعی دارد تا به بررسی و تحلیل نقش اینترپل در مبارزه با جرایم سازمان یافته ی فراملی بپردازد.

روش تحقیق: 

پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و جمع آوری اطلاعات آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده به روش تحلیلی توصیفی بررسی گردیده است. لذا با عنایت به آنکه اطلاعات حاصل با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است از کتب، مقالات و منابع اینترنتی و سایر منابع پژوهشی معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی به صورت فیش برداری استخراج گردیده است تا بدین وسیله نقش پلیس بین الملل در مبارزه با جرایم سازمان یافته ی فراملی مشخص گردد.

یافته ها و نتایج

 با افزایش سطح هم بستگی و وابستگی کشورها به یکدیگر زمینه ی حذف تدریجی مرزهای سنتی جغرافیایی فراهم شده در نتیجه گستردگی و پیچیدگی روابط، گروه های سازمان یافته تبهکاری با هدف فرار از چنگال قانون فعالیت های خود را توسط تیم های چندملیتی در چندین کشور پایه گذاری، طراحی و اجرایی می نمایند افزایش سطح ارتکاب جرایم فراملی و سطوح بالای تاثیرگذاری آن در سطح فراملی موجبات نگرانی جامعه ی جهانی را فراهم کرده تا عزم جهانی در قالب حقوق بین الملل، اسناد و آرای قضایی ظهور کرده و نهاد و سازمان های تقنینی، قضایی و اجرایی پیرامون موضوع شکل گرفته و تبلور عینی عزم جهانی پلیس بین الملل است که تقریبا تمام کشورهای دنیا بدان پیوسته و امروزه نقش بسیار مهم و ارزشمندی در زمینه مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی را ایفاء می نماید. پلیس بین الملل به عنوان رکن اجرایی پیگیری و تعقیب جرایم با وصف سازمان یافته در سطح جهانی، کانون های شکل گیری جرایم فراملی را ناامن و زمینه ساز صلح و امنیت جهانی گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 13
لینک کوتاه:
magiran.com/p2511686 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!