بررسی تطبیقی استراتژی های توسعه صنعتی ایران و کشورهای چین ،کره جنوبی وترکیه

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

در دهه های اخیر برنامه ریزان اقتصادی ایران، در طراحی و پیاده سازی استراتژی توسعه صنعتی کشور در جهت دستیابی به اهداف چشم انداز بیست ساله در بعد توسعه صنعتی ناکام بوده اند. یکی از الزامات خاص در جهت تعیین استراتژی و سیاست های کلان اثربخش در برنامه های توسعه صنعتی مطالعه کشورها و بهره گیری از تجربیات آن ها در پیشبرد برنامه های توسعه صنعتی می باشد. در همین راستا نیز مطالعه حاضر باهدف مقایسه تطبیقی عملکرد و برنامه های کلان سه کشور منتخب چین، کره جنوبی و ترکیه به عنوان کشورهای با الگوهای مطلوب در مدیریت توسعه صنعتی با ایران صورت پذیرفت.

روش شناسی: 

رویکرد تطبیقی با استفاده از شاخص های جهانی توسعه صنعتی شامل؛ توسعه انسانی، سهولت انجام کسب وکار، رقابت پذیری، نوآوری و شاخص حکمرانی صورت پذیرفت. پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی و با استفاده از روش تطبیقی (متغیر محور- کمی) و ابزار گردآوری اطلاعات مراجعه به اسناد، پژوهش ها و پایگاه های داده معتبر بین المللی بوده است.

یافته ها

یافته های مقایسه ای نشان داد که به جز شاخص توسعه انسانی، روند تغییرات شاخص های رقابت پذیری، سهولت انجام کسب وکار، نوآوری و شاخص حکمرانی ایران، برخلاف روند نسبتا صعودی کشورهای موردبررسی، نوسانی و کاهشی بوده است. به همین دلیل می توان نتیجه گرفت که ایران درروند توسعه صنعتی کامیابی مورد انتظار را نداشته است.

نتیجه گیری

کشورهای موفق توانسته اند با اتخاذ یک رویکرد تجربه ای، عمل گرایانه در اجرای اصلاحات اقتصادی، موفقیت های زیادی را کسب کند. ازآنجاکه ایران نیز به عنوان یک کشور درحال توسعه، دوران گذار اقتصادی را طی می کند، مطالعه و بهره گیری از تجربیات کشورهای موفق بسیار ضروری است.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 31
لینک کوتاه:
magiran.com/p2609905 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!