رمان های جاده: داستان های آخرالزمانی مطالعه مضمونی و تطبیقی آخرالزمان در رمان جاده اثر مک کارتی و رمان جاده فلاندر اثر کلود سیمون

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

مقاله حاضر به تحلیل مضمونی و بررسی تطبیقی مفهوم آخرالزمان در رمان های جاده ای و داستان های آخرالزمانی کلود سیمون و کورمک مک کارتی می پردازد. تحلیل مضمونی صورت گرفته با توجه به دیدگاه های منتقدین معاصر ادبیات، به ویژه میشل کولو انجام شده است تا بتوان نشان داد که اینگونه داستانها کدامین مسایل را به خواننده منتقل می کنند، چه پاسخی یا چه پیامدی را مطرح می کنند. از اینرو، نخست به مفهوم و خاستگاه تفکر آخرالزمانی در فلسفه های مدرن و پست مدرن پرداخته شده تا جایگاه رمان های آخرالزمانی در عصر کنونی را بهتر دریافت. سپس به تحلیل بوطیقایی مضمون آخرالزمان که محورهای اصلی آثار داستانی حول آن تکامل می یابد، از طریق رمان هر یک از نویسندگان منتخب مورد بررسی قرار گرفته تا به طور عینی به عواقب ظهور چنین پدیده هایی که ناشی از توسعه فناوری می باشند پی برد. بخش سوم به تحلیل مضمون تخریب می پردازد که یکی از موضوعات اصلی است که رمان های مورد مطالعه حول آن شکل می گیرند تا چگونگی تاثیر پیشرفت های تکنولوژیکی انسان بر سرنوشت و آینده اش را بیان کنند. در نهایت، قسمت چهارم این مقاله به بررسی ناکارآمدی زمان و بعد تراژیک آخرالزمان می پردازد.

زبان:
فرانسوی
صفحات:
573 تا 600
لینک کوتاه:
magiran.com/p2679137 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!