بررسی رابطه نوازندگی با میزان شنوایی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

سر و صدای زیاد برروی شنوایی اثر سو دارد بطوری که مشخص شده هر صدایی بیش از 85 دسی بل می تواند برای شنوایی مضر باشد. علیرغم توجه به اثرات سو سرو صدا در صنعت، متاسفانه از امکان تاثیر سر و صدای موسیقی برروی شنوایی غفلت شده است. تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات سروصدای آلات موسیقی بر روی گوش در سالهای 76-1373 برروی نوازندگان حرفه ای شاغل در تالار وحدت شهر تهران انجام شد.

روش بررسی

این بررسی آینده نگر با تکنیک مصاحبه، مشاهده و انجام تستهای شنوایی صورت گرفت. جامعه مورد بررسی پس از حذف عوامل مداخله گر 50 نوازنده حرفه ای سازهای زهی، بادی و ضربی شاغل در تالار وحدت بودند که بعنوان گروه آزمون در نظر گرفته شدند. 30 فرد غیر نوازنده که در تهران زندگی می کردند ولی از نظر متغیرهای زمینه ای و مداخله گر با گروه آزمون مشابه بودند و از نظر سنی کاملا با افراد گروه آزمون یکسان بودند. بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند. از کلیه افراد گروه آزمون و کنترل ادیومتری با تون خالص در فرکانس های Bone Conduction (B.C) Air Conduction (A.C) بطور جداگانه و تمپانوتمری به روش کلاسیک انجام شد.

یافته ها

نوازندگان شامل 19 زن (38%) و 31 مرد (62%) در محدوده سنی 20 تا 55 سال با سابقه نوازندگی 3 تا 44 سال بودند. معدل آستانه شنوایی نوازندگان در 88% موارد در محدوده طبیعی بود ولی 6% کاهش شنوایی در حد slight و 6% در حد mild داشتند. در فرکانس8000 هرتز، 30% نوازندگان در گوش چپ و 24% در گوش راست دچار کاهش شنوایی به میزان 25.3 دسی بل و 28 دسی بل بودند. در فرکانس 4000 هرتز، 16% نوازندگان در گوش چپ و 10% درگوش راست دچار کاهش شنوایی بمیزان 25.5 دسی بل و 27 دسی بل بودند. کسانی که 15-20 سال سابقه نوازندگی دارند در تمام فرکانسها از شنوایی کمتری برخوردار بودند. شنوایی نوازندگان سازهای بادی و زهی با یکدیگر تفاوتی نداشت.

نتیجه گیری

با توجه به شیوع کاهش شنوایی در نوازندگان حرفه ای لازم است این افراد از محافظ های شنوایی مناسب استفاده نمایند. همچنین انجام ادیومتری اولیه هنگام آغاز به کارنوازندگی به عنوان داشتن سابقه ای از شروع درگیری سیستم شنوایی و تکرار منظم آن بطور سالیانه می تواند با نشان دادن اولین تغییرات شنوایی در نوازندگان کمک موثری در پیشگیری از این مشکل نماید.

زبان:
فارسی
در صفحه:
319
لینک کوتاه:
magiran.com/p330997 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!