مقایسه تغییرات کراتینکیناز در نوزادان با زایمان واژینال و سزارین

پیام:
چکیده:
هدف
کراتین کیناز آنزیمی است که در چرخه مصرف و انرژی بافتی به ویژه عضلات شرکت می کند. افزایش کراتین کیناز در نوزادان بسیار متاثر از ایزوآنزیم کراتین کیناز MB به علت افزایش سطح آن در عضلات اسکلتی جنین می باشد. فعالیت عضلانی عامل مهم در تغییرات کراتین فسفوکیناز می باشد به طوری که رابطه مستقیم بین شدت فعالیت عضلانی و افزایش سطح کراتین کیناز در سرم وجود دارد. چون زایمان واژینال منجر به فشردگی عضلات اسکلتی جنین در زمان زایمان نسبت به سزارین می گردد لذا مطالعه حاضر جهت بررسی تغییرات کراتین کیناز در زایمان های مختلف و آپکار نوزادان متولد شده انجام گردید.
روش مطالعه
این مطالعه در بیمارستان الزهرا تبریز از فروردین 1384 لغایت شهریور همان سال انجام گردید. تعداد 180 نوزاد ترم در سه گروه 60 نفری با زایمان واژینال، سزارین الکتیو و سزارین با درد و در هر یک از گروه های زایمانی در دو دسته 30 نفری آپگار بالا و پایین انتخاب شدند. بعد از تولد یک میلی لیتر خون از بند ناف نوزادان تهیه و در آزمایشگاه بیوشیمی بیمارستان بعد از جدا کردن سرم سطح کراتین کیناز به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.
یافته ها
در مجموع میزان کراتین کیناز نوزادان مورد مطالعه در محدوده طبیعی قرار داشت ولی میانگین این آنزیم در بند ناف نوزادان با آپکار پایین نسبت به نوزادان متولد شده با آپکار بالا افزایش یافته و این تفاوت معنی دار بود (P=0.001). همچنین میانگین کراتین کیناز در نوزادان متولد شده با زایمان سزارین انتخابی نسبت به واژینال بالاتر بود (P=0.002). و این تفاوت در مورد سزارین با درد و واژینال هم معنی دار بود (P=0.001). در مجموع بین میانگین این آنزیم در زایمان های سزارین و واژینال تفاوت معنی داری وجود داشت (P=0.001) و در زایمان های سزارین میزان این آنزیم بالاتر از زایمان واژینال بود.
نتیجه گیری
این مطالعه نشان می دهد نوزادانی که با آپگار پایین به دنیا می آیند بدون توجه به نوع زایمان نسبت به نوزادانی که با آپگار بالا متولد می گردند با سطح افزایش یافته کراتین فسفوکیناز همراه هستند که می تواند نشانگر هیپوکسی مغزی و قلبی و عضلانی باشد. همچنین این مطالعه نشان داد که میزان کراتین کیناز تام نوزادان با زایمان سزارین چه الکتیو و چه با درد نسبت به زایمان واژینال بالا بوده که می تواند احتمال ناشی از اثرات بیهوشی، استرس و یا آزردگی بافتی ناشی از عمل جراحی مادر و انتقال آن به جنین در حین تولد باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
265
لینک کوتاه:
magiran.com/p427181 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!