بررسی مشخصات وزوز گوش در 36 بیمار مبتلا به وزوز درونی با علت ناشناخته

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
وزوز گوش به معنای شنیدن صدا بدون وجود محرک خارجی می باشد و شیوعی از 3 تا 30 درصد دارد. علت این پدیده در بسیاری از موارد ناشناخته است. این علامت به دو شکل ضرباندار و غیر ضرباندار تقسیم می شود. شکل غیر ضرباندار شایع تر بوده و بطور انحصاری ذهنی می باشد. از جمله علل موثر سندرم منییر، نورینوم آکوستیک، اتوتوکسیک، صدای شدید محیطی، و غیره می باشد، در مورد شدت، فرکانس، جهت، شکل، و نیز چگونگی تاثیر این بیماری بر زندگی فرد، تاکنون مطالعات فراوانی انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های وزوز ذهنی با علت ناشناخته می باشد.
روش بررسی
این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 36 بیمار (33 مرد، 13 زن) با میانگین سنی 53.1 سال، دچار وزوز گوش از نوع ذهنی در حد فاصل سال های 82 تا 1384 که به موسسه شنوایی سنجی پژواک در شهر مشهد مراجعه نموده اند صورت گرفت. متغیرهای مورد بررسی جنس، سن، شدت، فرکانس، شکل و نمای شنوایی فرد بوده اند. همچنین چگونگی تاثیر وزوز بر شکل زندگی فرد توسط پرسشنامه ارزیابی وزوز 52 پرسش در 6 محور بررسی شد.
یافته ها
وزوز گوش در 64 درصد موارد یکطرفه با شیوع بیشتر در سمت راست، با میانگین زیر و بمی 7.03 کیلو هرتز و شدت 3.8 دسی بل SPL بوده است. امتیاز بازشناسی گفتار در تمام بیماران در سطح هنجار بوده ولی افت شنوایی حسی- عصبی در فرکانس 4000 به بالا مشهود بوده است. بالاترین نمره (60.3) در پرسشنامه مربوط به محور تاثیر وزوز در زندگی روزمره و پایین ترین (39.3) مربوط به محور خواب بوده است. نمره کلی پرسشنامه ارزیابی وزوز معادل 52.4 بود.
نتیجه گیری
وزوز گوش غیر ضرباندار ذهنی علتی متغیر و سازوکاری همچنان ناشناخته دارد. در برخی موارد، حتی بدون سابقه ای از بیماری خاص و در افراد دارای شنوایی هنجار نیز دیده می شود. بیشترین اثر این پدیده تداخل در شکل زندگی روزمره فرد (در مقایسه با خواب، شنوایی، یا شکایات بدنی) می باشد، درمان قطعی این علامت هنوز شناخته نشده است و مطالعه بیشتر در روشن ساختن فیزیوپاتولوژی آن که می تواند به درمانی مطمئن تر بیانجامد مورد نیاز است.
کلیدواژگان:
زبان:
انگلیسی
صفحات:
6 تا 12
لینک کوتاه:
magiran.com/p457405 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!